Σχόλια
Αλγηδόνα
26/5/2020

Κάποιοι μπερδεύουν τη διαβούλευση με την ανάκριση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
6 προαπαιτούμενα για μια ουσιαστική διαβούλευση
26/5/2020

Έχοντας παρακολουθήσει τη χθεσινή διαδικτυακή συνεδρίαση του ΔΣ, θα ήθελα να πω τα εξής: Πόσο δύσκολο είναι να ξεκινήσει σήμερα ένας διάλογος στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, στην υπάρχουσα ηλεκτρονική πλατφόρμα ‘Democracy values for Youth Participation’; Παρεμπιπτόντως, υπάρχει διαχειριστής της πλατφόρμας; Ποιο είναι το κείμενο των 91 σελίδων (κανονισμός διαβούλευσης) που κατατέθηκε χθες προς έγκριση; Δεν έχουμε δικαίωμα οι δημότες να γνωρίζουμε ή κάποιοι θεωρούν πως το πόπολο δεν είναι σε θέση να το καταλάβει; Υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας με αυτό τον τρόπο. Γιατί τέτοια πρεμούρα να περάσει ομόφωνα χωρίς να είναι γνωστό σε ποια σημεία υπάρχουν αντιρρήσεις; Το «ξεκινάμε με ένα πλαίσιο και το βελτιώνουμε στη συνέχεια» είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι ενέχει κινδύνους και νομοτελειακά οδηγεί στην κατάργησή της ίδιας της ιδέας της διαβούλευσης, αφού ο καθένας θα μπορεί να το τορπιλίσει και να το ακυρώσει. Προσωπικά θα ήθελα να διαβάσω τον προτεινόμενο κανονισμό και να ακούσω όλες τις αντιρρήσεις των παρατάξεων, αλλά και απόψεις δημοτών, ούτως ώστε μέσω μιας διαλεκτικής συζήτησης να προκύψει ευρύτερη συνθετική πρόταση που θα προάγει τον ουσιώδη δημοκρατικό διάλογο. Με ευχολόγια, δίκη προθέσεων και βερμπαλιστικούς αφορισμούς δεν πρόκειται να προχωρήσουμε το ένα βήμα παραπέρα. Κάντε τη διαβούλευση πραγματικότητα, ας μη μείνει μια δημοκρατική επίφαση.

Δημήτρης Καλαμπούκας
Μνήμες
21/5/2020

Ο χρόνος εξισώνει!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Μνήμες
20/5/2020

Χριστακο. Ετσι οπως γνωριζεις ξεκινανε τα αδιαβαστα. Παρτο και προχωρα.

ΝΙΚΟΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ
Οδός Ρόδων
13/5/2020

Μάνα! Ο πλαστουργός με τη μήτρα (καλούπι) και το αίμα της, μιας νέας ζωής, της καινούργιας δικής της συνέχειας, του δικού της νέου εαυτού! Δικά της τα λάθη, γενναία η παραδοχή, δικό της και το καθήκον να τα διορθώσει. Μακρύς ο δρόμος... Είναι αντίθετα μ' αυτά που μας έχουν ταΐσει, το πρώτο φύλο, το ισχυρό! Δεύτερο φύλο ο άντρας, βοηθητικό και αναλώσιμο... Πικρή η αλήθεια!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Η κατάρα του χωριού

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

"Ήθελα να ' μουν δάκρυ σου, να ζω μες τη ματιά σου" νιαούριζε κάθε βραδιά όξω απ' το παραθύρι της, ο σκύλος ο μαύρος, ο τρισκατάρατος, και λέγε λέγε το ξελόγιασε το μωρό και το χάλασε. Τονε κρεμάσαν δυο φορές. Μια με το σκοινί και μια με τις κατάρες. Κι εκεινής οι γονιοί, τηνε στείλαν μακριά, να πα να βρει την τύχη της. Αλλά η κατάρα απόμεινε κι αλυχτούσε στο χωριό, και κανένας δε κόταγε πια να σταθεί στα παραθύρια, μη τύχει κι ανοίξουν κι έμπει μέσα το κακό. Περνούσε ο καιρός κι απόμεναν κι οι κοπελιές να σκιάζονται τη νύχτα, μη λάχει και κανένας σερσέμης παραλοΐσει απ' τον καημό του και πιάσει να τον λαλεί απ' όξω απ' το κρεβάτι τους. Έτσι λοιπόν τραβούσαν την έρμη τη ζήση τους, μέχρι που μια βραδιά, ο Γιώργης ο σιδεράς, ο πλουμιστός, καμένος απ' τη φωτιά κι από το νάζι της Φρόσως, είδε κι απόειδε, και μια και δυο μεθυσμένος από έρωτα κι από κρασί, πήγε και στάθηκε απ' όξω απ' το παραθύρι της. Θα 'τανε καμιά ώρα που το μελετούσε μα δεν έκανε να πάρει απόφαση. Μια τον έκαιγε ο πόθος, δυο του δάγκανε τα σώψυχα ο φόβος. Πάγαινε κι ερχόταν σαστισμένος κι έτρεχε ο ίδρωτας κόμπους κόμπους και μούλιαζε τα στήθια του. Στα στερνά, λίγο πριν τη φέξη, τ' αποφάσισε. Καθάρισε με βιάση το λαρύγγι του και πάνω π' άνοιγε τα χείλη του να βγάλει τον καημό του, είδε παράμερα το σκοινί της μπουγάδας, που μέσα στις σκιές της αυγής του φάνταξε πως στην άκρη του κρέμονταν θηλιά. Παλάβωσε απ' τον τρόμο του. Έπιασε να τρέχει σαν τρελός, κι ούτε που κανένας τον ξανάδε, ούτε που έμαθε τι απόγινε. Μόνο απομείναν τα παραθύρια σκοτεινά, και τα τραγούδια να τρών τα στήθια, μέσα τους αμπαρωμένα. ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ: Konstantin Egorovich Makovsky (Russian, 1839-1915).

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    30 Νοεμβρίου 2019, 23:33

    Κακούργα η κατάρα και πώς να τη δικάσεις!

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Ο άνθρωπος επέζησε ως τώρα επειδή αγνοούσε πώς να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του. Τώρα που μπορεί να τις πραγματοποιήσει, είτε πρέπει να τις αλλάξει, είτε να αφανιστεί.

William Carlos Williams
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter