Σχόλια
Κάτοικοι διαμαρτύρονται για τη λειτουργία του «Vrilissia Tennis Academy»
11/7/2020

Επώδυνος συμβιβασμός, θανατερό προσκύνημα!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Ausencia
29/6/2020

Όπου και ο μεγάλος πόνος είναι, φαίνεται και λέγεται βουβός!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ΕυαγγελάτοςΌ
Για τα Καλλι-τεχνικά στα Σχολεία
24/6/2020

Μακάρι λέω κι' εγώ αλλά μην απελπίζεστε! Και αν σας εμποδίσουν, τα παιδάκια θα συνεχίζουν να ζωγραφίζουν και να πλάθουν όνειρα έστω και δύσκολα όπου σταθούν κι' όπου βρεθούν, όπως έκαναν εδώ και χιλιάδες χρόνια σ' αυτό το σταυροδρόμι των πολιτισμών που έφτιαξαν μια γλώσσα λειτουργική που αύξησε τον πλούτο τον υλικό και τον ξεπέρασε μαζί με τον εαυτό της, αναβαθμίστηκε σε εννοιολογική με τον ελεύθερο χρόνο, απλώθηκε παντού και ανέβηκε στους ουρανούς για να την αγκαλιάσουν όλοι! Τότε σμιλεύτηκαν και οι πτυχές στους χιτώνες των Καρυάτιδων υπογράφοντας την αθανασία της χώρας που έχουμε την τύχη να ζούμε! Οι εμποδιστές θα ξεχαστούν, θα σβήσουν σαν όνειρο κακό και θλιβερή παρένθεση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Όλοι θα βολτάρουμε ανέμελοι!
22/6/2020

Κάθε μεγαλόπνευστης σκέψης, προηγείται αυτή που μας γεννά το πρώτο σκόνταμμα των αισθήσεων έξω από την πόρτα μας!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Τα πλούτια
29/5/2020

Συμβαίνει συχνά αλλά αυτό είναι ο άνθρωπος: Ελεύθερος και απρόβλεπτος!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Το Κρίμα

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

"Μα πως! Πέστε μου πως; Τα 'φερε ο διάολος και τα μονοιάξανε, "έσπαγε το κεφάλι της η κυρά μαμή, και μοίραζε τις ματιές της σαν τραπουλόχαρτα στις κυράδες, που χαν μαζευτεί στο κατώι της. Τάχα μου να ιδούν την καινούργια πραμάτεια της εμπορευάμενης, όμως αλλού γύριζε ο νούς τους. Να μάθουν τι απόγιναν ο Πετρής και η Σουλτάνα, που οι πόθοι τους και τα καμώματά τους είχαν ανάψει φωτιές σ' όλο το χωριό. "Πείτε μου πως! Αυτήν, μια παστρικιά, ένα αμούστακο αρνί να την εκάμει ζάφτι. Δε μπορεί, κάτι άλλο μυρίζει το χνώτο τους, δε μπορεί..." Μονολογούσε κι όλο τριγύριζε τα μάτια της στις κυράδες, μπας και ιδεί να αχνοφαίνεται κάτι στα βάθια τους. "Μωρέ, με γελάς εμένανε, που 'χω γιατροπορέψει όλο το χωριό; Με γελάς; Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες... Ακούς εκεί, η μισοριξιά, το παπαδοπαίδι να μου θέλει χαϊδολογήματα - σχώρα με Θε μου..." "Μωρέ θα τους βρουν, που θα πάει θα τους βρουν, δυο μέρες τώρα έχουν κάνει τούμπα όλα τα γύρω χωριά, θα τους βρουν και θα τους αφαλοκόψουν που θα πάει..." Κι όλο εμοίραζε την τράπουλα των ματιών της, μα το χαρτί δεν έβγαινε. Τότες είπε να κάνει την τελευταία γύρα κι έριξε στο τραπέζι τα ρέστα της. "Κάτι σα να πήρε τ' αυτί μου, πως η λεγάμενη είναι και γκαστρωμένη," σιγοψιθύρισε δήθεν εμπιστευτικά, ρίχνοντας με τέχνη τα μάτια της αδιάφορα στο πάτωμα, και το χαρτί, τής βγήκε. "Ο ανεψιός μου δε μπορεί, "έσπασε μια φωνή," μας το 'παν οι γιατροί στη πόλη, δε μπορεί..." "Απ' την αγάπη του για τα παιδιά, φορτώθηκε το κρίμα." ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ: Hans Brendekilde, Μονοπάτι του δάσους το Φθινόπωρο. 1902.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Σ’ αυτές τες σκοτεινές κάμαρες, που περνώ / μέρες βαρυές, επάνω κάτω τριγυρνώ / για νά ‘βρω τα παράθυρα. Όταν ανοίξει / ένα παράθυρο θά ‘ναι παρηγορία. / Μα τα παράθυρα δεν βρίσκονται, ή δεν μπορώ / να τά ‘βρω. Και καλλίτερα ίσως να μην τα βρω. Ίσως το φως θά ‘ναι μια νέα τυραννία. Ποιος ξέρει τι καινούρια πράγματα θα δείξει.

Κωνσταντίνος Καβάφης, Τα Παράθυρα
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter