Σχόλια
Τα πλούτια
29/5/2020

Συμβαίνει συχνά αλλά αυτό είναι ο άνθρωπος: Ελεύθερος και απρόβλεπτος!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
29/5/2020

Νοιώθω συνδημότης σας!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Τα πλούτια
29/5/2020

Ναι. Χρηστακο. Γλαφυρο. Δθνατες εικονες. Προχωραμε.!!!!!

Νικος βυθουλκας
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
29/5/2020

Για αυτό το γαλατικό χωριό είχε αφιέρωμα πριν 2 χρόνια η ΕΡΤ3, στην εκπομπή Αντιδραστήριο (webtv.ert.gr/ert3/antidrastirio/11ion2018-antidrastirio-stagiates-pilioy-ena-aytodiacheirizomeno-chorio). Περίληψη: Εδώ και εννέα χρόνια, κάτοικοι του χωριού εργάζονται για να ξαναφυτέψουν το σπόρο του κοινοτικού τρόπου ζωής. Μέσα από συνελεύσεις του χωριού, αποφασίζουν και υλοποιούν από κοινού δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την προάσπιση και δημοκρατική διαχείριση των κοινών αγαθών, την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό, με στόχο, η κοινότητα να αυτοδιαχειρίζεται τα εγχειρήματά της, μέσα από την ενδυνάμωση και τη συμμετοχή όλων.

Δημήτρης Καλαμπούκας
6 προαπαιτούμενα για μια ουσιαστική διαβούλευση
26/5/2020

Κάποιοι μπερδεύουν τη διαβούλευση με την ανάκριση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Απτάλικος

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

Όχι να το παινευτώ, αλλά με την Κική τα ' χαμε κάνει μαντάρα σε λιγότερο από έξι μήνες έγγαμου βίου. Θες λίγο οι αναποδιές στη δουλειά μου, θες λίγο η μάνα της, πολύ θέλει; Γίναμε μαλλιά κουβάρια. Έτσι, όταν συνάντησα τον παππού μου στον καφενέ, - ο μόνος που μπορούσα να πω τον πόνο μου, χωρίς επικρίσεις και σοφοσυμβουλές - ήμουνα σα τσαλαπατημένος κατιφές. " Τι έγινε ρε; " μου πέταξε κεφάτα. " Έπεσαν τα καράβια σου όξω, για χάθηκαν τα πέλαγα...; " " Άσε με ρε παππού... " " Εγώ σ' αφήνω, άλλοι σε βαστούνε... Λέγε, " μού σφύριξε ρουφώντας αργά τον καφέ του. Και μια και δυο του τ' αμόλησα μέσες άκρες χωρίς να ξεχάσω για το τέλος το κερασάκι... "...και δε φτάνουν όλα αυτά, είναι λέει και έγκυος ρε παππού..." Είχε τελειώσει τον καφέ του κι είχε περάσει στο τσιπουράκι, όταν με κοίταξε στοχαστικά με τα μεγάλα κατάμαυρα μάτια του, ανάβοντας τσιγάρο. " Όταν είσαι μέχρι το λαιμό μέσα στα σκατά, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τραγουδάς..." μουρμούρισε, ξαναθυμίζοντάς μου τον αγαπημένο του συγγραφέα. " Πάρτην το βράδυ μαζί σου κι ελάτε εδώ, ειδάλλως έλα μόνος σου. Θα μαζευτούμε δυο τρεις φίλοι με τα όργανα να πιάσουμε κάνα τραγουδάκι. " " Τι τραγουδάκι ρε παππού, εδώ σου λέω... " " Αυτό που σου 'πα ρε, " με διέκοψε χαμογελώντας, " άιντε, σήκω τώρα να πάμε για φαγητό και θα γκρινιάζει η γιαγιά σου." Σηκώθηκα με βαριά καρδιά, μια που το 'ξερα πως δεν έπαιρνε από λόγια. Το βράδυ με ξάφνιασε η Κική, που δέχτηκε την πρόσκληση του παππού σχεδόν με χαρά, και όταν μπήκαμε στο καφενείο τα όργανα σπιθοβολούσαν. Χαιρετήσαμε από μακριά κι ο παππούς μάς έκανε νόημα να κάτσουμε στο τραπέζι τους. Τα τραγούδια ερωτοτροπούσαν με το κρασί ερεθίζοντας την ατμόσφαιρα, μέχρι που σ' ένα απτάλικο, ο παππούς τράβηξε την Κική από το χέρι και την έσυρε για χορό. Χρόνια αργότερα, σε μια εξομολόγησή της, μου είπε πως τότε επάνω στο χορό, ο παππούς τής ψιθύρισε: " Το νερό να τρέχει θα κοιτάς βλαστάρι μου, το νερό θα κοιτάς κι όχι το χαντάκι. Κι ας τις πέτρες του να κυλούνε..." ΠΙΝΑΚΑΣ: Vittorio Matteo Corcos, Μ' αγαπά, δεν μ' αγαπά. 1895. ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης ΔΓιαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    4 Φεβρουαρίου 2020, 20:23

    Το σημαντικό και το ασήμαντο, το ουσιώδες και το επουσιώδες... Το καραβάνι να προχωρεί και ας τα σκυλιά να γαβγίζουν!

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Ο άνθρωπος επέζησε ως τώρα επειδή αγνοούσε πώς να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του. Τώρα που μπορεί να τις πραγματοποιήσει, είτε πρέπει να τις αλλάξει, είτε να αφανιστεί.

William Carlos Williams
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter