Σχόλια
Τα πλούτια
29/5/2020

Συμβαίνει συχνά αλλά αυτό είναι ο άνθρωπος: Ελεύθερος και απρόβλεπτος!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
29/5/2020

Νοιώθω συνδημότης σας!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Τα πλούτια
29/5/2020

Ναι. Χρηστακο. Γλαφυρο. Δθνατες εικονες. Προχωραμε.!!!!!

Νικος βυθουλκας
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
29/5/2020

Για αυτό το γαλατικό χωριό είχε αφιέρωμα πριν 2 χρόνια η ΕΡΤ3, στην εκπομπή Αντιδραστήριο (webtv.ert.gr/ert3/antidrastirio/11ion2018-antidrastirio-stagiates-pilioy-ena-aytodiacheirizomeno-chorio). Περίληψη: Εδώ και εννέα χρόνια, κάτοικοι του χωριού εργάζονται για να ξαναφυτέψουν το σπόρο του κοινοτικού τρόπου ζωής. Μέσα από συνελεύσεις του χωριού, αποφασίζουν και υλοποιούν από κοινού δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την προάσπιση και δημοκρατική διαχείριση των κοινών αγαθών, την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό, με στόχο, η κοινότητα να αυτοδιαχειρίζεται τα εγχειρήματά της, μέσα από την ενδυνάμωση και τη συμμετοχή όλων.

Δημήτρης Καλαμπούκας
6 προαπαιτούμενα για μια ουσιαστική διαβούλευση
26/5/2020

Κάποιοι μπερδεύουν τη διαβούλευση με την ανάκριση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Μια Μέρα

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

"Μπορεί η ύπαρξη του παραδείσου να είναι θέμα πίστης. Για την κόλαση όμως δε χωράει αμφιβολία." Ήταν τότε...- Τώρα; Έπειτα; ...Πάντα! - που οι άνθρωποι έπεφταν ανυποψίαστοι σαν πουλιά απ' τα στασίδια μολύνοντας το χώμα, γιομίζοντάς το πληγές και παλιαρρώστιες. Μίση κι ενοχές, μοχθηρία και φθόνο, κι άλλα πολλά ακατανόητα για πλάσματα π' ανέστησε η γης. Γίναν κι άλλα ανομολόγητα - ντρέπομαι να προφέρω - μέχρι που γύρισε ο καιρός και τον αφάνισε, μαζί με τόσους άλλους επισκέπτες, που δεν σεβάστηκαν την φιλοξενία του τίμιου, καθαρού σπιτιού. Οι άνθρωποι, πάνω στη βιάση της φυγής τους, άρπαξαν - γελασμένοι - οτι μπορούσαν από ανεκτίμητα. Μαλάματα κι ασήμια, λούσα κι ακριβά, κι από τότε τριγυρίζουν στο σύμπαν, χτυπώντας πόρτες, ψάχνοντας για σπίτι να τους δεχτεί, μα ποιος...; Ποιος ανοίγει την πόρτα του στην αρρώστια. ΠΙΝΑΚΑΣ: Lucien Lévy-Dhurmer (1865-1933), Η ανεμοθύελλα ή η ριπή του ανέμου. 1896. ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    7 Μαρτίου 2020, 22:47

    Ο θεράπων φυσικά!

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Ο άνθρωπος επέζησε ως τώρα επειδή αγνοούσε πώς να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του. Τώρα που μπορεί να τις πραγματοποιήσει, είτε πρέπει να τις αλλάξει, είτε να αφανιστεί.

William Carlos Williams
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter