Σχόλια
Τα πλούτια
29/5/2020

Συμβαίνει συχνά αλλά αυτό είναι ο άνθρωπος: Ελεύθερος και απρόβλεπτος!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
29/5/2020

Νοιώθω συνδημότης σας!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Τα πλούτια
29/5/2020

Ναι. Χρηστακο. Γλαφυρο. Δθνατες εικονες. Προχωραμε.!!!!!

Νικος βυθουλκας
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
29/5/2020

Για αυτό το γαλατικό χωριό είχε αφιέρωμα πριν 2 χρόνια η ΕΡΤ3, στην εκπομπή Αντιδραστήριο (webtv.ert.gr/ert3/antidrastirio/11ion2018-antidrastirio-stagiates-pilioy-ena-aytodiacheirizomeno-chorio). Περίληψη: Εδώ και εννέα χρόνια, κάτοικοι του χωριού εργάζονται για να ξαναφυτέψουν το σπόρο του κοινοτικού τρόπου ζωής. Μέσα από συνελεύσεις του χωριού, αποφασίζουν και υλοποιούν από κοινού δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την προάσπιση και δημοκρατική διαχείριση των κοινών αγαθών, την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό, με στόχο, η κοινότητα να αυτοδιαχειρίζεται τα εγχειρήματά της, μέσα από την ενδυνάμωση και τη συμμετοχή όλων.

Δημήτρης Καλαμπούκας
6 προαπαιτούμενα για μια ουσιαστική διαβούλευση
26/5/2020

Κάποιοι μπερδεύουν τη διαβούλευση με την ανάκριση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Είναι η ώρα της προσφοράς!

Αυτό που καταλάβαμε παρακολουθώντας τις πιο πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας* είναι ότι, δύο μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η κυβέρνηση δεν έχει προσθέσει ούτε μια νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο «σύστημα», πέραν κάποιων ήδη διαθέσιμων στον ιδιωτικό τομέα και στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Και ακόμη, ότι αναγκαία υλικά, κυρίως οι αναπνευστήρες, δεν είναι επαρκή, η κατάσταση με τις προμήθειες παραμένει εξαιρετικά θολή. Την ίδια στιγμή, οι γιατροί στην Ισπανία «Βγάζουν αναπνευστήρες από 65χρονους για να ζήσουν οι πιο νέοι»... Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση και με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα, είναι η ώρα του Λαού. Να προσφέρει ό,τι μπορεί μέσα από την οργανωμένη παρουσία του και τους φορείς του. Είναι ώρα να μορφοποιηθεί η κοινωνική διαθεσιμότητα σε ένα Κίνημα προσφοράς. Είναι η (ύστατη) ώρα για να δημιουργηθεί ένα Κίνημα αναπνευστήρων, ένα Κίνημα ζωής και ανάταξης, στο οποίο οι πάντες καλούνται να συμβάλουν. Οι κάθε είδους μαχητικότητες πρέπει να επαναπροσδιοριστούν: Από την απαίτηση, στην προσφορά. Η Αυτοδιοίκηση πρώτη. Οι μεγάλες κοινωνικές Οργανώσεις, η ΟΛΜΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ, οι επαγγελματικοί φορείς, τα Επιμελητήρια, οι Ομοσπονδίες, τα Πολιτιστικά Ιδρύματα, οι πάντες. Όχι μόνον οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις. Σ’ αυτό ακριβώς το πλαίσιο αυτό ζητήσαμε την περασμένη εβδομάδα από τον Δήμαρχο Βριλησσίων κ. Μανιατογιάννη, να δρομολογήσει άμεσα την προμήθεια αναπνευστήρων για λογαριασμό του ΕΟΔΥ και μέσω αυτού, για κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας. Ζητήσαμε επίσης την παρέμβασή του, ώστε αυτή η κίνηση να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και στην ΚΕΔΕ και να αποτελέσει αφορμή για ένα «ντόμινο» αντίστοιχων αποφάσεων σε άλλους Δήμους. Αναμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις. Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη * Βασίλης Κικίλιας, 23 Μαρτίου: «Πριν 2 μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, εμείς προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα. … Έχουμε προσθέσει κλίνες από τα στρατιωτικά νοσοκομεία και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ. ...Σε ό,τι έχει να κάνει με τις προμήθειες, προχωρήσαμε σε αγορές όλων των αναγκαίων μέσων. Όπως γνωρίζετε μαίνεται πόλεμος για την προμήθεια υλικών κάνοντας την παραλαβή τους δύσκολη. Δεν ήταν θέμα χρημάτων αλλά διαθεσιμότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό.

Γιώργος Σεφέρης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter