Σχόλια
Κάτοικοι διαμαρτύρονται για τη λειτουργία του «Vrilissia Tennis Academy»
11/7/2020

Επώδυνος συμβιβασμός, θανατερό προσκύνημα!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Ausencia
29/6/2020

Όπου και ο μεγάλος πόνος είναι, φαίνεται και λέγεται βουβός!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ΕυαγγελάτοςΌ
Για τα Καλλι-τεχνικά στα Σχολεία
24/6/2020

Μακάρι λέω κι' εγώ αλλά μην απελπίζεστε! Και αν σας εμποδίσουν, τα παιδάκια θα συνεχίζουν να ζωγραφίζουν και να πλάθουν όνειρα έστω και δύσκολα όπου σταθούν κι' όπου βρεθούν, όπως έκαναν εδώ και χιλιάδες χρόνια σ' αυτό το σταυροδρόμι των πολιτισμών που έφτιαξαν μια γλώσσα λειτουργική που αύξησε τον πλούτο τον υλικό και τον ξεπέρασε μαζί με τον εαυτό της, αναβαθμίστηκε σε εννοιολογική με τον ελεύθερο χρόνο, απλώθηκε παντού και ανέβηκε στους ουρανούς για να την αγκαλιάσουν όλοι! Τότε σμιλεύτηκαν και οι πτυχές στους χιτώνες των Καρυάτιδων υπογράφοντας την αθανασία της χώρας που έχουμε την τύχη να ζούμε! Οι εμποδιστές θα ξεχαστούν, θα σβήσουν σαν όνειρο κακό και θλιβερή παρένθεση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Όλοι θα βολτάρουμε ανέμελοι!
22/6/2020

Κάθε μεγαλόπνευστης σκέψης, προηγείται αυτή που μας γεννά το πρώτο σκόνταμμα των αισθήσεων έξω από την πόρτα μας!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Τα πλούτια
29/5/2020

Συμβαίνει συχνά αλλά αυτό είναι ο άνθρωπος: Ελεύθερος και απρόβλεπτος!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Είναι η ώρα της προσφοράς!

Αυτό που καταλάβαμε παρακολουθώντας τις πιο πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας* είναι ότι, δύο μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η κυβέρνηση δεν έχει προσθέσει ούτε μια νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο «σύστημα», πέραν κάποιων ήδη διαθέσιμων στον ιδιωτικό τομέα και στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Και ακόμη, ότι αναγκαία υλικά, κυρίως οι αναπνευστήρες, δεν είναι επαρκή, η κατάσταση με τις προμήθειες παραμένει εξαιρετικά θολή. Την ίδια στιγμή, οι γιατροί στην Ισπανία «Βγάζουν αναπνευστήρες από 65χρονους για να ζήσουν οι πιο νέοι»... Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση και με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα, είναι η ώρα του Λαού. Να προσφέρει ό,τι μπορεί μέσα από την οργανωμένη παρουσία του και τους φορείς του. Είναι ώρα να μορφοποιηθεί η κοινωνική διαθεσιμότητα σε ένα Κίνημα προσφοράς. Είναι η (ύστατη) ώρα για να δημιουργηθεί ένα Κίνημα αναπνευστήρων, ένα Κίνημα ζωής και ανάταξης, στο οποίο οι πάντες καλούνται να συμβάλουν. Οι κάθε είδους μαχητικότητες πρέπει να επαναπροσδιοριστούν: Από την απαίτηση, στην προσφορά. Η Αυτοδιοίκηση πρώτη. Οι μεγάλες κοινωνικές Οργανώσεις, η ΟΛΜΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ, οι επαγγελματικοί φορείς, τα Επιμελητήρια, οι Ομοσπονδίες, τα Πολιτιστικά Ιδρύματα, οι πάντες. Όχι μόνον οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις. Σ’ αυτό ακριβώς το πλαίσιο αυτό ζητήσαμε την περασμένη εβδομάδα από τον Δήμαρχο Βριλησσίων κ. Μανιατογιάννη, να δρομολογήσει άμεσα την προμήθεια αναπνευστήρων για λογαριασμό του ΕΟΔΥ και μέσω αυτού, για κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας. Ζητήσαμε επίσης την παρέμβασή του, ώστε αυτή η κίνηση να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και στην ΚΕΔΕ και να αποτελέσει αφορμή για ένα «ντόμινο» αντίστοιχων αποφάσεων σε άλλους Δήμους. Αναμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις. Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη * Βασίλης Κικίλιας, 23 Μαρτίου: «Πριν 2 μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, εμείς προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα. … Έχουμε προσθέσει κλίνες από τα στρατιωτικά νοσοκομεία και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ. ...Σε ό,τι έχει να κάνει με τις προμήθειες, προχωρήσαμε σε αγορές όλων των αναγκαίων μέσων. Όπως γνωρίζετε μαίνεται πόλεμος για την προμήθεια υλικών κάνοντας την παραλαβή τους δύσκολη. Δεν ήταν θέμα χρημάτων αλλά διαθεσιμότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Σ’ αυτές τες σκοτεινές κάμαρες, που περνώ / μέρες βαρυές, επάνω κάτω τριγυρνώ / για νά ‘βρω τα παράθυρα. Όταν ανοίξει / ένα παράθυρο θά ‘ναι παρηγορία. / Μα τα παράθυρα δεν βρίσκονται, ή δεν μπορώ / να τά ‘βρω. Και καλλίτερα ίσως να μην τα βρω. Ίσως το φως θά ‘ναι μια νέα τυραννία. Ποιος ξέρει τι καινούρια πράγματα θα δείξει.

Κωνσταντίνος Καβάφης, Τα Παράθυρα
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter