Σχόλια
Τα πλούτια
29/5/2020

Συμβαίνει συχνά αλλά αυτό είναι ο άνθρωπος: Ελεύθερος και απρόβλεπτος!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
29/5/2020

Νοιώθω συνδημότης σας!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Τα πλούτια
29/5/2020

Ναι. Χρηστακο. Γλαφυρο. Δθνατες εικονες. Προχωραμε.!!!!!

Νικος βυθουλκας
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
29/5/2020

Για αυτό το γαλατικό χωριό είχε αφιέρωμα πριν 2 χρόνια η ΕΡΤ3, στην εκπομπή Αντιδραστήριο (webtv.ert.gr/ert3/antidrastirio/11ion2018-antidrastirio-stagiates-pilioy-ena-aytodiacheirizomeno-chorio). Περίληψη: Εδώ και εννέα χρόνια, κάτοικοι του χωριού εργάζονται για να ξαναφυτέψουν το σπόρο του κοινοτικού τρόπου ζωής. Μέσα από συνελεύσεις του χωριού, αποφασίζουν και υλοποιούν από κοινού δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την προάσπιση και δημοκρατική διαχείριση των κοινών αγαθών, την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό, με στόχο, η κοινότητα να αυτοδιαχειρίζεται τα εγχειρήματά της, μέσα από την ενδυνάμωση και τη συμμετοχή όλων.

Δημήτρης Καλαμπούκας
6 προαπαιτούμενα για μια ουσιαστική διαβούλευση
26/5/2020

Κάποιοι μπερδεύουν τη διαβούλευση με την ανάκριση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Τα στερνά του Λιόντα

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

...Και βέβαια, το χωράφι που πουλούσανε τ' απογόνια του ήτανε ποτιζάμενο. Απ' τον ίδρω του όμως, όχι απ' το θεό. Ο θεός τους είχε ξεχασμένους, παραδομένους σε τούτο τον ξερότοπο. Κι όμως, έμειναν από μια ακαθόριστη αγάπη και πίστη για το χώμα τους, τούς έζωνε θα 'λεγες ένα ανίκητο πείσμα, μια αθεράπευτη τρέλα να ριζώσουν. Έτσι πάλεψε, σα Λιόντας ο γέροντας στα χρόνια του, έκαμε παιδιά, πρόφτασε κι αγγόνια, κι όταν ήρθε η ώρα, τούς μάζωξε όλους ένα γύρω στη μικρή του κάμαρη. "Ακούτε ωρέ, εμένα οι μέρες μου σώθηκαν. Αυτή η γης είναι ότι έχω και δεν έχω. Την πότισα σπιθαμή προς σπιθαμή με το αίμα μου, την πόθησα σα γυναίκα για να μ' αφήσει να την καρπίσω. Τώρα είναι δικιά σας. Αγαπήστε τη σα τα παιδιά σας. Δώστε της το αίμα σας για να σας ζήσει. Άλλο θεό δεν ξέρω, ούτε και θέλω να μάθω. Μα αν τύχει κι απιστήσετε η γης θα το νιώσει, και κάλιο να φεύγετε προτού δείτε τα νύχια της. Παγαίνετε τώρα, κι οτι ειπώθηκε χώμα κι αίμα." ΠΙΝΑΚΑΣ: Jean François Millet, Πηγαίνοντας στην εργασία. 1850-53. ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Νικος βυθουλκας
    1 Απριλίου 2020, 19:26

    Δυνατο!!!!!

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό.

Γιώργος Σεφέρης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter