Σχόλια
Ο Κοινοβουλευτισμός και ο Κομματισμός στην αποικία
16/1/2021

...Περιμένουμε την περικεφαλαία με το δάκτυλο και τον άταφο με τον μαύρο σκούφο...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Ο Κοινοβουλευτισμός και ο Κομματισμός στην αποικία
15/1/2021

Οι απόψεις μου για τα συγκεκριμένα θέματα,που θίγονται στο άρθρο του Γιάννη του Τσίχλα, είναι,σχεδόν, ταυτόσημες. Μια μικρή αλλά ουσιαστική,κατα τη γνώμη μου, διαφοροποιηση στον ""κινηματικό αντίποδα"". ""Θέλουν( ; ) να τα αλλάξουν όλα χωρίς να αλλάξουν οι ίδιοι"" Ο αιρετικός Ραφαηλίδης δίνει την καλύτερη ερμηνεία!

Τάκης Μάτσας
Κατά - Θέσεις
15/1/2021

Πολύ ωραίο.

Μπράβο Χρήστο
Κατά - Θέσεις
14/1/2021

Ας υπάρχουν τουλάχιστον οι απορίες πού και πού, κάπου, κάπου...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Σύστημα Γενικευμένης Διαπλοκής
10/1/2021

Όντως πολύ ύποπτη η σπουδή της Κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει τους 11 Δήμους που οφείλουν στην ΕΥΔΑΠ. Μάλλον σχετίζεται με την πώληση της ΕΥΔΑΠ!!!

Τάσος Χρηστάκης

Απορίες...

Εν αναμονή της απάντησης του κ. Πολίτη...

Απαντώντας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος σε ερώτησή μας για τις αλλαγές που έγιναν εκ των υστέρων στον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου στο κεφάλαιο Κοινωνική Υπηρεσία, είπε τα εξής: «Για τον ΟΕΥ θα σας ενημερώσει λεπτομερώς ο κ. Πολίτης. Ό,τι αναφέρει ο ΟΕΥ προβλέπεται από το νόμο του Μάρτη του 2020, δεν μπορούμε, δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό... Θα σας ενημερώσει ο κ. Πολίτης γιατί για όσες διαφοροποιήσεις έγιναν, και στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά, ενημερώθηκε η διαπαραταξιακή επιτροπή και συντάχτηκε τελική πρόταση η οποία προχωρά στα όργανα τα οποία έπρεπε να προχωρήσει...». Αλλά ο κ. Πολίτης δεν απάντησε. Και ουδέποτε εξηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί το σχέδιο του Νέου Οργανισμού που εστάλη προς έγκριση στα αρμόδια όργανα ήταν διαφοροποιημένο στο κεφάλαιο "Κοινωνική Υπηρεσία" σε σχέση με εκείνο που είχε ψηφιστεί. Αντίθετα μάλιστα. Με την απάντηση του δημάρχου προέκυψαν και άλλα ερωτήματα. Γιατί ο κ. Πολίτης, πρόεδρος της διαπαραταξιακής επιτροπής που προετοίμασε το νέο Οργανόγραμμα, δεν ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για τις όποιες αλλαγές έγιναν; Αυτή η «εκκρεμότητα» πώς θα διορθωθεί; Θα στείλει η διοίκηση γραπτή ενημέρωση; Ή θα αφήσουμε το θέμα στην τύχη του κι αν κάποτε κανείς ξαναρωτήσει, τότε βλέπουμε; Γιατί ούτε όταν το θέμα συζητήθηκε και ψηφίστηκε τον Ιούλιο στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έγινε και πάλι κάποια επιπλέον ενημέρωση προς τη διαπαραταξιακή επιτροπή που είχε επεξεργαστεί το σχέδιο; Η δημοτική σύμβουλος της ΔΡΑΣΗΣ Μαρίνα Παπαχριστοδούλου ήταν μέλος της Επιτροπής ΟΕΥ και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι δεν υπήρξε κάποια προφορική ή γραπτή ενημέρωση για αλλαγές που «έγιναν», όπως είπε ο Δήμαρχος, «στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά». Ούτε συνεδρίασε η Επιτροπή μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. να συντάξει κάποια υποτιθέμενη τελική πρόταση. Επομένως; Σταματάμε εδώ. Ο Δήμαρχος, είτε δεν γνώριζε πως μετά την τελική παράδοση της πρότασής της η Επιτροπή δεν ξανασυναντήθηκε, είτε απάντησε... στον αέρα! Σε κάθε περίπτωση, δεν είπε τίποτα για την ουσία του ερωτήματός μας. Και μπορεί αυτός ο χειριστικός και αόριστος τρόπος απάντησης να είναι κατάλληλος για τους οπαδούς του στο διαδίκτυο, αλλά δεν είναι αποδεκτός σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου. Ούτε και από τους δημότες, που έτσι δεν μαθαίνουν ποτέ την αλήθεια. Η δημοτική αρχή οφείλει να το κατανοήσει: Είναι στα καθήκοντά μας να ρωτάμε και να ελέγχουμε. Και είναι υποχρέωσή της να απαντά στοιχειοθετημένα και σοβαρά. Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Στόχος της πολιτικής δεν είναι η ευτυχία, αλλά η ελευθερία.

Κ. Καστοριάδης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter