Σχόλια
Ξημέρωσε 21η Απριλίου...
21/4/2021

Τους χρωστάμε και θα τους χρωστάμε!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ΕυαγγελάτοςT
Βασίλης Δημάκης: Αγάπη και λαχτάρα για τη ζωή
20/4/2021

Συγχαρητήρια για τον αγώνα σου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
«Ιδανικές μορφές»
19/4/2021

Καλώς όρισες στον αγνωστικισμό μας φίλε Χρήστο, ποιητή μας! Και ας χαιρετίσουμε μαζί την ασίγαστη των ματιών μας αλλαγή, στο κυνήγι μιας αντικειμενικότητας που σαν χέλι από τα χέρια μας αδιάκοπα γλιστράει... Αναρωτήθηκες ποτέ μήπως και αυτό περιέχει ένα νόημα, έναν σκοπό ζωής;

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
ΈΚΘΕΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
16/4/2021

Λήδα, για μια, ακόμα, φορά μας συγκίνησες! Σ' ευχαριστούμε πολύ! Νάσαι καλά με τις ευαι σθησίες σου αλλά παράλληλα και με τη δύναμή σου!!!

Τάκης Μάτσας
Τα πουλιά
8/4/2021

Η ομορφιά της απομόνωσης έχει το κόστος της! Λέγεται φυγή...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Εμείς οι Άλλοι

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

«Όποιος στα σαράντα του δεν είναι μισάνθρωπος, δεν αγάπησε ποτέ τους ανθρώπους». (Ν. Σαμφόρ) Μπορούσες να χαμηλώσεις ή να δυναμώσεις την ένταση της τηλεόρασης, αλλά δεν μπορούσες ποτέ να την κλείσεις. Ποτέ! Σε ακολουθούσε παντού. Στην εργασία, στα ψώνια, στον καφέ, οι άνθρωποι αναπαρήγαγαν μηρυκάζοντας τα της οθόνης, σχολιάζοντας, χαχανίζοντας ή συνηθέστερα καταστροφολογώντας. Τι είπε ο ένας, πως απάντησε ο άλλος, φτάσαμε στο σημείο να μην έχουμε τίποτα να πούμε πλην της συσκευής. Ακόμα και κάποιες παλιές μνήμες χάθηκαν• πως ήταν πριν... Ήταν; Περίμεναν τόσα και τόσα μείζονος σημασίας να ειπωθούν, ώστε δε προφταίναμε να ασχοληθούμε με άλλα - δευτερεύοντα. Έμενε πια να ζήσουμε ειρηνικά - σαν ύπνος του μοιραίου - και έτσι πράξαμε - Φευ! - επιτυχώς, παράγωντας και καταπίνοντας σκουπίδια και θόρυβο, όντας μοναδικά συστατικά της περι - ουσίας μας. Αλλά... Και τρισαλλά. Υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις υπεράνω ημών, μας ξεπερνούν και μας διέπουν. Δόξα σοι! ΠΊΝΑΚΑΣ: Pierre Auguste Renoir, Χορός στον Μύλο της Galette. 1876. ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    28 Ιανουαρίου 2021, 00:09

    Μισάνθρωποι όπως ο στίχος το εννοεί για πάντα. Μέχρι να γίνουν τα πράγματα κι' οι καταστάσεις, "υποκάτω ημών"!... (Νεολεξία).

  2. Γεωργία Τσορου
    24 Ιανουαρίου 2021, 20:54

    Ζωή σαν ύπνος του μοιραίου. Μπορούμε άραγε να ξυπνήσουμε; Πολύ ωραίο ποιημα!

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πιστεύω σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει. Μα πιστεύοντας τον, τον δημιουργώ.

Ν. Καζαντζάκης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter