Σχόλια
Το σπίτι στην κατηφοριά
15/6/2021

Νοσταλγία και συγκίνηση! Κείμενο και γραφή εξαιρετικά!!!

Τάκης Μάτσας
Αμάχες
28/4/2021

Ναι ΧΡηστακο!!!!

Νικος βυθουλκας
Ένας θησαυρός στα συρτάρια του Δήμου!
24/4/2021

Λόγω καιρού σήμερα δε δυσκολεύτηκα να βρω σύννεφο για να πέσω! Τέλος πάντων, είναι ευτυχές που, έστω και από καραμπόλα, μάθαμε για τη συγκεκριμένη μελέτη. Θεωρώ πως όλοι στα Βριλήσσια θα πρέπει να τη διαβάσουμε και από κει πέρα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Προτείνω: 1. Να ανοίξει επιτέλους μια πλατφόρμα διαβούλευσης, όπου όλοι οι δημότες, αλλά και συλλογικοί φορείς, να καταθέσουν την άποψή τους ώστε, μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου, να αναδειχθούν και να αποτυπωθούν οι ανάγκες, ιδέες και προτάσεις της τοπικής κοινωνίας. 2. Εάν το θέλει η κα Σταθοπούλου, να παρουσιάσει τη μελέτη της σε διαδικτυακή συζήτηση, όπου θα μπορούν να λυθούν οι όποιες απορίες. 3. Εάν είναι δυνατόν, να προκύψει μια συλλογική απόφαση (όπως οι 178 συμπολίτες μας που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο αποτέλεσαν τη μαγιά για τη συγγραφή της μελέτης, κάτι αντίστοιχο να γίνει σε ευρεία κλίμακα μέσω της συμμετοχικής διαδικασίας) που θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για το Δημοτικό Συμβούλιο. Democracy values αδέλφια!

Δημήτρης Καλαμπούκας
ΈΚΘΕΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
16/4/2021

Λήδα, για μια, ακόμα, φορά μας συγκίνησες! Σ' ευχαριστούμε πολύ! Νάσαι καλά με τις ευαι σθησίες σου αλλά παράλληλα και με τη δύναμή σου!!!

Τάκης Μάτσας
Πεζοδρόμια και δέντρα - Απόψεις: Η μεγάλη ευκαιρία που χάνεται
29/3/2021

Συμφωνώ απολύτως με τη γνώμη του κ. Δαμουλιάνου - Ευαγγελάτου. Δεν έχουμε πεζοδρόμια, έχουμε άσφαλτο με πλαϊνά από δένδρα γέρικα με ρίζες που προεξέχουν και εμποδίζουν το περπάτημα.. Όχι μόνο οι γονείς με τα καροτσάκια, αλλά ούτε οι πεζοί, ιδίως μεγάλης ηλικίας, μπορούμε να περπατήσουμε, με αποτέλεσμα να περπατάμε στην άσφαλτο. Μένω στην οδό Δημ. Βερνάρδου και είμαι υποχρεωμένη να περπατώ στον δρόμο και να σταματώ κάθε στιγμή που περνά αυτοκίνητο. Είμαι υπέρ της προστασίας των δέντρων, όμως αυτή η στάση δεν μπορεί να αναχθεί σε ιδεολόγημα. Όλες οι πολυκατοικίες έχουν μεγάλη πρασιά. Ας φυτέψουν δέντρα αντί για γκαζόν, θα κάνουν οικονομία και στην ύδρευση. Το πράσινο δεν θα λείψει σε ένα καταπράσινο προάστιο, αλλά θα το καταστήσει φιλικότερο στους κατοίκους του.

Ιωάννα Τσιβάκου - Ζαχαρέα

Υπάρχει πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου στα Βριλήσσια;

Εικόνα αποσύνθεσης...

Λόγω των αραιών πλέον συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, (προηγούμενη συνεδρίαση στις 14 Απριλίου), αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε σε ένα θέμα που παραμένει άλυτο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της δημαρχιακής περιόδου. Πρόκειται για τη συστηματική πλέον απόκρυψη των πρακτικών των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου από τις δημοτικές παρατάξεις. Διότι πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς αυτό που συμβαίνει! Τελευταίο δείγμα, το αίτημα που υπέβαλε η ΔΡΑΣΗ στις 9 Απριλίου 2021 και το οποίο αγνοήθηκε: Ζητήσαμε τα πρακτικά της συνεδρίασης της 6η Μάϊου 2020, δηλ. μιας συνεδρίασης που έγινε έναν χρόνο πριν, και στη διάρκεια της οποίας είχε αποφασιστεί η απομάκρυνση των απορριμματοφόρων από την Ναυτική βάση. Αντί όμως για τα πρακτικά - και παρά τη διάθεση των Υπηρεσιών να ανταποκριθούν - παραλάβαμε την περίληψή τους, διότι το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνεδρίασης δεν είναι ακόμη διαθέσιμο, παρότι ο Δήμος αναθέτει αυτή την εργασία σε εξωτερικό συνεργάτη! Ούτε όμως και στη συνέχεια, στον ενάμιση μήνα που μεσολάβησε από την κατάθεση του αιτήματός μας, υπήρξε εξέλιξη. Ο Δήμος όχι μόνον δεν φροντίζει να διαθέτει τα πρακτικά των συνεδριάσεών του στους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και αδιαφορεί όταν αυτά του ζητηθούν! Και έτσι, πρέπει να αιτούμαστε για τα αυτονόητα, αυτά που αποτελούν υποχρέωση της δημοτικής αρχής, χωρίς ουδείς να συγκινείται. Όμως εάν η διοίκηση συμπεριφέρεται έτσι, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ενήμερος για το «πρόβλημα», για ποιο λόγο δεν αντιδρά; Γιατί κωφεύει; Δεύτερον, ποιος θα ασχοληθεί με το ότι έχει παρέλθει η δωδεκάμηνη προθεσμία που όρισε το δημοτικό συμβούλιο στη διοίκηση για να απομακρύνει τα απορριμματοφόρα από την Ναυτική Βάση; Ούτε γι’ αυτό οφείλει κανείς να ενημερώσει, να εξηγήσει, να απολογηθεί; Τρίτον, τούτων δοθέντων, δεν έχει νόημα καν να αναρωτηθούμε για την τύχη της πρότασης που υποβάλλαμε στις 26 Απριλίου 2021, απευθείας στον κ. πρόεδρο, για την ανάγκη να συγκληθεί η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης για το θέμα της Ναυτικής Βάσης. Εάν κάποιος δεν ενοχλείται, εν έτει 2021, για το ότι ο Δήμος Βριλησσίων δεν διαθέτει πρακτικά των συνεδριάσεών του ένα χρόνο μετά, τότε στο διάστημα του ενός μήνα που μεσολάβησε από την κατάθεση της πρότασής μας, δεν θα βρήκε καν τον χρόνο να την διαβάσει! Καλά Χριστούγεννα κε Πρόεδρε! Γιάννης Τσούτσιας, Μαρίνα Παπαχριστοδούλου, Μάρκος Κρητικός

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πιστεύω σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει. Μα πιστεύοντας τον, τον δημιουργώ.

Ν. Καζαντζάκης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter