Σχόλια
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο
23/6/2022

Οι παρατηρήσεις για τη Ρωσία και το Αιγαίο, είναι ενδιαφέρουσες. Καταδίκασε όμως ποτέ η Ρωσία το casus belli για τα 12 μίλια; Αναγνωρίζει ελληνικό εναέριο χώρο πέρα από τα 6 μίλια από τις ακτές μας; Αν σε αυτά τα δύο κρίσιμα σημεία συντάσσεται ΚΑΙ η Ρωσία με την Τουρκία και με τη Δύση, μήπως αξίζει να ξαναδούμε τι συμφέρει πραγματικά τη χώρα μας και τι όχι; Η Ρωσία όντως δεν θέλει (κι άλλο) πόλεμο, που θα έκλεινε το Αιγαίο και τα Στενά. Τη συμφέρει όμως να μένουν ανοικτά όλα τα ελληνοτουρκικά, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ούτε μερική επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, που θα περιόριζε τα σημερινά διεθνή ύδατα προς όφελος της χώρας μας. Επιπλέον, φαίνεται να θεωρεί ότι τα ανοικτά θέματα των δύο χωρών αποδυναμώνουν το ΝΑΤΟ και ενισχύουν την ίδια.

Γιάννης Παρασκευόπουλος
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο
19/6/2022

Σκέφτομαι τους αιγαιοπελαγίτες και αιγαιοπελαγίτισσες. Τους πιο παλιά πλασμένους Έλληνες στον τόπο τους!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Αγιά Μαρίνα
12/6/2022

Πάλι καλά που βρέθηκε σε κάτι να χρησιμεύουν οι φυλλάδες!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Lyubov
18/5/2022

Ο καλλιεργημένος ανθρωπισμός δίνει τις εξετάσεις του την στιγμή του αβάστακτου πόνου! Και ας θυμόμαστε: Η κάρτα της δωρεάς οργάνων να συντροφεύει πάντα την αστυνομική μας ταυτότητα στην ίδια θήκη...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Συλλυπητήρια στον Αργύρη Ντινόπουλο
3/5/2022

Συλληπητήρια στην οικογένεια του Αργύρη Ντινόπουλου. Η μητέρα του σφράγισε με την αξιοπρέπεια της μια ολόκληρη γενιά μαθητών και μαθητριών στα Βριλήσσια. Να ζήσουν να θυμούνται πάντα το παλικάρι τους με αγάπη.

Μαριάννα Χρυσικάκου

ΝεκρΑναστάσης

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

Δυο ολάκερα μερόνυχτα τον γυρόφερναν νεκρό μέσα στο σπίτι, και δεν ήξεραν τι να τον εκάμουν. Κυλούσαν κι οι ώρες και σπούσαν τα κεφάλια τους τι να διαλέξουν. Να τονε φουντάρουν στη θάλασσα να πάει στο καλό του; Ν' ανοίξουν κάνα λάκκο στο βουνό, να τονε χώσουν μέσα; Ή να τον αφήσουν στις Μοίρες, κι όποιος μπερδέψει πάνω του. Αυτοί 'ταν ξασφαλισμένοι ότι και να διάλεγαν. Έτσι μολογούσαν μεταξύ τους, κι έπαιρναν κουράγιο. Ποιος να τονε ζητούσε άλλωστε, έτσι που ζούσε σα καλόγερος, κατάμονος στην άκρη της ποταμιάς. Ανέβηκε ο Ήλιος, σήμανε μεσημέρι, κι ακόμα τραβολογούσαν το νου τους να βγάλει κρίση. - Ανάθεμα την ώρα ρε Αναστάση, ξέσπασε ο μικρός, στο 'πα, ο γέρος δε θα βγάλει κουβέντα για το πού 'χει καταχωνιάσει τις λίρες... Άχνα ο τσιγγούναρος. - Το 'πες που να σε πάρει ο διάολος, αλλά δε μου 'πες πως είναι και μουγκός! - Δε το 'ξερα ο μαύρος διάολε, παλιά έλεγε κάνα δυό κουβέντες. Φαίνεται με τα χρόνια τον άφησαν και δαύτες. Τώρα τι κάνουμε...Ε; Κι είδες με τι μάτια μάς κοίταζε; Του φιδιού, ακόμα τρέμω σα το σκέφτομαι. - Τράβα να φέρεις το κάρο, να τονε πάμε για μπάνιο... Στο δρόμο που πηγαίνανε, χτύπα κούνα - κούνα χτύπα, σα να συνέφερε ο γέρος και σηκώθηκε μισόκορμα. - Για που με το καλό ρε κουμπάρια; Βρόντηξε η φωνή του πάνω στις πέτρες. Μιά γυρνά και τονε βλέπει ο Αναστάσης και μιά μένει στον τόπο. Πέφτει και το ξαδέρφι του στα γόνατα και σκούζει σα σφαχτάρι. - Δε τις βρήκαμε τις λίρες γέροντα, δε τις βρήκαμε, ησύχασε, στα κόκκαλα της μάνας μου, να μη σώσω να νυχτωθώ, γύρνα στο τόπο σου, στις στοές του Άδη, γύρνα...! ΠΊΝΑΚΑΣ: Μιχάλης Οικονόμου, Παλιός μύλος. ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΎΣΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Μπροστά στη ράχη της Σέριφος, όταν ανεβαίνει ο ήλιος, τα πυροβόλα όλων των μεγάλων κοσμοθεωριών παθαίνουν αφλογιστία. Ο νους ξεπερνιέται από μερικά κύματα και λίγες πέτρες - κάτι παράλογο ίσως, παρ' όλα αυτά ικανό να φέρνει τον άνθρωπο στις πραγματικές του διαστάσεις. Επειδή, τι άλλο θα του ήτανε πιο χρήσιμο για να ζήσει; Αν του αρέσει να ξεκινά λάθος, είναι γιατί δεν θέλει ν' ακούσει. Ερήμην του το Αιγαίο λέει και ξαναλέει, εδώ και χιλιάδες χρόνια, με το στόμα του φλοίσβου, σ' ένα μήκος ακτών απέραντο: αυτός είσαι!

Οδυσσέας Ελύτης, Εν Λευκώ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter