Σχόλια
Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ
20/11/2021

''Και να αδελφέ μου, που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα κι απλά. Καταλαβαινόμαστε τώρα. δε χρειάζονται περσότερα! Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ,αδελφέ μου, απ' τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να ΣΜΙΞΟΥΜΕ τον κόσμο,! [Γ. ΡΙΤΣΟΣ ]

Τάκης Μάτσας [Το Πολυτεχνείο ζει]
Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γιώργος Κοντογιώργης στα Βριλήσσια
7/11/2021

Δύο χρόνια μετά την ομιλία του κ. Κοντογιώργη, την οποία παρακολούθησα δια ζώσης, είδα ξανά το βίντεο, τα ερωτήματα παραμένουν: Δημοκρατία ή εκλόγιμη μοναρχία; Γενικό συμφέρον ή το συμφέρον της κοινωνίας; Πολιτική ως φαινόμενο ή ως θέσμιση; Ποιο είναι σήμερα το αξιακό σύστημα της κοινωνίας; Πως αντιλαμβανόμαστε το ρόλο της κοινωνίας, ως ιδιώτη ή ως εταίρο της κοινωνίας; Τι είναι ο Δημοσκοπικός Δήμος, και γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε επίπεδο δήμου ή γειτονιάς; Τι ακριβώς σημαίνει μεταβολή της Πολιτείας; Γιατί δεν υπάρχει συμμετοχή των πολιτών, τη στιγμή που συντελείται ένας βίαιος κοινωνικός μετασχηματισμός; Είναι στραβός ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε; Πριν αρχίσουμε να αναζητούμε τις Απαντήσεις, δεν αρκεί μόνο να προβάλουμε τις Αρνήσεις, μα και να συστηματοποιήσουμε τις καίριες Ερωτήσεις, οι οποίες, όταν δεν είναι ξεκάθαρες, τότε ίσως θα πρέπει να αναζητούνται στις αντιρρήσεις των άλλων. Αυτό είναι μια διαρκής διαδικασία που προϋποθέτει τη διαλογική συζήτηση των εμπλεκόμενων υποκειμένων, όπου πρέπει να μιλήσεις αλλά και να ακούσεις. Όχι την αντιπαράθεση/διαλογικό μονόλογο, όπου ο καθένας λέει αυτό που πιστεύει αλλά απορρίπτει τον άλλον, χωρίς καν να τον ακούει. Δυστυχώς, δεν υπάρχει δημόσιος διάλογος σε κανένα επίπεδο.

Δημήτρης Καλαμπούκας
ΤΟ ΔΩΡΟ
31/10/2021

Πολύ δυνατή γραφή, στίχος ''κοφτερό μαχαίρι''! Λήδα σ' ευχαριστούμε! Νάσαι πάντα καλά! Έχεις πολλά να μας δώσεις ακόμα! Το ''δώρο'' σου ΔΩΡΟ για μας!!!

Τάκης Μάτσας
28η Οκτωβρίου
28/10/2021

Και τα πατήματα και τη νύχτα ατέλειωτη μια ζωή θυμάμαι...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Ω, Κόσμε
14/10/2021

Η διαλεκτική της ύπαρξης.

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Στολίδια Vs παιδικές χαρές!

Ακόμη μια ακατανόητη «αναμόρφωση» του προϋπολογισμού

Ζητήθηκε από τις δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν τηλεφωνικά , (προς διευκόλυνση της διοίκησης), σε «κατεπείγουσα - δια περιφοράς- συνεδρίαση» του δημοτικού συμβουλίου, (Παρασκευή 08/10/2021), επί της «6ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού», η οποία αφορούσε αποκλειστικά την αύξηση εξόδων κατά 74.400 ευρώ για «Μίσθωση ειδών φωτεινού διακόσμου» και 2.500 ευρώ για «δαπάνες δεξιώσεων και εθνικών ή τοπικών εορτών», ποσά που ισοσκελίστηκαν με την μείωση εξόδων κατά το αντίστοιχο ποσό (76.900 ευρώ) από τον κωδικό «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Βριλησσίων». Με άλλα λόγια η δημοτική αρχή στις 8 Οκτωβρίου ανακάλυψε ότι δεν είχε προβλέψει στον προϋπολογισμό του 2021 την πραγματοποίηση δαπανών στολισμού για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και «για την προετοιμασία ενεργειών που απαιτούνται για την περίοδο των Χριστουγέννων». Ακόμη χειρότερα, δεν προέβλεψε αυτές τις δαπάνες ούτε προ 20 ημερών, όταν στις 17 Σεπτεμβρίου 2021 εισηγήθηκε την 5η αναμόρφωση προϋπολογισμού! Προφανώς κατά τους διοικούντες οι εθνικές επέτειοι και τα Χριστούγεννα αποτελούν «έκτακτα» γεγονότα... Εκτός κι αν η προχειρότητα είναι συνέπεια της βεβαιότητας, ότι με τις διατάξεις περί κυβερνησιμότητας για τον προϋπολογισμό, ό,τι κι αν εισηγηθούμε στο δημοτικό συμβούλιο θα καταγραφεί ως ομόφωνα δεκτό! Δεν είναι όμως αυτό το μόνο ζήτημα. Ενοχλητικό είναι και το κόστος των 74.400 ευρώ για τη «μίσθωση ειδών φωτεινού διακόσμου», (άλλα 2.500 ευρώ για «δαπάνες δεξιώσεων και εθνικών ή τοπικών εορτών»), σε μια περίοδο που ανησυχούμε για την οικονομική ευμάρεια του Δήμου Βριλησσίων. Όταν μάλιστα, αυτό περίπου το ποσό δαπανάται κάθε χρόνο για την ενοικίαση - τοποθέτηση και όχι για την προμήθεια των στολιδιών. Δεν μπορούμε επίσης να παραβλέψουμε το γεγονός ότι, για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός, τα χρήματα αυτά αποσπώνται από το κονδύλι «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Βριλησσίων»! Αφαιρείται δηλαδή ένα σημαντικό ποσό από ένα έργο της πόλης, το οποίο παρεμπιπτόντως έχει ήδη ανεπίτρεπτα καθυστερήσει, σε βάρος της ποιότητάς του και της ασφάλειας των υπηρεσιών που θα παρέχονται στα παιδιά. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε να υπερψηφίζουμε εισηγήσεις που καθιστούν τον προϋπολογισμό διάτρητο. Εάν πάλι κάποιοι, που σε κάθε ευκαιρία, αντί διαλόγου επί των θεμάτων, αρέσκονται σε συκοφαντίες, αναλάβουν δράση, τους ενημερώνουμε για το αυτονόητο: Η αρνητική ψήφος στο συγκεκριμένο θέμα δεν σχετίζεται με έλλειψη πατριωτικών αισθημάτων. Αντιθέτως, θεωρούμε βαθιά πατριωτική πράξη την προστασία των οικονομικών αποθεμάτων του Δήμου από εξόφθαλμα επιπόλαιες αποφάσεις και πρακτικές. 8-10-2021 Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Υπάρχουν στους ανθρώπους περισσότερα πράγματα να θαυμάσουμε, παρά να περιφρονήσουμε.

Αλμπέρ Καμύ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter