Σχόλια
Η αισθητική ως ζητούμενο στις παρεμβάσεις του Δήμου Βριλησσίων
20/1/2022

…Δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει να κοπούν οι ευκάλυπτοι. Κάθε άλλο, Αλλά, επιτρέψτε μου, θα περίμενα από τους βριλησσιώτες να επιδεικνύουν την ίδια, αν και περισσότερη ευαισθησία για την «αισθητική» κοιτώντας χαμηλά. Κοιτώντας την αισθητική των πεζοδρομίων της πολης που κατοικούν. Πεζοδρόμια που κατειλημμένα από ευκάλυπτους, πεύκα, στύλους ΟΤΕ, ΔΕΗ, κλπ, τους αναγκάζουν και κινδυνεύοντας, να περπατούν στον δρόμο — ας μη μιλήσουμε για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα και όραση είτε για τους τους υπέργηρους, τα παιδικά καροτσάκια, κλπ. Ας μου επιτρέψετε, για μια ακόμη φορά, να συστήσω να δοθεί προτεραιότητα στην πολιτική πίεση ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ «κοιτώντας χαμηλά». Και όταν τα «χαμηλά» βελτιωθούν για την ασφάλεια και την κινητικότητα των πολιτών, τότε, θα έλθει και η σειρά για τα «υψηλά» — αν και, η αισθητική και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ βελτίωση των «χαμηλών» εμπεριέχει, αυτονόητα και την αισθητική των «υψηλών. …Σκεφτείτε το ΥΓ. Θα ήθελα να ξέρω σε τι διάσταση πεζοδρομιου είναι αυτοί οι 2 ευκάλυπτοι, και, εάν εξασφαλίζεται η ομαλή χρήση του πεζοδρομιου από τους πολίτες.

Σωτήρης Παπαδόπουλος
Η αισθητική ως ζητούμενο στις παρεμβάσεις του Δήμου Βριλησσίων
20/1/2022

Τη Δευτέρα το απόγευμα,κατά τις 4μ.μ. ,περπατούσα στην ''Ε. Αντιστάσεως'' .Ξαφνικά αντίκρυσα τη ''σοκαριστική'' εικόνα ενός κομμένου ευκαλύπτου!!! ΘΛΙΨΗ, ΘΥΜΌΣ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΟΡΓΗ! Ευτυχώς, σκέφτηκα, που δεν κόψανε και το διπλανό ευκάλυπτο! Που νάξερα τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα! Πολύ καλά κάνει η ''Δράση'', που, ''συν τοις άλλοις'' αναδεικνύει και προβάλλει τέτοια και τόσο σοβαρά θέματα! Είναι καιρός, επιτέλους, ο δήμος να σχεδιάζει τις παρεμβάσεις του στο φυσικό περιβάλλον και να μη λειτουργεί σπασμωδικά, προκειμένου να ''εξυπηρετήσει'' κάποια παράλογη απαίτηση του όποιου δημότη! Στόχος του δήμου πρέπει να είναι , διαχρονικά, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση! ΟΙ πολίτες να ενεργοποιηθούν και να συμβάλλουν σε μια κοινή προσπάθεια!!!

Τάκης Μάτσας [Η αισθητική ως ζητούμενο ...]
Με τους εργαζόμενους, τους κατοίκους, για τα παιδιά!
13/1/2022

Μια απεργία σε ένα Νοσοκομείο Παίδων δεν γίνεται για ψύλλου πήδημα.!Δεν το συνηθίζουν. Η κήρυξή της σημαίνει ότι οι λειτουργοί της υγείας, με τις γνωστές σε όλους μας απαράδεκτες ελλείψεις σε έμψυχη στελέχωση και υλικό, έχουν φτάσει στο απροχώρητο! Τόσο οι δημοτικές αρχές των όμορων δήμων όσο και όλοι οι πολίτες τους, οφείλουν να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο. Η υγεία και κυρίως των παιδιών μας, του υποσχόμενου "αύριο", πάν' απ' όλα!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Το Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο
13/1/2022

Αγαπητέ κύριε Θωμάκο, Έχετε δίκιο ως προς την παρότρυνση σας σχετικά με την ενδοσκόπηση. Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, απαιτείται η καλλιέργεια ενός πνεύματος ισορροπίας μέσω της κοινωνικότητας, της εξωστρέφειας, της καλλιτεχνικής έκφρασης, της διασκέδασης ώστε να είναι η εξωστρέφεια γόνιμη και αποδοτική για τη ζωή του ανθρώπου και όχι αυτοκαταστροφική. Επίσης στη θεραπευτικη διαδικασία παροτρύνουμε τον άνθρωπο να ενδοσκοπεί υποστηριζόμενος από ένα συνεκτικό και συνάμα συμπονετικό επιστημονικό πλαίσιο, ώστε να λαμβάνει ωφέλεια, εμπιστοσυνη και ασφάλεια. Μια τελευταία μου σκέψη να βλέπουμε τη διασκέδαση σαν μια αυθόρμητη, πηγαία ανθρώπινη ανάγκη και όχι προκάλυμμα για να διασκορπίζουμε τον βαθύτερο εαυτό μας (διά + σκεδάννυμι) ώστε να αποφεύγουμε να μάθουμε και να εξελιχθούμε μέσα από τις ωδίνες και τα προσωπικά μας αδιέξοδα.

Μαριάννα Χρυσικακου
Για την μερική εφαρμογή κυκλοφορικών ρυθμίσεων που προβλέπονται από το ΣΒΑΚ
2/1/2022

[2/2]…Προσωπικά, θα ήθελα να εξεταστεί η περίπτωση του Δήμου Χαϊδαρίου, όπου εδώ και μερικούς μήνες έχει υλοποιήσει, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, το πιλοτικό πρόγραμμα smart bus, στο οποίο οι κάτοικοι κάνουν κράτηση θέσης σε άμεσο χρόνο, μέσω της εφαρμογής από κινητό τηλέφωνο. -www.cnn.gr/ellada/story/284390/oasa-xiliades-online-kratiseis-theseon-se-leoforeia-meso-toy-smartbus

Δημήτρης Καλαμπούκας

Ανοιχτή κατεπείγουσα πρόταση προς τον Δήμαρχο Βριλησσίων

Πανδημία: Να κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση ό,τι της αναλογεί!

ΑΙΤΗΜΑ: Να παρέμβει άμεσα η διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ώστε αυτή να προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια προς την κυβέρνηση για να μπορούν όσοι δήμοι διαθέτουν δημοτικά ιατρεία να διενεργούν δωρεάν διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού για τους δημότες τους. Κε Δήμαρχε, Καθώς περιμένουμε την αλλαγή του χρόνου υπό πρωτόγνωρες συνθήκες, με την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και τον φόβο των πολιτών για την υγεία τους να κυριαρχεί, την ώρα που τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας δείχνουν ολοένα και πιο ανεπαρκή, είναι η στιγμή οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης να πράξουν κάτι περισσότερο και να βρεθούν στο πλευρό των δημοτών τους. Συγκεκριμένα σας προτείνουμε, επειδή πλέον η διενέργεια τεστ ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) έχει καταστεί αναγκαία και υποχρεωτική για όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και μη, σε πλήθος περιπτώσεων, όπως για την είσοδο σε νοσοκομεία και κυρίως για όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, να αναλάβουν οι δήμοι το κόστος και τη διενέργεια των τεστ. Για να υλοποιηθεί η πρόταση αυτή, σας ζητάμε να μεσολαβήσετε - κατεπειγόντως, αφού η έξαρση της επιδημίας είναι εκρηκτική- προς το προεδρείο και το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, (στο οποίο μετέχει και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων), ώστε η Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσει συντεταγμένα για όσους Δήμους διαθέτουν δημοτικά ιατρεία και ιατρικό / νοσηλευτικό προσωπικό, (όπως ο Δήμος Βριλησσίων), τη δυνατότητα να μπορούν: Α) να διενεργούν, ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες, ΔΩΡΕΑΝ διαγνωστικά τεστ, (τουλάχιστον για κάποιες κοινωνικές ομάδες, όπως οι δημότες κάτω των 18 ετών ή οι μαθητές με την επιστροφή τους στα σχολεία), Β) να πιστοποιηθούν από την πολιτεία ως δομές υγείας με πρόσβαση στο Εθνικό Μητρώο ασθενών με covid – 19 και με δυνατότητα καταχώρισης αποτελεσμάτων / έκδοσης βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου, όπως τα φαρμακεία και τα μικροβιολογικά εργαστήρια. Γ) για να μειωθεί η οικονομική επιβάρυνση των ΟΤΑ που συνεπάγεται η πρότασή μας, προτείνουμε επιπλέον, να δοθεί η δυνατότητα στα δημοτικά ιατρεία να χρησιμοποιούν ως διαγνωστικό υλικό (και) τα «αυτοδιαγνωστικά (σελφ) τεστ» που σήμερα διατίθενται δωρεάν στους πολίτες μέσω των φαρμακείων και τα οποία, στην περίπτωση αυτή θα μετατραπούν στην πράξη σε «rapid test», αφού θα διενεργηθούν από πιστοποιημένο προσωπικό και όχι από τους ίδιους τους δικαιούχους. Με την πρότασή μας αυτή επιδιώκουμε να κινητοποιήσουμε τις διαθέσιμες δομές και τους μηχανισμούς της αυτοδιοίκησης, ώστε να συμβάλουν δραστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αναλαμβάνοντας τμήμα του κοινωνικού κόστους των διαγνωστικών τεστ και ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των δημοτών τους. Με τιμή, Προσδοκώντας στην άμεση ανταπόκρισή σας, Γιάννης Τσούτσιας, Μαρίνα Παπαχριστοδούλου, Μάρκος Κρητικός Δημοτικοί Σύμβουλοι Βριλησσίων με την «Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη»

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Βαδίζοντας προς το μέλλον επιστρέφουμε στο παρελθόν. Έτσι σιγά σιγά - ανυποψίαστα - Ανταμωνόμαστε.

ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΎΣΙΟΣ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter