Σχόλια
Lyubov
18/5/2022

Ο καλλιεργημένος ανθρωπισμός δίνει τις εξετάσεις του την στιγμή του αβάστακτου πόνου! Και ας θυμόμαστε: Η κάρτα της δωρεάς οργάνων να συντροφεύει πάντα την αστυνομική μας ταυτότητα στην ίδια θήκη...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Συλλυπητήρια στον Αργύρη Ντινόπουλο
3/5/2022

Συλληπητήρια στην οικογένεια του Αργύρη Ντινόπουλου. Η μητέρα του σφράγισε με την αξιοπρέπεια της μια ολόκληρη γενιά μαθητών και μαθητριών στα Βριλήσσια. Να ζήσουν να θυμούνται πάντα το παλικάρι τους με αγάπη.

Μαριάννα Χρυσικάκου
H 7η Αντιδήμαρχος: Κινήσεις τακτικής εν αναμονή μιας υποψηφιότητας
2/5/2022

... Δεν ξέρω, δεν γνωρίζω και ούτε με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια των ζήτουλων ψήφων. Κρατώ μόνο την φράση: "Tα προβήματα βέβαια είναι ακόμη εδώ...".

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Με αιχμάλωτη τη φαντασία
20/3/2022

'' Η φαντασία στην εξουσία''. ''... ίσως κάποια στιγμή ξεπηδήσει η ΑΓΡΙΕΜΕΝΗ ΘΕΛΗΣΗ των κορεσμένων ατόμων να αναλάβουν μια οποιαδήποτε δράση, έξω απ' το σπίτι τους και έξω απ' το μυαλό τους''!!! ''Λίγο να περπατήσει η βούληση και η γραμμή του μέλλοντος χαράζεται πάλι'.' Για πολλοστή φορά, ο νουνεχής και σπουδαίος Καραποστόλης, ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ, καταθέτοντας προτάσεις με τον εξαιρετικό του τρόπο και τη γλαφυρή γραφή του!

Τάκης Μάτσας [Με αιχμάλωτη τη φαντασία]
Πεζοδρόμια στα Βριλήσσια: Ευτυχώς ο Δήμαρχος... βλέπει. (Kαι δεν χρειάζεται και σκιά το καλοκαίρι)
9/3/2022

.. Την Κισσάβου.. ρωτάμε απλά για να το προγραμματίσει ο δημ/ος μας .. μήπως κ έρθει να δει τα ανύπαρκτα τα κατεστραμενα η κ φυτεμένα πεζοδρόμια...

Το Gps έχει..

Ανοιχτή κατεπείγουσα πρόταση προς τον Δήμαρχο Βριλησσίων

Πανδημία: Να κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση ό,τι της αναλογεί!

ΑΙΤΗΜΑ: Να παρέμβει άμεσα η διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ώστε αυτή να προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια προς την κυβέρνηση για να μπορούν όσοι δήμοι διαθέτουν δημοτικά ιατρεία να διενεργούν δωρεάν διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού για τους δημότες τους. Κε Δήμαρχε, Καθώς περιμένουμε την αλλαγή του χρόνου υπό πρωτόγνωρες συνθήκες, με την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και τον φόβο των πολιτών για την υγεία τους να κυριαρχεί, την ώρα που τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας δείχνουν ολοένα και πιο ανεπαρκή, είναι η στιγμή οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης να πράξουν κάτι περισσότερο και να βρεθούν στο πλευρό των δημοτών τους. Συγκεκριμένα σας προτείνουμε, επειδή πλέον η διενέργεια τεστ ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) έχει καταστεί αναγκαία και υποχρεωτική για όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και μη, σε πλήθος περιπτώσεων, όπως για την είσοδο σε νοσοκομεία και κυρίως για όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, να αναλάβουν οι δήμοι το κόστος και τη διενέργεια των τεστ. Για να υλοποιηθεί η πρόταση αυτή, σας ζητάμε να μεσολαβήσετε - κατεπειγόντως, αφού η έξαρση της επιδημίας είναι εκρηκτική- προς το προεδρείο και το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, (στο οποίο μετέχει και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων), ώστε η Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσει συντεταγμένα για όσους Δήμους διαθέτουν δημοτικά ιατρεία και ιατρικό / νοσηλευτικό προσωπικό, (όπως ο Δήμος Βριλησσίων), τη δυνατότητα να μπορούν: Α) να διενεργούν, ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες, ΔΩΡΕΑΝ διαγνωστικά τεστ, (τουλάχιστον για κάποιες κοινωνικές ομάδες, όπως οι δημότες κάτω των 18 ετών ή οι μαθητές με την επιστροφή τους στα σχολεία), Β) να πιστοποιηθούν από την πολιτεία ως δομές υγείας με πρόσβαση στο Εθνικό Μητρώο ασθενών με covid – 19 και με δυνατότητα καταχώρισης αποτελεσμάτων / έκδοσης βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου, όπως τα φαρμακεία και τα μικροβιολογικά εργαστήρια. Γ) για να μειωθεί η οικονομική επιβάρυνση των ΟΤΑ που συνεπάγεται η πρότασή μας, προτείνουμε επιπλέον, να δοθεί η δυνατότητα στα δημοτικά ιατρεία να χρησιμοποιούν ως διαγνωστικό υλικό (και) τα «αυτοδιαγνωστικά (σελφ) τεστ» που σήμερα διατίθενται δωρεάν στους πολίτες μέσω των φαρμακείων και τα οποία, στην περίπτωση αυτή θα μετατραπούν στην πράξη σε «rapid test», αφού θα διενεργηθούν από πιστοποιημένο προσωπικό και όχι από τους ίδιους τους δικαιούχους. Με την πρότασή μας αυτή επιδιώκουμε να κινητοποιήσουμε τις διαθέσιμες δομές και τους μηχανισμούς της αυτοδιοίκησης, ώστε να συμβάλουν δραστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αναλαμβάνοντας τμήμα του κοινωνικού κόστους των διαγνωστικών τεστ και ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των δημοτών τους. Με τιμή, Προσδοκώντας στην άμεση ανταπόκρισή σας, Γιάννης Τσούτσιας, Μαρίνα Παπαχριστοδούλου, Μάρκος Κρητικός Δημοτικοί Σύμβουλοι Βριλησσίων με την «Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη»

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Μπροστά στη ράχη της Σέριφος, όταν ανεβαίνει ο ήλιος, τα πυροβόλα όλων των μεγάλων κοσμοθεωριών παθαίνουν αφλογιστία. Ο νους ξεπερνιέται από μερικά κύματα και λίγες πέτρες - κάτι παράλογο ίσως, παρ' όλα αυτά ικανό να φέρνει τον άνθρωπο στις πραγματικές του διαστάσεις. Επειδή, τι άλλο θα του ήτανε πιο χρήσιμο για να ζήσει; Αν του αρέσει να ξεκινά λάθος, είναι γιατί δεν θέλει ν' ακούσει. Ερήμην του το Αιγαίο λέει και ξαναλέει, εδώ και χιλιάδες χρόνια, με το στόμα του φλοίσβου, σ' ένα μήκος ακτών απέραντο: αυτός είσαι!

Οδυσσέας Ελύτης, Εν Λευκώ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter