Σχόλια
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο
23/6/2022

Οι παρατηρήσεις για τη Ρωσία και το Αιγαίο, είναι ενδιαφέρουσες. Καταδίκασε όμως ποτέ η Ρωσία το casus belli για τα 12 μίλια; Αναγνωρίζει ελληνικό εναέριο χώρο πέρα από τα 6 μίλια από τις ακτές μας; Αν σε αυτά τα δύο κρίσιμα σημεία συντάσσεται ΚΑΙ η Ρωσία με την Τουρκία και με τη Δύση, μήπως αξίζει να ξαναδούμε τι συμφέρει πραγματικά τη χώρα μας και τι όχι; Η Ρωσία όντως δεν θέλει (κι άλλο) πόλεμο, που θα έκλεινε το Αιγαίο και τα Στενά. Τη συμφέρει όμως να μένουν ανοικτά όλα τα ελληνοτουρκικά, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ούτε μερική επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, που θα περιόριζε τα σημερινά διεθνή ύδατα προς όφελος της χώρας μας. Επιπλέον, φαίνεται να θεωρεί ότι τα ανοικτά θέματα των δύο χωρών αποδυναμώνουν το ΝΑΤΟ και ενισχύουν την ίδια.

Γιάννης Παρασκευόπουλος
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο
19/6/2022

Σκέφτομαι τους αιγαιοπελαγίτες και αιγαιοπελαγίτισσες. Τους πιο παλιά πλασμένους Έλληνες στον τόπο τους!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Αγιά Μαρίνα
12/6/2022

Πάλι καλά που βρέθηκε σε κάτι να χρησιμεύουν οι φυλλάδες!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Lyubov
18/5/2022

Ο καλλιεργημένος ανθρωπισμός δίνει τις εξετάσεις του την στιγμή του αβάστακτου πόνου! Και ας θυμόμαστε: Η κάρτα της δωρεάς οργάνων να συντροφεύει πάντα την αστυνομική μας ταυτότητα στην ίδια θήκη...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Συλλυπητήρια στον Αργύρη Ντινόπουλο
3/5/2022

Συλληπητήρια στην οικογένεια του Αργύρη Ντινόπουλου. Η μητέρα του σφράγισε με την αξιοπρέπεια της μια ολόκληρη γενιά μαθητών και μαθητριών στα Βριλήσσια. Να ζήσουν να θυμούνται πάντα το παλικάρι τους με αγάπη.

Μαριάννα Χρυσικάκου

Χωρίς επίδειξη τοπογραφικού αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή!

Πληθαίνουν τα ερωτηματικά για την ασύμφορη ενοικίαση οικοπέδων

Κοινοποιήθηκε προς τους δημοτικούς συμβούλους το αίτημα της ΔΡΑΣΗΣ να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο η ενοικίαση οικοπέδου στη Βιομηχανική Περιοχή Γέρακα που αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή, για τη μεταφορά των δημοτικών οχημάτων που βρίσκονται στη Ναυτική Βάση, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του Μαΐου του 2020. Η δημοτική αρχή ωστόσο, έκρινε ότι το θέμα δεν άξιζε να συμπεριληφθεί στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της 23ης Φεβρουαρίου. Έτσι στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο θα προσπαθήσουμε, υπό μορφή ερωτήματος, να καταλάβουμε γιατί ο Δήμος Βριλησσίων συμφώνησε στη μίσθωση δύο οικοπέδων συνολικής έκτασης 2520 τ.μ. με μηνιαίο τίμημα 4.700 ευρώ, πλησίον ρέματος, αποδεχόμενος μάλιστα, για το μεγαλύτερο από αυτά, έκτασης 1800 τ.μ., τον περιορισμό του να μην μπορεί ούτε να κτίσει ή να συνδεθεί με δίκτυα κοινής ωφέλειας, (ΔΕΗ, ΕΔΑΠ). Εντωμεταξύ, μετά την ανακίνηση του ζητήματος, αποκαλύπτεται ότι η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση της μίσθωσης «δύο όμορων οικοπέδων», (αυτό αναγράφεται αλλά και αυτό παραμένει ασαφές!), χωρίς να έχει επιδειχθεί στα μέλη της τοπογραφικό σχέδιο με την ακριβή τους θέση! Με την απόφαση να αναφέρεται σε «χώρο στάθμευσης» και όχι σε αμαξοστάσιο, δηλαδή σε χώρο όπου δεν θα μπορούν να εκτελούνται οι στοιχειώδεις εργασίες συντήρησης των οχημάτων, όπως συμβαίνει σήμερα στην Ναυτική Βάση... Σε κάθε περίπτωση, στο δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και να εξεταστεί η επαναδιαπραγμάτευση μιας τόσο ασύμφορης επιλογής για τον Δήμο. Στη φωτογραφία το οικόπεδο – φιλέτο που κατάφερε να μισθώσει ο Δήμος Βριλησσίων μετά από σχεδόν δύο χρόνια αναζήτησης!

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Μπροστά στη ράχη της Σέριφος, όταν ανεβαίνει ο ήλιος, τα πυροβόλα όλων των μεγάλων κοσμοθεωριών παθαίνουν αφλογιστία. Ο νους ξεπερνιέται από μερικά κύματα και λίγες πέτρες - κάτι παράλογο ίσως, παρ' όλα αυτά ικανό να φέρνει τον άνθρωπο στις πραγματικές του διαστάσεις. Επειδή, τι άλλο θα του ήτανε πιο χρήσιμο για να ζήσει; Αν του αρέσει να ξεκινά λάθος, είναι γιατί δεν θέλει ν' ακούσει. Ερήμην του το Αιγαίο λέει και ξαναλέει, εδώ και χιλιάδες χρόνια, με το στόμα του φλοίσβου, σ' ένα μήκος ακτών απέραντο: αυτός είσαι!

Οδυσσέας Ελύτης, Εν Λευκώ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter