Σχόλια
Lyubov
18/5/2022

Ο καλλιεργημένος ανθρωπισμός δίνει τις εξετάσεις του την στιγμή του αβάστακτου πόνου! Και ας θυμόμαστε: Η κάρτα της δωρεάς οργάνων να συντροφεύει πάντα την αστυνομική μας ταυτότητα στην ίδια θήκη...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Συλλυπητήρια στον Αργύρη Ντινόπουλο
3/5/2022

Συλληπητήρια στην οικογένεια του Αργύρη Ντινόπουλου. Η μητέρα του σφράγισε με την αξιοπρέπεια της μια ολόκληρη γενιά μαθητών και μαθητριών στα Βριλήσσια. Να ζήσουν να θυμούνται πάντα το παλικάρι τους με αγάπη.

Μαριάννα Χρυσικάκου
H 7η Αντιδήμαρχος: Κινήσεις τακτικής εν αναμονή μιας υποψηφιότητας
2/5/2022

... Δεν ξέρω, δεν γνωρίζω και ούτε με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια των ζήτουλων ψήφων. Κρατώ μόνο την φράση: "Tα προβήματα βέβαια είναι ακόμη εδώ...".

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Με αιχμάλωτη τη φαντασία
20/3/2022

'' Η φαντασία στην εξουσία''. ''... ίσως κάποια στιγμή ξεπηδήσει η ΑΓΡΙΕΜΕΝΗ ΘΕΛΗΣΗ των κορεσμένων ατόμων να αναλάβουν μια οποιαδήποτε δράση, έξω απ' το σπίτι τους και έξω απ' το μυαλό τους''!!! ''Λίγο να περπατήσει η βούληση και η γραμμή του μέλλοντος χαράζεται πάλι'.' Για πολλοστή φορά, ο νουνεχής και σπουδαίος Καραποστόλης, ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ, καταθέτοντας προτάσεις με τον εξαιρετικό του τρόπο και τη γλαφυρή γραφή του!

Τάκης Μάτσας [Με αιχμάλωτη τη φαντασία]
Πεζοδρόμια στα Βριλήσσια: Ευτυχώς ο Δήμαρχος... βλέπει. (Kαι δεν χρειάζεται και σκιά το καλοκαίρι)
9/3/2022

.. Την Κισσάβου.. ρωτάμε απλά για να το προγραμματίσει ο δημ/ος μας .. μήπως κ έρθει να δει τα ανύπαρκτα τα κατεστραμενα η κ φυτεμένα πεζοδρόμια...

Το Gps έχει..

Τα ΓιωρΓέλια

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

Το πρώτο μωρό της Ραλιώς, το Γιωργέλι, το γελαστό, χάθηκε νωρίς, προτού καλά καλά νιώσει τον κόσμο. Ξέφυγε απ' τα μάτια της μάνας του, ίσα που ορθώθηκε και παραπατούσε στη γης, κι έπεσε στο καζάνι που 'βραζε νερό για τ' άπλυτα, ζώντας φριχτό το τέλος του. Κατόπιν, η χαροκαμένη, έπιασε άλλα πέντε παιδιά. Δυο θηλυκά και τρία αρσενικά, και το στερνό, το μοσχοπούλι της, το 'βγαλε Γιωργή. Ο Γιωργής μου κι ο Γιωργής μου έλεγε και ξανάλεγε, σαν να μην άκουγε τα λόγια των γυναικών, που την σταύρωναν να μη δώσει σ' άλλο της παιδί τ' όνομα του χαμένου. Κι ο Γιωργής μεγάλωνε, μεγάλωνε και γινόταν όμορφος σα λιακάδα. Καμάρωνε κι η μάνα του για τ' αποφύσημά της, που πήρε πάνω του όλα τ' αστέρια τ' ουρανού. Κόντευε πια τα τριάντα, άντρας σωστός, δεμένος, πάνω στην ακμάδα του, όταν ήρθαν οι ξαδέλφες του απ' την Αμέρικα. Καλοκαίρι στο νησί, Άγιες μέρες, γέλαγε ο Θεός κι ευώδιαζε ο τόπος καρπούζι, κιοφτέδες κι αλμύρα, αλμύρα να φλομώνουν τα πνεμόνια σου. Πέρασαν κάνα δυο μέρες με καλωσορίσματα, φιλιά και ρεγάλα, και χτύπησε την πόρτα τους φρέσκος φρέσκος, λιόλουστος και γελαστός να τις επάρει στο μπάνιο. Άλλο που δεν ήθελαν και δαύτες, πέταξαν τα σκεπάσματα και μέχρι να πει δυο λόγους με τη θειά του, βρέθηκαν αγκαλιασμένοι να κακαρίζουν κατεβαίνοντας την πλαγιά για την χρυσή αμμουδιά. Πρώτος έπεσε ο Γιωργής, σαν άντρας και σαν οικοδεσπότης, και τις καλούσε με φωνές και γέλια να έρθουν κοντά του. Εδέησαν να έμπουν κι οι μικρές, παρότι το νερό είχε την ζωντάνια και τη δρόσο της πηγής. Έπαιζαν, χαίρονταν και κολυμπούσαν ένα γύρω, όταν η μικρότερη μεθυσμένη από χαρά ξανοίχτηκε λίγο παράμερα. Μια που την εφώναξε ο Γιωργής και μια που σήκωσε το χέρι της καλώντας σε βοήθεια. Δίχως σκέψη, χτυπώντας με λύσσα τα χέρια και τα πόδια του πάλευε να την προφτάσει. Μια έβλεπε το κεφάλι της και δυο το έχανε κάνοντας τη καρδιά του να σπαρταράει. Την άρπαξε απ' τα μαλλιά κι εκείνη γράπωσε το λαιμό του και τον έσφιγγε σα δαγκάνα. Πετάχτηκαν τα μάτια του όξω, γιόμισαν τρόμο και νερά τα στήθια του. Να, έτσι έγινε, αθέλητά της, τον έστειλε στο σκότος, παλεύοντας για φως. Τους έσυραν στην ακτή, εκείνη λιπόθυμη και κείνον τελειωμένο με μελανιασμένο το λαιμό. Τον έβαλαν στο μνήμα μαζί με τ' αδέρφι του. Στην πλάκα πάνω χάραξαν "Τα ΓιωρΓέλια" κι από τότες πάντα αφήνουν ένα κανάτι με νερό κι ένα κύπελλο, να ξεδιψούν οι αναπαμένοι. ΠΊΝΑΚΑΣ: Νίκος Λύτρας, Το ψάθινο καπέλο. Περίπου 1925. ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΎΣΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Μπροστά στη ράχη της Σέριφος, όταν ανεβαίνει ο ήλιος, τα πυροβόλα όλων των μεγάλων κοσμοθεωριών παθαίνουν αφλογιστία. Ο νους ξεπερνιέται από μερικά κύματα και λίγες πέτρες - κάτι παράλογο ίσως, παρ' όλα αυτά ικανό να φέρνει τον άνθρωπο στις πραγματικές του διαστάσεις. Επειδή, τι άλλο θα του ήτανε πιο χρήσιμο για να ζήσει; Αν του αρέσει να ξεκινά λάθος, είναι γιατί δεν θέλει ν' ακούσει. Ερήμην του το Αιγαίο λέει και ξαναλέει, εδώ και χιλιάδες χρόνια, με το στόμα του φλοίσβου, σ' ένα μήκος ακτών απέραντο: αυτός είσαι!

Οδυσσέας Ελύτης, Εν Λευκώ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter