Σχόλια
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο
23/6/2022

Οι παρατηρήσεις για τη Ρωσία και το Αιγαίο, είναι ενδιαφέρουσες. Καταδίκασε όμως ποτέ η Ρωσία το casus belli για τα 12 μίλια; Αναγνωρίζει ελληνικό εναέριο χώρο πέρα από τα 6 μίλια από τις ακτές μας; Αν σε αυτά τα δύο κρίσιμα σημεία συντάσσεται ΚΑΙ η Ρωσία με την Τουρκία και με τη Δύση, μήπως αξίζει να ξαναδούμε τι συμφέρει πραγματικά τη χώρα μας και τι όχι; Η Ρωσία όντως δεν θέλει (κι άλλο) πόλεμο, που θα έκλεινε το Αιγαίο και τα Στενά. Τη συμφέρει όμως να μένουν ανοικτά όλα τα ελληνοτουρκικά, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ούτε μερική επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, που θα περιόριζε τα σημερινά διεθνή ύδατα προς όφελος της χώρας μας. Επιπλέον, φαίνεται να θεωρεί ότι τα ανοικτά θέματα των δύο χωρών αποδυναμώνουν το ΝΑΤΟ και ενισχύουν την ίδια.

Γιάννης Παρασκευόπουλος
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο
19/6/2022

Σκέφτομαι τους αιγαιοπελαγίτες και αιγαιοπελαγίτισσες. Τους πιο παλιά πλασμένους Έλληνες στον τόπο τους!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Αγιά Μαρίνα
12/6/2022

Πάλι καλά που βρέθηκε σε κάτι να χρησιμεύουν οι φυλλάδες!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Lyubov
18/5/2022

Ο καλλιεργημένος ανθρωπισμός δίνει τις εξετάσεις του την στιγμή του αβάστακτου πόνου! Και ας θυμόμαστε: Η κάρτα της δωρεάς οργάνων να συντροφεύει πάντα την αστυνομική μας ταυτότητα στην ίδια θήκη...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Συλλυπητήρια στον Αργύρη Ντινόπουλο
3/5/2022

Συλληπητήρια στην οικογένεια του Αργύρη Ντινόπουλου. Η μητέρα του σφράγισε με την αξιοπρέπεια της μια ολόκληρη γενιά μαθητών και μαθητριών στα Βριλήσσια. Να ζήσουν να θυμούνται πάντα το παλικάρι τους με αγάπη.

Μαριάννα Χρυσικάκου

Είμαστε σε πόλεμο

της Μαρίνας Παπαχριστοδούλου

Είμαστε σε πόλεμο. Κι εμείς ακόμα στους καναπέδες. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε από το εξωτερικό για τα σχέδια της κυβέρνησης σε σχέση με την Ουκρανία. Την πρώτη φορά ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας αποκάλυψε, ευχαριστώντας την, ότι η Ελλάδα στέλνει πρόσθετα βαριά όπλα στην Ουκρανία, κατά πάσα πιθανότητα πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών RM-70, δημιουργώντας κενό στην ελληνική άμυνα, ιδίως των νησιών. Τη δεύτερη, χθες, ο Γερμανός καγκελάριος Σολτς αποκάλυψε ότι υπάρχει προσωπική δέσμευση (!) του πρωθυπουργού, εν αγνοία της Βουλής και των πολιτικών κομμάτων, (μη μιλήσουμε για τον ελληνικό λαό), να ενισχύσει η χώρα μας την Ουκρανία με τεθωρακισμένα ΒΜΡ-1. Κακώς, κάκιστα η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να κάνει τη χώρα μας μέρος αυτού του πολέμου. Οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες. Κακώς κάκιστα μετατρέπει παλιούς φίλους σε νέους εχθρούς. Κακώς, κάκιστα αδυνατίζει με τις ενέργειες της την άμυνα της χώρας. Κακώς, κάκιστα αφήνει τον ελληνικό λαό χωρίς ενημέρωση. Αλλά ακόμα πιο κάκιστα ο ελληνικός λαός είναι ακόμα στον καναπέ του. Γιατί ήδη πληρώνει με πολλαπλούς τρόπους το κόστος αυτού του πολέμου. Πότε περιμένουμε να αντιδράσουμε; Όταν θα σφυρίζουν γύρω μας οι σφαίρες σαν το χαλάζι; Ή όταν τα παιδιά μας θα πληρώνουν με τις ζωές τους; Και η αντιπολίτευση; Μαρίνα Παπαχριστοδούλου

ΣΧΕΤΙΚΑ: Άρθρα
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Μπροστά στη ράχη της Σέριφος, όταν ανεβαίνει ο ήλιος, τα πυροβόλα όλων των μεγάλων κοσμοθεωριών παθαίνουν αφλογιστία. Ο νους ξεπερνιέται από μερικά κύματα και λίγες πέτρες - κάτι παράλογο ίσως, παρ' όλα αυτά ικανό να φέρνει τον άνθρωπο στις πραγματικές του διαστάσεις. Επειδή, τι άλλο θα του ήτανε πιο χρήσιμο για να ζήσει; Αν του αρέσει να ξεκινά λάθος, είναι γιατί δεν θέλει ν' ακούσει. Ερήμην του το Αιγαίο λέει και ξαναλέει, εδώ και χιλιάδες χρόνια, με το στόμα του φλοίσβου, σ' ένα μήκος ακτών απέραντο: αυτός είσαι!

Οδυσσέας Ελύτης, Εν Λευκώ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter