Σχόλια
Γιάννης Τσούτσιας στην εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ: «Παρόλα αυτά, πάμε!»
13/2/2023

Η αλήθεια ΟΛΗ!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Εξ Αίματος
9/2/2023

Μετα-Δημοκρατία!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Περί βιβλιοθηκών ο λόγος...
7/2/2023

Ή μπορούμε εμείς οι δημότες να εκμεταλλευτούμε το Άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινήστε αυτή την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ τη συλλογή υπογραφών, θα είμαι εκεί να υπογράψω.

Δημήτρης Καλαμπούκας
Για ένα αναγνωστήριο!
7/2/2023

Κε Μπάμπη, όμορφα λόγια, όπως και εκείνα στο πρόσφατο άρθρο της κας Μάρη («Περί βιβλιοθηκών ο λόγος»). Τα είπε και ο κος Κρητικός στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου τον Δεκέμβριο του 2021 (το θυμάται κανείς;). Λόγια, λόγια, λόγια… Η μόνη λύση είναι να εκμεταλλευτούμε το Άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινήστε αυτή την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ τη συλλογή υπογραφών, θα είμαι εκεί να υπογράψω. ----Άρθρο 6 "Δημοσιότητα των συνεδριάσεων. Αναφορές - Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών " : Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.---

Δημήτρης Καλαμπούκας
Μακριά
26/1/2023

...Και με τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά και το φως σβηστό η αναμμένο στα πέρατα του νου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ευαγγελάτος

Είμαστε σε πόλεμο

της Μαρίνας Παπαχριστοδούλου

Είμαστε σε πόλεμο. Κι εμείς ακόμα στους καναπέδες. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε από το εξωτερικό για τα σχέδια της κυβέρνησης σε σχέση με την Ουκρανία. Την πρώτη φορά ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας αποκάλυψε, ευχαριστώντας την, ότι η Ελλάδα στέλνει πρόσθετα βαριά όπλα στην Ουκρανία, κατά πάσα πιθανότητα πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών RM-70, δημιουργώντας κενό στην ελληνική άμυνα, ιδίως των νησιών. Τη δεύτερη, χθες, ο Γερμανός καγκελάριος Σολτς αποκάλυψε ότι υπάρχει προσωπική δέσμευση (!) του πρωθυπουργού, εν αγνοία της Βουλής και των πολιτικών κομμάτων, (μη μιλήσουμε για τον ελληνικό λαό), να ενισχύσει η χώρα μας την Ουκρανία με τεθωρακισμένα ΒΜΡ-1. Κακώς, κάκιστα η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να κάνει τη χώρα μας μέρος αυτού του πολέμου. Οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες. Κακώς κάκιστα μετατρέπει παλιούς φίλους σε νέους εχθρούς. Κακώς, κάκιστα αδυνατίζει με τις ενέργειες της την άμυνα της χώρας. Κακώς, κάκιστα αφήνει τον ελληνικό λαό χωρίς ενημέρωση. Αλλά ακόμα πιο κάκιστα ο ελληνικός λαός είναι ακόμα στον καναπέ του. Γιατί ήδη πληρώνει με πολλαπλούς τρόπους το κόστος αυτού του πολέμου. Πότε περιμένουμε να αντιδράσουμε; Όταν θα σφυρίζουν γύρω μας οι σφαίρες σαν το χαλάζι; Ή όταν τα παιδιά μας θα πληρώνουν με τις ζωές τους; Και η αντιπολίτευση; Μαρίνα Παπαχριστοδούλου

ΣΧΕΤΙΚΑ: Άρθρα
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Τὸ χάραμα ἐπῆρα / τοῦ Ἥλιου το δρόμο, κρεμῶντας τὴ λύρα / τὴ δίκαιη στὸν ὦμο,— κι ἀπ’ ὅπου χαράζει / ὼς ὅπου βυθά, τὰ μάτια μου δὲν εἶδαν τόπον ἐνδοξότερον ἀπὸ τοῦτο τὸ ἁλωνάκι.

Απόσπασμα από τους «Ελευθέρους Πολιορκημένους» του Διονύσιου Σολωμού
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter