Σχόλια
Εξαώροφα: Νέα δεδομένα απαιτούν επανεκτίμηση της κατάστασης
17/4/2024

Η "ΝΕΑ" δημοτική αρχή να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον με περισσότερο ζήλο και μαχητικότητα από εκείνη του ιδιώτη, προς όφελος των συντριπτικά περισσότερων ψηφοφόρων που την ψήφισαν!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Όχι και εξαώροφα στα Βριλήσσια!
4/4/2024

Εύστοχο σχόλιο!

admin
Όχι και εξαώροφα στα Βριλήσσια!
1/4/2024

Είναι όντως μεγάλο το πρόβλημα. Θα έχετε παρατηρήσεις ότι πέρα από το θέμα του ύψους, στις καινούργιες πολυκατοικίες δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου κήπος ή πράσινος περίβολος, ενώ για την εποχή μας αυτό θ

Χαρά Ροβίθη
Γεράσιμος Κακλαμάνης (1940 – 2003): Διαφωτιστικές αχτίδες φωτός στο προπαγανδιστικό σκότος
3/3/2024

Εξαιρετικό...

Εύα Χατζάκη
Αναφορά στο έργο του Γεράσιμου Κακλαμάνη (1940 – 2003)
2/1/2024

Σίγουρα έχουμε υποχρέωση να προωθούμε κείμενα ικανά να αφυπνίζουν τίς συνειδήσεις ατόμων μίας κοινωνίας, η οποία ζεί μέσα στό ψέμμα. Εάν μπορώ να βοηθήσω σε μία τέτοια προσπάθεια, θα το κάνω μετά χαρ

Ζέρβας Δημήτρης

Ο Συντονισμός Αιρετών καταγγέλλει το όργιο αστυνομικής βίας

Να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε βάρος των συλληφθέντων

Ανακοίνωση του Συντονισμού Αιρετών για τη σύλληψη του δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου Σωτήρη Λαπιέρη: Ο Συντονισμός Αιρετών καταγγέλλει το όργιο αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ στις χθεσινές διαδηλώσεις για τις καταστροφικές πυρκαγιές και σε ένδειξη αλληλεγγύης στο δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη για υφ’ όρων απόλυση. Η διαδήλωση δέχθηκε σφοδρή, απρόκλητη επίθεση από την αστυνομία, με εκτεταμένη χρήση χημικών και της αύρας, με σκοπό τη διάλυσή της. Δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών δικηγόροι και φωτορεπόρτερ, ενώ έγιναν πολλές προσαγωγές, κάποιες εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ένας εκ των συλληφθέντων είναι ο Σωτήρης Λαπιέρης, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, επικεφαλής της παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΝΑΝΤΙΑ, εκλεγμένος στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Συνήγορο του Πολίτη. Ο Σωτήρης Λαπιέρης αντιμετωπίζει κατασκευασμένες, εξωφρενικές κατηγορίες, στα πλαίσια της γνωστής πλέον πρακτικής της αστυνομίας να στήνει σκευωρίες σε βάρος αγωνιστών. Κατηγορείται για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, παράβαση του νόμου περί όπλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής. Την πολιτική ευθύνη για την απαράδεκτη καταστολή της πορείας, την καταπάτηση του δικαιώματος στη διαδήλωση, τις συλλήψεις στο σωρό και τη σύλληψη του συναγωνιστή μας, Σωτήρη Λαπιέρη, φέρει ακέραια η κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Τάκης Θεοδωρικάκος. Είναι κυβερνητική επιλογή ο αυταρχισμός και η καταστολή, για να τσακιστούν όσοι αντιστέκονται, για να τρομοκρατηθεί προκαταβολικά ο λαός και η νεολαία, μπροστά σε ένα δύσκολο χειμώνα που έρχεται και θα προκαλέσει τη λαϊκή οργή απέναντι στις πολιτικές της ΝΔ. Δεν θα τρομοκρατηθούμε, δεν θα σιωπήσουμε. Ο λαός και η νεολαία θα απαντήσουν με αγώνες στην νεοφιλελεύθερη πολιτική, στην κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος του Σωτήρη Λαπιέρη και όλων των συλληφθέντων. Καλούμε το ΔΣ της ΚΕΔΕ να εκφράσει τη συμπαράσταση της στο διωκόμενο δημοτικό σύμβουλο Χαλανδρίου ΣΩΤΗΡΗ ΛΑΠΙΕΡΗ και να απαιτήσει την άμεση απόσυρση όλων των προκατασκευασμένων κατηγοριών που αποδόθηκαν εναντίον του. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΛΑΠΙΕΡΗ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ. *Ο Συντονισμός Αιρετών είναι μια συλλογικότητα που συσπειρώνει ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού από όλη τη χώρα. Δημιουργήθηκε το 2016, στην κατεύθυνση της υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης, για μια αντιμνημονιακή ριζοσπαστική εναλλακτική πορεία της Αυτοδιοίκησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν και αλλού
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Έρχονται όλα κάποτε μαζεμένα. Πού να πας τότε; Πού να κρυφτείς; Τι την έκανες την ανεπανάληπτη ζωή σου;

Τάσος Λειβαδίτης - Καντάτα , Κέδρος 1960
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter