Σχόλια
Γιάννης Τσούτσιας στην εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ: «Παρόλα αυτά, πάμε!»
13/2/2023

Η αλήθεια ΟΛΗ!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Εξ Αίματος
9/2/2023

Μετα-Δημοκρατία!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Περί βιβλιοθηκών ο λόγος...
7/2/2023

Ή μπορούμε εμείς οι δημότες να εκμεταλλευτούμε το Άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινήστε αυτή την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ τη συλλογή υπογραφών, θα είμαι εκεί να υπογράψω.

Δημήτρης Καλαμπούκας
Για ένα αναγνωστήριο!
7/2/2023

Κε Μπάμπη, όμορφα λόγια, όπως και εκείνα στο πρόσφατο άρθρο της κας Μάρη («Περί βιβλιοθηκών ο λόγος»). Τα είπε και ο κος Κρητικός στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου τον Δεκέμβριο του 2021 (το θυμάται κανείς;). Λόγια, λόγια, λόγια… Η μόνη λύση είναι να εκμεταλλευτούμε το Άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινήστε αυτή την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ τη συλλογή υπογραφών, θα είμαι εκεί να υπογράψω. ----Άρθρο 6 "Δημοσιότητα των συνεδριάσεων. Αναφορές - Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών " : Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.---

Δημήτρης Καλαμπούκας
Μακριά
26/1/2023

...Και με τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά και το φως σβηστό η αναμμένο στα πέρατα του νου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ευαγγελάτος

Δεν είναι η πυρασφάλεια, είναι η Πόλη

Μια συζήτηση που εξακολουθεί να εκκρεμεί...

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος σας συναντά κάθε καλοκαίρι μια φορά την εβδομάδα, ανελλιπώς επί δέκα χρόνια. Και ξαφνικά αυτός εξαφανίζεται! Δεν θα αναρωτηθείτε τι του συνέβη; Δεν θα επιδιώξετε να μάθετε γιατί πλέον δεν σας επισκέπτεται; Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η αντιπυρική περίοδος, η οποία, σε ό,τι αφορά τα Βριλήσσια, επικεντρώνεται στην προστασία του περιαστικού άλσους του «Αγ. Θεόκλητου». Επί δέκα χρόνια η ΔΡΑΣΗ συμμετείχε στην πυρασφάλεια του «Αγ. Θεόκλητου». Κάθε Δευτέρα, δύο βάρδιες, 6 - 8 και 8 - 10 το βράδυ. Δύο άτομα η βάρδια. Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβρη. Πάνω από 30 άτομα κάθε καλοκαίρι συμμετείχαν στην προστασία του βουνού μέσω της ΔΡΑΣΗΣ. ( Εμείς ξεκινάμε!) Επί δέκα χρόνια επιδιώκαμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συνδημότες μας για την προστασία του δάσους: ( Μια ευκαιρία να πατάμε στη γη) Και ενίοτε η δημοτική αρχή, αναγνώριζε τη συμβολή μας: Ευχαριστίες Δημάρχου στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και τους εθελοντές... Εφέτος όμως η ΔΡΑΣΗ δεν μετείχε στη φύλαξη του βουνού. Όχι ως "αντίδραση" σε κάτι. Απλώς καθυστερήσαμε να οργανώσουμε έγκαιρα τις ομάδες μας, ίσως μετά από δέκα χρόνια παρασυρθήκαμε στο γενικό κλίμα και δεν μπορέσαμε να συμβάλουμε. Κανείς όμως δεν το αντιλήφθηκε! Κανείς δεν το πρόσεξε! Κανένας δήμαρχος, κανένας συνάδελφος δημοτικός σύμβουλος, κανένας δημοτικός παράγοντας δεν αναρωτήθηκε! Ένα ολόκληρο καλοκαίρι, δεν έγινε αντιληπτή ούτε η απουσία 30 εθελοντών. Άραγε τόσα χρόνια, είχε γίνει αντιληπτή η παρουσία τους; Χαμηλού ίσως βάρους ερωτήματα, ενδεικτικά όμως της σημασίας που αποδίδουν οι τοπικές αρχές στη συμμετοχή των πολιτών. Τρία χρόνια πριν επισημαίναμε ότι επείγει μια συζήτηση για το πώς θα τονωθεί το ενδιαφέρον των κατοίκων. Αν συνεχιστεί η αδιαφορία σύντομα ουδείς θα ασχολείται... Η αναγκαιότητα αυτή εξακολουθεί να ισχύει στο ακέραιο και σήμερα. Κι ακόμη περισσότερο. Πόσο μάλλον που για κάποιους, ακόμη και η πυρασφάλεια, είναι προτιμότερο να ανατίθεται αποκλειστικά σε ανεξέλεγκτους ρουσφετολογικούς μηχανισμούς, παρά να εμπλέκονται και δημότες. Τελικά υπάρχει κανένα θέμα; Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Τὸ χάραμα ἐπῆρα / τοῦ Ἥλιου το δρόμο, κρεμῶντας τὴ λύρα / τὴ δίκαιη στὸν ὦμο,— κι ἀπ’ ὅπου χαράζει / ὼς ὅπου βυθά, τὰ μάτια μου δὲν εἶδαν τόπον ἐνδοξότερον ἀπὸ τοῦτο τὸ ἁλωνάκι.

Απόσπασμα από τους «Ελευθέρους Πολιορκημένους» του Διονύσιου Σολωμού
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter