Σχόλια
Γιάννης Τσούτσιας στην εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ: «Παρόλα αυτά, πάμε!»
13/2/2023

Η αλήθεια ΟΛΗ!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Εξ Αίματος
9/2/2023

Μετα-Δημοκρατία!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Περί βιβλιοθηκών ο λόγος...
7/2/2023

Ή μπορούμε εμείς οι δημότες να εκμεταλλευτούμε το Άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινήστε αυτή την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ τη συλλογή υπογραφών, θα είμαι εκεί να υπογράψω.

Δημήτρης Καλαμπούκας
Για ένα αναγνωστήριο!
7/2/2023

Κε Μπάμπη, όμορφα λόγια, όπως και εκείνα στο πρόσφατο άρθρο της κας Μάρη («Περί βιβλιοθηκών ο λόγος»). Τα είπε και ο κος Κρητικός στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου τον Δεκέμβριο του 2021 (το θυμάται κανείς;). Λόγια, λόγια, λόγια… Η μόνη λύση είναι να εκμεταλλευτούμε το Άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινήστε αυτή την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ τη συλλογή υπογραφών, θα είμαι εκεί να υπογράψω. ----Άρθρο 6 "Δημοσιότητα των συνεδριάσεων. Αναφορές - Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών " : Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.---

Δημήτρης Καλαμπούκας
Μακριά
26/1/2023

...Και με τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά και το φως σβηστό η αναμμένο στα πέρατα του νου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ευαγγελάτος

Υπάρχει και το Κέρας της Αφρικής!

Νέα ανθρωπιστική αποστολή του Δήμου Βριλησσίων προς την Ουκρανία

Την ώρα που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρίσκεται στο Κίεβο για συνομιλίες με τον Β. Ζελένσκι, στο ίδιο πνεύμα, ο Δήμος Βριλησσίων συνεχίζει τις αποστολές βοήθειας προς την Ουκρανία. Όχι βέβαια ασκώντας πολιτική, αλλά για ανθρωπιστικούς λόγους... Τώρα συγκεντρώνονται «κλινοσκεπασματα και ζεστά ρούχα για τους κατοίκους του Κιέβου μετά την δραματική έκκληση του δημάρχου του». Εννοείται χωρίς να έχει υπάρξει καμία σχετική απόφαση κανενός οργάνου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Βριλησσίων, αρμόδιου γι' αυτές τις δραστηριότητες. «Τα Βριλήσσια είναι από τους πρώτους Δήμους που κατάφεραν να συγκεντρώσουν με τη βοήθεια των πολιτών πέντε αποστολές με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, με την έναρξη του πολέμου. ... Ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω του ΟΚΠΑ, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με την Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα, όσο και με τον δήμαρχο Κιέβου...». Και όλα αυτά, όχι βέβαια ασκώντας πολιτική, αλλά για ανθρωπιστικούς λόγους... Ίσως βέβαια να αναρωτηθεί κάποιος, γιατί όλοι οι ανθρωπιστές της Δύσης δεν ασχολούνται με άλλα θερμά μέτωπα του πλανήτη πλην της Ουκρανίας; Το ίδιο ακριβώς επισημαίνει (ματαίως) ο Σομαλός ειδικός απεσταλμένος Αμπντιράχμαν Αμπντισάκουρ, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι «Γνωρίζω ότι υπάρχει ένας ανταγωνισμός στη διεθνή σκηνή σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες, με την Ουκρανία, τις επιπτώσεις της πανδημίας covid-19 που συνεχίζεται, την ενεργειακή κρίση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχνάτε το Κέρας της Αφρικής και τη Σομαλία». Ενδεικτικά, στη Σομαλία, πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους αναζητώντας νερό και τροφή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, καθώς η χώρα μαστίζεται με ένα πρωτοφανές κύμα λιμού εδώ και δύο χρόνια, αντιμετωπίζοντας παράλληλα μια ιστορικών διαστάσεων ξηρασία. Γνωρίζουμε βέβαια ότι δεν είναι εύκολο πράγμα η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Σομαλία. Όμως το κύριο πρόβλημα είναι άλλο: Να δοθεί, όπως στην περίπτωση της Ουκρανίας, το ανάλογο σήμα από τους κ.κ. Μπάϊντεν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και Στόλτεμπεργκ, ώστε να ακολουθήσουν πειθήνια οι υποτακτικοί... Και τα λέμε αυτά, όχι βέβαια ασκώντας πολιτική, αλλά για ανθρωπιστικούς λόγους. Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Τὸ χάραμα ἐπῆρα / τοῦ Ἥλιου το δρόμο, κρεμῶντας τὴ λύρα / τὴ δίκαιη στὸν ὦμο,— κι ἀπ’ ὅπου χαράζει / ὼς ὅπου βυθά, τὰ μάτια μου δὲν εἶδαν τόπον ἐνδοξότερον ἀπὸ τοῦτο τὸ ἁλωνάκι.

Απόσπασμα από τους «Ελευθέρους Πολιορκημένους» του Διονύσιου Σολωμού
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter