Σχόλια
Γιάννης Τσούτσιας στην εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ: «Παρόλα αυτά, πάμε!»
13/2/2023

Η αλήθεια ΟΛΗ!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Εξ Αίματος
9/2/2023

Μετα-Δημοκρατία!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Περί βιβλιοθηκών ο λόγος...
7/2/2023

Ή μπορούμε εμείς οι δημότες να εκμεταλλευτούμε το Άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινήστε αυτή την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ τη συλλογή υπογραφών, θα είμαι εκεί να υπογράψω.

Δημήτρης Καλαμπούκας
Για ένα αναγνωστήριο!
7/2/2023

Κε Μπάμπη, όμορφα λόγια, όπως και εκείνα στο πρόσφατο άρθρο της κας Μάρη («Περί βιβλιοθηκών ο λόγος»). Τα είπε και ο κος Κρητικός στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου τον Δεκέμβριο του 2021 (το θυμάται κανείς;). Λόγια, λόγια, λόγια… Η μόνη λύση είναι να εκμεταλλευτούμε το Άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινήστε αυτή την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ τη συλλογή υπογραφών, θα είμαι εκεί να υπογράψω. ----Άρθρο 6 "Δημοσιότητα των συνεδριάσεων. Αναφορές - Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών " : Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.---

Δημήτρης Καλαμπούκας
Μακριά
26/1/2023

...Και με τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά και το φως σβηστό η αναμμένο στα πέρατα του νου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ευαγγελάτος

Αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος»: Μια ντροπή για την Πόλη

Χωρίς φρένο η απαξίωση του πολυσύχναστου δημοτικού χώρου

Βράδυ Σαββάτου. Και οι δύο είσοδοι του δημοτικού κτηρίου στο ΤΥΠΕΤ χωρίς φωτισμό, (όποιος έρχεται από άλλη περιοχή, χρειάζεται ειδικές οδηγίες για να αντιληφθεί τα σημεία εισόδου). Ο περιβάλλων χώρος σε άθλια κατάσταση, (καθαρίστριες δεν έχουν προβλεφθεί τα Σαββατοκύριακα, τότε ακριβώς που αυξάνεται η επισκεψιμότητα). Οι τουαλέτες σε κακή κατάσταση. Τα παράθυρα της κεντρικής αίθουσας -σε εποχές covid- δεν ανοίγουν. Οι υποτυπώδεις ηχητικές εγκαταστάσεις, παραμελημένες και δυσλειτουργικές. Το αναψυκτήριο που υπάρχει για να εξυπητετείται ο κόσμος και οι ομιλητές (ένα νερό!), κλειστό. Στο υπόγειο η φιλαρμονική κάνει πρόβες ή μαθήματα, διότι ουδείς την έχει ενημερώσει ότι την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί εκδήλωση! Και μόνον μια φιλότιμη δημοτική υπάλληλος να προσπαθεί για τα πάντα. Αυτή είναι η εικόνα ενός εκ των δύο χώρων πολιτισμού (υποτίθεται), που διαθέτει ο Δήμος Βριλησσίων. Μια αίθουσα («Ν. Εγγονόπουλος») και ένα Πάρκο («Μίκης Θεοδωράκης»), ανάξια των ονομάτων που φέρουν! Και αυτά, 11 μήνες πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές και 8 χρόνια από τότε που ανέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή. Το περασμένο Σάββατο το Cine-Δράση διοργάνωσε μια ακόμη εκδήλωση στο ΤΥΠΕΤ. (Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Ανδρουλιδάκη Το Δώρο της Σχέσης). Η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων και οι τέσσερεις ομιλητές, ήρθαν από άλλους Δήμους. Για να αντικρύσουν μια κατάσταση, στην οποία εμείς, προφανώς, με τις εβδομαδιαίες προβολές του Cine – Δράση, έχουμε εθιστεί. Το ζήτημα έχει επισημανθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Αποτελεί πραγματική ντροπή για τον Δήμο Βριλησσίων. Η συστηματική εγκατάλειψη και απαξίωση του χώρου, λόγω της αδιαφορίας των διοικούντων – γιατί πώς αλλιώς να ερμηνευτεί το επαναλαμβανόμενο της κατάστασης; - προκαλεί αγανάκτηση και θυμό, ακόμη και σε κάποιον που δεν έχει αντιπολιτευτική προδιάθεση. Λίγους μήνες πριν της επόμενες δημοτικές εκλογές και ενώ σύντομα οι «συστημικές» παρατάξεις του Δήμου, αυτές που διαδέχονται η μια την άλλη στα τοπικά αξιώματα, θα αρχίσουν τις παρουσιάσεις, τα λευκώματα, τις μακέτες, τα μεγαλεπήβολα σχέδια, τα πολυσέλιδα προγράμματα και τις υποσχέσεις, προκαταβολικά, σε όλα αυτά, η εικόνα του ΤΥΠΕΤ είναι η απάντηση. Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Τὸ χάραμα ἐπῆρα / τοῦ Ἥλιου το δρόμο, κρεμῶντας τὴ λύρα / τὴ δίκαιη στὸν ὦμο,— κι ἀπ’ ὅπου χαράζει / ὼς ὅπου βυθά, τὰ μάτια μου δὲν εἶδαν τόπον ἐνδοξότερον ἀπὸ τοῦτο τὸ ἁλωνάκι.

Απόσπασμα από τους «Ελευθέρους Πολιορκημένους» του Διονύσιου Σολωμού
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter