Σχόλια
Μακριά
26/1/2023

...Και με τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά και το φως σβηστό η αναμμένο στα πέρατα του νου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ευαγγελάτος
Απεβίωσε ο Αιμίλιος Ζαχαρέας
21/1/2023

Συλλυπητήρια στη σύζυγό του και συνδημότισσά μας Ιωάννα Τσιβάκου.

Χαράλαμπος Λαζάνης
Πάντα να ανταμώνουμε με ανοιχτές καρδιές !
11/1/2023

Μαζί για μια ΠΟΛΗ ΑΛΛΗ, διαφορετική, καλύτερη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, με ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ
19/11/2022

...με ρίζες βαθιές και ασύνορες ελπίδες...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
H επίδραση της Τραγωδίας στο σινεμά και την τηλεόραση
14/9/2022

Έξοχη η παρέμβασή σας. Συμπληρώσατε ιδανικά το μικρό μου κείμενο και δώσατε αυτήν την διαλεκτική διάσταση της εξέλιξης του σινεμά που δεν τόνισα επαρκώς. Βεβαίως η κριτική στάση είναι σημαντικότατη, στην εξέλιξη συμμετέχουν ισότιμα δημιουργοί και θεατές. Από τη μεριά μου οφείλω να διευκρινίσω ότι δεν παίρνω θέση υπέρ των τραγικών ποιητών ή του Πλάτωνος, όπως δεν παίρνω θέση ας πούμε υπέρ της αποστασιοποίησης του Μπρεχτ. Όλες αυτές οι θέσεις και αντιθέσεις συμβάλλουν στην εξέλιξη, όπως, σε άλλη ασφαλώς κλίμακα, συμβάλλει και ο διάλογος από αυτό το βήμα. Ευχαριστώ εσάς και την Δράση για την ευκαιρία.

Γιώργος Σκιάνης

Ο πολιτικαντισμός οδηγεί τον Δήμο σε διαλυτικές καταστάσεις

ΔΡΑΣΗ: Αίτημα σύγκλησης δημοτικού συμβουλίου για να λυθεί το ζήτημα της απαλλαγής των ευπαθών ομάδων από την καταβολή δημοτικών τελών

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου Προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Βριλησσίων κ. Λύτρα, Κοινοποίηση στους δημοτικούς συμβούλους Κε Πρόεδρε, Προχθές, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, διεξήχθη η 20η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Λόγω της απουσίας σας από την συγκεκριμένη συνεδρίαση, χρέη προέδρου, όπως προβλέπεται, άσκησε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημητρίου. Κατά τη συζήτηση του 7ου και τελευταίου θέματος της συνεδρίασης («μείωση - απαλλαγή των ευπαθών ομάδων από την καταβολή δημοτικών τελών καθαριότητας και ύδρευσης για το οικ. Έτος 2023»), υπήρχε έγγραφη αναφορά στην εισήγηση του θέματος στην παράγραφο 3 του άρθρου 202 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν.3463/06), η οποία προβλέπει ότι για τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. «απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του (...)», δηλαδή 17 θετικές ψήφοι. Από τη συζήτηση που διεξήχθη προέκυψε σαφέστατα, ότι μεγάλος αριθμός των παριστάμενων δημοτικών συμβούλων, (όσο και ο εκτελών χρέη προέδρου), ολοκλήρωσαν την όλη διαδικασία και την ψηφοφορία αγνοώντας τη συγκεκριμένη προϋπόθεση. Επειδή με ευθύνη της διοίκησης, ουδέποτε έγινε αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα, ούτε αυτό αποσαφηνίστηκε ή επισημάνθηκε προφορικά οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και των «αντιδικιών»... Επειδή η δημοτική αρχή, η οποία γνώριζε το ζήτημα, ουδεμία προσπάθεια κατέβαλε κατά τη συζήτηση για τον συγκερασμό των όποιων απόψεων κατατέθηκαν, υποδηλώνοντας έτσι ότι δεν απαιτούνται ιδιαίτερες πλειοψηφίες, Επειδή η δημοτική αρχή κατέφυγε στην αναφορά του συγκεκριμένου άρθρου χωρίς καμία αιτιολόγηση και σε αντίθεση με την πάγια τακτική όλων των προηγούμενων χρόνων, όπου οι απαλλαγές τελών συμπεριλαμβάνονταν στην αντίστοιχη απόφαση καθορισμού τους, Επειδή αποτελεί παραλογισμό να απαιτούνται ελάχιστες ψήφοι των παρόντων δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας για τον καθορισμό του ύψους των δημοτικών τελών, («κυβερνησιμότητα»), αλλά για τις απαλλαγές αυτών να απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ., Επειδή τέλος, κατά τη γνώμη μας, αν και η ΔΡΑΣΗ απείχε από αυτές τις διαδικασίες, συντελέστηκε απόπειρα πολιτικής εξαπάτησης του δημοτικού συμβουλίου και γελοιοποίηση των θεσμικών διαδικασιών, Ζητάμε, Την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου – πριν τον προϋπολογισμό- για την επανάληψη της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος, ώστε να μην καταργηθούν οι μειώσεις ή απαλλαγές προς τις ευπαθείς ομάδες των δημοτών μας την προσεχή χρονιά. Με τιμή Για την Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη Γιάννης Τσούτσιας Μαρίνα Παπαχριστοδούλου Μάρκος Κρητικός Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Βριλησσίων * Το αίτημα κατατέθηκε (αρ. πρωτ. 17535) στο Τμήμα Συλλογικών Οργάνων του Δήμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πολλές φορές στου δειλινού τη μυστική την ώρα, Όταν γυρνώ με την ψυχή βαριά συλλογισμένη, Πολλές φορές στην ερημιά βγαίνει μια άυλη χώρα, Μια χώρα πάντα σιωπηλή και πάντα θαμπωμένη.

Λάμπρος Πορφύρας, Η θαμπωμένη χώρα
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Ξεκινάμε! ΚΥΡΙΑΚΗ πρωί στο ΤΥΠΕΤ. Η πρώτη προεκλογική εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ. Πρώτες σκέψεις, οπτικές, απολογισμοί, κάλεσμα, γιορτή!

Newsletter