Σχόλια
Μακριά
26/1/2023

...Και με τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά και το φως σβηστό η αναμμένο στα πέρατα του νου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ευαγγελάτος
Απεβίωσε ο Αιμίλιος Ζαχαρέας
21/1/2023

Συλλυπητήρια στη σύζυγό του και συνδημότισσά μας Ιωάννα Τσιβάκου.

Χαράλαμπος Λαζάνης
Πάντα να ανταμώνουμε με ανοιχτές καρδιές !
11/1/2023

Μαζί για μια ΠΟΛΗ ΑΛΛΗ, διαφορετική, καλύτερη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, με ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ
19/11/2022

...με ρίζες βαθιές και ασύνορες ελπίδες...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
H επίδραση της Τραγωδίας στο σινεμά και την τηλεόραση
14/9/2022

Έξοχη η παρέμβασή σας. Συμπληρώσατε ιδανικά το μικρό μου κείμενο και δώσατε αυτήν την διαλεκτική διάσταση της εξέλιξης του σινεμά που δεν τόνισα επαρκώς. Βεβαίως η κριτική στάση είναι σημαντικότατη, στην εξέλιξη συμμετέχουν ισότιμα δημιουργοί και θεατές. Από τη μεριά μου οφείλω να διευκρινίσω ότι δεν παίρνω θέση υπέρ των τραγικών ποιητών ή του Πλάτωνος, όπως δεν παίρνω θέση ας πούμε υπέρ της αποστασιοποίησης του Μπρεχτ. Όλες αυτές οι θέσεις και αντιθέσεις συμβάλλουν στην εξέλιξη, όπως, σε άλλη ασφαλώς κλίμακα, συμβάλλει και ο διάλογος από αυτό το βήμα. Ευχαριστώ εσάς και την Δράση για την ευκαιρία.

Γιώργος Σκιάνης

Απεβίωσε ο Αιμίλιος Ζαχαρέας

Αγωνιστής, συγγραφέας, οικονομολόγος, άνθρωπος της γενιάς του

Ας σκουπίσουμε λοιπόν τα δάκρυα μας, ας βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει, ας εργασθούμε να σώσουμε την Πατρίδα μας και τους ανθρώπους της. Ένα εξαιρετικό δάσκαλο μπορούμε ν’ αναζητήσομε στον Albert Hirschman, την μεγάλη αυτή προσωπικότητα στο χώρο της οικονομίας και όχι μόνον, που εξακολουθεί ν’ αποτελεί πρότυπο για πολλούς διανοούμενους και για μένα από τη δεκαετία του 1960. Η κεντρική του πρόταση ανάμεσα στ’ άλλα είναι η εξής: «Σε κάθε περίσταση σε κάθε δύσκολη στιγμή, μια μεταρρύθμιση, μια αλλαγή είναι δυνατή». Αριστεροί λοιπόν γεννιόμαστε και ο γράφων με την ταπεινότητά του γεννήθηκε αριστερός. (27/01/2012, στην Ανανεωτική*) Ο Αιμίλιος Ζαχαρέας (γεν. 13 Απριλίου 1937) ήταν οικονομολόγος, γνωστός για τις μελέτες του σε ζητήματα της οικονομίας και της πολιτικής και για την έντονη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες της εποχής του. Υπήρξε ιστορικό στέλεχος της «Ανανεωτικής» Αριστεράς. Με την σύζυγό του Ιωάννα Τσιβάκου, ομότιμη καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Πανεπιστημιακό, ζούσε στα Βριλήσσια. Ήταν αυτός τον Ιούλιο του 1962, που μαζί με τον Θανάση Τσιώκο, αποφάσισαν, ως μέλη της νεολαίας της ΕΔΑ, να ανεβάσουν στην Ακρόπολη μια ελληνική σημαία με τον αριθμό 114, που συμβόλιζε το ακροτελεύτιο άρθρο του τότε Συντάγματος, (η φύλαξη του Συντάγματος επαφιόταν στον πατριωτισμό των Ελλήνων), διεκδικώντας το 15% του προϋπολογισμού που θα έπρεπε να διατίθεται για την Παιδεία. Δημοσίευσε σημαντικό αριθμό βιβλίων, άρθρων, μελετών και δίδαξε σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια. Υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του Ινστιτούτου Γκράμσι της Ρώμης και έχει τιμηθεί από διεθνείς οργανισμούς για το έργο του. (ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ: Τα στοχαστικά. Για τη φύση του ανθρώπου και την κοινωνία. Γαβριηλίδης, Αθήνα, 2012. Η ιστορία των εκδόσεων του Καρλ Μαρξ. Γαβριηλίδης, Αθήνα, 2010. Η μετα-σοσιαλιστική αριστερά. Γαβριηλίδης, Αθήνα, 2000. Χωρίς βεβαιότητες, Δοκίμιο, Γαβριηλίδης, Αθήνα, 1998. Αναζητώντας την αριστερά, Παρατηρητής, Θεσσαλονίκη, 1990. Η διακριτική γοητεία της μαρξιστικής οικονομίας, Παρατηρητής, Θεσσαλονίκη. Για Την Ενότητα Της Ελληνικής Μαρξιστικής Αριστεράς. Διάλογος, 1974. . Ηριδανός, 1973). Η πολιτική του κηδεία θα γίνει στις 11.00 την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών. Στη σύζυγό του Ιωάννα στέλνουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια. Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη *http://www.ananeotiki.gr/el/articles.asp?tid=6516&anchor=0

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Χαράλαμπος Λαζάνης
    21 Ιανουαρίου 2023, 20:21

    Συλλυπητήρια στη σύζυγό του και συνδημότισσά μας Ιωάννα Τσιβάκου.

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πολλές φορές στου δειλινού τη μυστική την ώρα, Όταν γυρνώ με την ψυχή βαριά συλλογισμένη, Πολλές φορές στην ερημιά βγαίνει μια άυλη χώρα, Μια χώρα πάντα σιωπηλή και πάντα θαμπωμένη.

Λάμπρος Πορφύρας, Η θαμπωμένη χώρα
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Ξεκινάμε! ΚΥΡΙΑΚΗ πρωί στο ΤΥΠΕΤ. Η πρώτη προεκλογική εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ. Πρώτες σκέψεις, οπτικές, απολογισμοί, κάλεσμα, γιορτή!

Newsletter