Σχόλια
Γιάννης Τσούτσιας στην εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ: «Παρόλα αυτά, πάμε!»
13/2/2023

Η αλήθεια ΟΛΗ!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Εξ Αίματος
9/2/2023

Μετα-Δημοκρατία!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Περί βιβλιοθηκών ο λόγος...
7/2/2023

Ή μπορούμε εμείς οι δημότες να εκμεταλλευτούμε το Άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινήστε αυτή την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ τη συλλογή υπογραφών, θα είμαι εκεί να υπογράψω.

Δημήτρης Καλαμπούκας
Για ένα αναγνωστήριο!
7/2/2023

Κε Μπάμπη, όμορφα λόγια, όπως και εκείνα στο πρόσφατο άρθρο της κας Μάρη («Περί βιβλιοθηκών ο λόγος»). Τα είπε και ο κος Κρητικός στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου τον Δεκέμβριο του 2021 (το θυμάται κανείς;). Λόγια, λόγια, λόγια… Η μόνη λύση είναι να εκμεταλλευτούμε το Άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινήστε αυτή την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ τη συλλογή υπογραφών, θα είμαι εκεί να υπογράψω. ----Άρθρο 6 "Δημοσιότητα των συνεδριάσεων. Αναφορές - Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών " : Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.---

Δημήτρης Καλαμπούκας
Μακριά
26/1/2023

...Και με τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά και το φως σβηστό η αναμμένο στα πέρατα του νου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ευαγγελάτος

Τα νιάτα που χάθηκαν

του Μπάμπη Δαμουλιάνου - Ευαγγελάτου

Σήμερα στον μικρό μας τόπο με το τρανό το όνομα που λέγεται Ελλάδα, πενθούμε μια μεγάλη ομάδα από νέα παιδιά που έχασαν την ζωή τους και άλλα σακατεύτηκαν από την σύγκρουση δύο τρένων κοντά στη Λάρισα. Όλα τους υπήρξαν και είναι θύματα της απαράδεκτης ανταγωνιστικής κοινωνίας στην οποία είμαστε χωμένοι μέχρι τα μπούνια, με ανεπαρκή την αντίδραση. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Απαρηγόρητοι οι κοντινοί, οι δικοί τους άνθρωποι. Δαγκωμένη η ψυχή όσων αισθανόμαστε τον πόνο τους. Και κάνουμε ένα μεγάλο λάθος όταν μιλάμε για «ανθρώπινο λάθος». Σήμερα όταν σ’ αυτή την μικρή γωνίτσα του σύμπαντος που φιλοξενεί το είδος μας υπάρχει η δυνατότητα να τραφούν κάτω από μια σίγουρη στέγη όχι μόνο οκτώ που είμαστε αλλά δεκαπέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι, δεν δικαιολογείται με κανέναν τρόπο να χάνεται η ζωή ή να τσαλακώνεται στο πρώτο τέταρτο του προσδόκιμου της. Και μη μου πει κανένας ότι προσπαθώ αυτή την στιγμή να σκορπίσω την ευθύνη μέχρι την εξαέρωση της. Όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι φταίνε ανάλογα με το πόστο και το καθήκον τους και οφείλουν να πληρώσουν. Αλλά όχι μόνον αυτοί. Φταίνε, φταίμε και όσοι είμαστε απ’ έξω, συμμετέχουμε στον πόνο, ακόμη και όσοι κλαψουρίζουν, στον βαθμό που ανεχόμαστε ένα έγκλημα διαχρονικό. Όλοι ή σχεδόν όλοι, εκτός εκείνων που το ίδιο διαχρονικά αγωνίστηκαν και αγωνίζονται, τσακίστηκαν και τσακίζονται ή θυσιάστηκαν, για ν’ αλλάξει αυτή η κατάσταση. Γιατί η κατάσταση πρέπει και μπορεί ν’ αλλάξει. Γιατί είμαστε άνθρωποι! Ζώα πλούσια, κατ’ εξαίρεση προικισμένα από την φύση ή από κάποιον Θεό με μυαλό που αναπτύσσεται στην σύντομη ζωή μας και αυτή η ανάπτυξη συσσωρεύεται, κληρονομείται αιώνες και αλλάζει την φύση μας, δυστυχώς όχι πάντα προς το καλύτερο. Το καλύτερο εδώ έτσι που να συμφέρει ΟΛΟΥΣ. Με αναφορά φυσικά στον χρόνο και όχι προς κάποιον άλλον (-ους), που θα σήμαινε πολύ απλά ότι αυτός ο άλλος (-οι) θα έπρεπε να ζούσε (-σαν) χειρότερα. Το καλύτερο τούτο επαναλαμβάνω για ΟΛΟΥΣ, μας το εγγυούνται σήμερα απόλυτα η ανάπτυξη της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Τεχνητής Νοημοσύνης... Δεν χρειάζονται ανταγωνισμοί και ανθρωποθυσίες για την απληστία μιας ελίτ ντόπιας ή ξένης. Αξέχαστα τα νιάτα που έφυγαν τόσο πρόωρα! Ο χρόνος και η όποια παρηγοριά ας απαλύνει κάπως τον πόνο των δικών τους. Καθήκον όλων μας να διορθώσουμε τα πράγματα. Να σταθούμε δίπλα στους σιδηροδρομικούς συνδικαλιστές που προειδοποίησαν έγκαιρα για το κακό που θα ερχόταν, στους απολυμένους για το κέρδος. Σε όσους τολμούν να καταγγείλουν με οποιονδήποτε τρόπο τις ρεμούλες και την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Πάντα κοντά στους υφιστάμενους για να νικήσουν τον φόβο και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους στα πόστα που υπηρετούν τον λαό μας. Για να ξαναπάει η πατρίδα μας μπροστά όπως κάποτε επιχείρησε έστω και για λίγο, πριν υποδουλωθεί στους προστάτες... Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, Βριλήσσια. φωτό Γιώργος Νικολαιδης

ΣΧΕΤΙΚΑ: Άρθρα
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Τὸ χάραμα ἐπῆρα / τοῦ Ἥλιου το δρόμο, κρεμῶντας τὴ λύρα / τὴ δίκαιη στὸν ὦμο,— κι ἀπ’ ὅπου χαράζει / ὼς ὅπου βυθά, τὰ μάτια μου δὲν εἶδαν τόπον ἐνδοξότερον ἀπὸ τοῦτο τὸ ἁλωνάκι.

Απόσπασμα από τους «Ελευθέρους Πολιορκημένους» του Διονύσιου Σολωμού
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter