Σχόλια
Εξαώροφα: Νέα δεδομένα απαιτούν επανεκτίμηση της κατάστασης
17/4/2024

Η "ΝΕΑ" δημοτική αρχή να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον με περισσότερο ζήλο και μαχητικότητα από εκείνη του ιδιώτη, προς όφελος των συντριπτικά περισσότερων ψηφοφόρων που την ψήφισαν!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Όχι και εξαώροφα στα Βριλήσσια!
4/4/2024

Εύστοχο σχόλιο!

admin
Όχι και εξαώροφα στα Βριλήσσια!
1/4/2024

Είναι όντως μεγάλο το πρόβλημα. Θα έχετε παρατηρήσεις ότι πέρα από το θέμα του ύψους, στις καινούργιες πολυκατοικίες δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου κήπος ή πράσινος περίβολος, ενώ για την εποχή μας αυτό θ

Χαρά Ροβίθη
Γεράσιμος Κακλαμάνης (1940 – 2003): Διαφωτιστικές αχτίδες φωτός στο προπαγανδιστικό σκότος
3/3/2024

Εξαιρετικό...

Εύα Χατζάκη
Αναφορά στο έργο του Γεράσιμου Κακλαμάνη (1940 – 2003)
2/1/2024

Σίγουρα έχουμε υποχρέωση να προωθούμε κείμενα ικανά να αφυπνίζουν τίς συνειδήσεις ατόμων μίας κοινωνίας, η οποία ζεί μέσα στό ψέμμα. Εάν μπορώ να βοηθήσω σε μία τέτοια προσπάθεια, θα το κάνω μετά χαρ

Ζέρβας Δημήτρης

Ένα ΣΒΑΚ για κάθε προεκλογική περίοδο!

Του Λάμπη Λαζάνη

Tα έχουμε ξαναπεί: Oι αφετηριακές παραδοχές του Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) είναι εσφαλμένες! Πράγμα που σημαίνει πως οι λύσεις είναι οι χείριστες, κι αυτό, ανεξαρτήτως κριτηρίων πληρότητας της μελέτης. Επιπλέον, ένα ΣΒΑΚ, προϋποθέτει μελέτη εφαρμογής, δηλαδή, τι κάνεις σήμερα, τι στο επόμενο στάδιο και τι μακροπρόθεσμα. Δεν ξεκινάς όπως σου έρθει. Επιλεκτικά. Ή όπως υποσχέθηκες. Εδώ δεν υπάρχει τίποτα. Αυτό που κάποτε υπήρξε, και το οποίο ήταν ανεφάρμοστο, κατέληξε σε αυτό που πραγματικά ήταν, μια προεκλογική υπόσχεση της προ-προηγούμενης διοίκησης Μανιατογιάννη... Την οποία η σημερινή διοίκηση επαναφέρει πάλι μετά από 5 χρόνια. Και βέβαια, πάλι προεκλογικά! Οι προτάσεις της διοίκησης και συνολικά το ΣΒΑΚ συνιστούν χειροτέρευση των συνθηκών μετακίνησης στην πόλη. Για την ακρίβεια, συνιστούν βίαιη επέμβαση στην ήδη κακοποιημένη ελευθερία μετακίνησής μας στην πόλη και θυσία των υπολειμμάτων της ελευθερίας αυτής στις πρόνοιες μιας δικτατορίας της κίνησης: Eδώ, η χούντα υπήρξε πρωτοπόρος με το πέρασμα από την «Αγωγή του Πολίτη» στην Κυκλοφοριακή Αγωγή αλλά σήμερα καταντήσαμε να μας επιβάλλουν μέτρα Κυκλοφοριακής Δικτατορίας και να τα πλασάρουν σαν Πρόοδο. Δεν είναι απλά σπατάλη για έργα βιτρίνας, είναι ένας ζουρλομανδύας που καθιστά την μετακίνηση προβληματική, αφύσικη, επιβάλλοντας στην φυσική μας παρουσία στους δρόμους και τις πλατείες μια κανονικότητα φρενοκομείου. Σαν έργο συνιστά περιττή σπατάλη πόρων, όμως σαν λειτουργία είναι εκτρωματική γιατί προκαλεί τεράστιες απώλειες σε χρόνο, χρήμα, ενέργεια, με περιβαλλοντική επιβάρυνση (καυσαέρια, θόρυβος) για να μη περάσουμε σε θέματα τοπικής οικονομίας, ψυχικού στρες και κοινωνικής συνοχής. Κατά τα άλλα, μπορεί οι απανταχού φιλόζωοι άνετα να καταγγέλλουν όσους ταλαίπωρους κτηνοτρόφους καταφεύγουν στις πεδούκλες για τον έλεγχο των κατσικιών τους, αλλά οι κάτοικοι Βριλησσίων δεν έχουμε από πουθενά βοήθεια -πέρα, βέβαια, από την τοπική μας «Δράση για μια Άλλη Πόλη»- για να γλυτώσουμε από την πεδούκλα του ΣΒΑΚ που με σαδιστική απονιά επιμένει να μας φορέσει η Δημοτική Αρχή. Επιπλέον, η επαναφορά του θέματος στο προσκήνιο, είναι και ένα εντυπωσιακό δείγμα κατάντιας. Ενώ προχωρούν σε όλες τις τρελές μονοδρομήσεις σε όλα τα Βριλήσσια, δεν υπάρχει ούτε μια παρέμβαση σε μία έστω επικίνδυνη διασταύρωση, από αυτές που παρατηρούνται συνέχεια δεκάδες σοβαρά ατυχήματα! (Αγ. Αντωνίου & Μπακογιάννη, Κύπρου & Θερμοπυλών, Κύπρου &Σαλαμίνος, Μπακογιάννη & Σαλαμίνος, Μπακογιάννη & Θερμοπυλών κ.α.). Οι άνθρωποι είναι και επικίνδυνοι στην προσπάθεια εντυπωσιασμού! Ο Λάμπης Λαζάνης είναι μέλος του «συντονιστικού» της ΔΡΑΣΗΣ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλός της.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Χαράλαμπος Λαζάνης
    24 Ιουλίου 2023, 21:26

    Ως κάτοικος Βριλησσίων είμαι δυστυχής όπως φαντάζομαι το τετράποδο της φωτογραφίας μόνο που η πεδούκλα στα δικά μου πόδια λέγεται ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) Αλλά στα Βριλήσσια, όπως και αλλού, οι φιλόζωοι αυξάνονται όμως οι φιλάνθρωποι μάλλον μειώνονται. Κι αυτό συνιστά πολιτικό πρόβλημα πρώτου μεγέθους, όταν δηλαδή είναι τελείως δυσδιάκριτο το όριο μεταξύ φιλανθρωπίας και μισανθρωπίας, ή να το πω και αλλιώς, μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητας.

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Έρχονται όλα κάποτε μαζεμένα. Πού να πας τότε; Πού να κρυφτείς; Τι την έκανες την ανεπανάληπτη ζωή σου;

Τάσος Λειβαδίτης - Καντάτα , Κέδρος 1960
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter