Σχόλια
Αλγηδόνα
26/5/2020

Κάποιοι μπερδεύουν τη διαβούλευση με την ανάκριση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
6 προαπαιτούμενα για μια ουσιαστική διαβούλευση
26/5/2020

Έχοντας παρακολουθήσει τη χθεσινή διαδικτυακή συνεδρίαση του ΔΣ, θα ήθελα να πω τα εξής: Πόσο δύσκολο είναι να ξεκινήσει σήμερα ένας διάλογος στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, στην υπάρχουσα ηλεκτρονική πλατφόρμα ‘Democracy values for Youth Participation’; Παρεμπιπτόντως, υπάρχει διαχειριστής της πλατφόρμας; Ποιο είναι το κείμενο των 91 σελίδων (κανονισμός διαβούλευσης) που κατατέθηκε χθες προς έγκριση; Δεν έχουμε δικαίωμα οι δημότες να γνωρίζουμε ή κάποιοι θεωρούν πως το πόπολο δεν είναι σε θέση να το καταλάβει; Υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας με αυτό τον τρόπο. Γιατί τέτοια πρεμούρα να περάσει ομόφωνα χωρίς να είναι γνωστό σε ποια σημεία υπάρχουν αντιρρήσεις; Το «ξεκινάμε με ένα πλαίσιο και το βελτιώνουμε στη συνέχεια» είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι ενέχει κινδύνους και νομοτελειακά οδηγεί στην κατάργησή της ίδιας της ιδέας της διαβούλευσης, αφού ο καθένας θα μπορεί να το τορπιλίσει και να το ακυρώσει. Προσωπικά θα ήθελα να διαβάσω τον προτεινόμενο κανονισμό και να ακούσω όλες τις αντιρρήσεις των παρατάξεων, αλλά και απόψεις δημοτών, ούτως ώστε μέσω μιας διαλεκτικής συζήτησης να προκύψει ευρύτερη συνθετική πρόταση που θα προάγει τον ουσιώδη δημοκρατικό διάλογο. Με ευχολόγια, δίκη προθέσεων και βερμπαλιστικούς αφορισμούς δεν πρόκειται να προχωρήσουμε το ένα βήμα παραπέρα. Κάντε τη διαβούλευση πραγματικότητα, ας μη μείνει μια δημοκρατική επίφαση.

Δημήτρης Καλαμπούκας
Μνήμες
21/5/2020

Ο χρόνος εξισώνει!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Μνήμες
20/5/2020

Χριστακο. Ετσι οπως γνωριζεις ξεκινανε τα αδιαβαστα. Παρτο και προχωρα.

ΝΙΚΟΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ
Οδός Ρόδων
13/5/2020

Μάνα! Ο πλαστουργός με τη μήτρα (καλούπι) και το αίμα της, μιας νέας ζωής, της καινούργιας δικής της συνέχειας, του δικού της νέου εαυτού! Δικά της τα λάθη, γενναία η παραδοχή, δικό της και το καθήκον να τα διορθώσει. Μακρύς ο δρόμος... Είναι αντίθετα μ' αυτά που μας έχουν ταΐσει, το πρώτο φύλο, το ισχυρό! Δεύτερο φύλο ο άντρας, βοηθητικό και αναλώσιμο... Πικρή η αλήθεια!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Εν γνώσει

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

Πόση ερημιά μπορούσε ακόμα να χωρέσει. Η καρδιά του ήταν σαν σφουγγάρι, που 'χε βουτήξει μέσα της. Κι η θάλασσα να την κατάπινε δε μπορούσε να πάρει ούτε σταγόνα παραπάνω. Γύρισε φουσκωμένος στο χωριό, να πάρει μιαν ανάσα, να ιδεί τους γονιούς και τ' αδέρφια του. Η πόλη του 'χε τυλίξει την καρδιά με τα ξέφτια της και τα φτερά της και την έσφιγγε να την σκάσει. Γύρευε μια γωνιά που τον νοιάζονταν να γείρει το κεφάλι του να ξαποστάσει. Τα καλωσορίσματα δεν άργησαν να σημάνουν, ξεσηκώνοντας όλο το χωριό. Άλλωστε το άξιζε, δεν ήταν λίγο, το πρώτο πτυχίο νομικής στον τόπο, τότες που οι καλλίτεροι - αν τους άφηνε η βιοπάλη - με το ζόρι τελείωναν το δημοτικό. Τα μπράβο Παυλή μου και τα μπράβο Παυλέλη πάγαιναν κι έρχονταν μέσα στην αυλή κι έκαναν τη μάνα του να μην προφταίνει να κερνάει τον κόσμο και να σκουπίζει τα μάτια της. Ο πατέρας του, λιγόλογος και μετρημένος τον έσφιξε στην αγκαλιά του και τον φίλησε με περηφάνια. Οι μέρες κυλούσαν αργά και ξανάβρισκε σιγά σιγά τον εαυτό του μέσα στον κόρφο της μάνας του και στην ζεστασιά του σπιτιού του. Ένα πρωινό, σηκώθηκε ευδιάθετος κι είπε να κατεβεί στον κάμπο, να ιδεί τον πατέρα του που φρόντιζε το βιός τους. Ο ένας λόγος έφερε τον άλλο κι έτσι αψύς που 'χε απογίνει στην πόλη σήκωσε - πρώτη φορά - στον πατέρα τη φωνή του. Ξέρω εγώ τι θα κάνω, δεν έφαγα τόσα χρόνια στο πανεπιστήμιο για να ρωτώ...! Ο πατέρας σήκωσε τα μάτια του ψηλά κι αποκρίθηκε αργά και σταθερά. Άκουσε γιέ μου, σίγουρα ξέρεις, μα κάτεχε πως αν δεν ακούσεις τον ήχο π' αφήνει ο άνθος της ροδακινιάς σαν ανοίγει, αν δε γευτείς την ανάσα του λεμονανθού, δε νογιέσαι για άνθρωπος. ΠΙΝΑΚΑΣ: Edouard Frère (1819-1886), παιδί που πηγαίνει σχολείο στη βαρυχειμωνιά. ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    30 Ιουνίου 2019, 13:00

    Άργησε η συμβουλή του πατέρα...

  2. Κώστας Κωνσταντάτος
    29 Ιουνίου 2019, 19:01

    Εύοσμον, ευήκοον, εύλογον.

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Ο άνθρωπος επέζησε ως τώρα επειδή αγνοούσε πώς να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του. Τώρα που μπορεί να τις πραγματοποιήσει, είτε πρέπει να τις αλλάξει, είτε να αφανιστεί.

William Carlos Williams
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter