Σχόλια
Κάτοικοι διαμαρτύρονται για τη λειτουργία του «Vrilissia Tennis Academy»
11/7/2020

Επώδυνος συμβιβασμός, θανατερό προσκύνημα!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Ausencia
29/6/2020

Όπου και ο μεγάλος πόνος είναι, φαίνεται και λέγεται βουβός!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ΕυαγγελάτοςΌ
Για τα Καλλι-τεχνικά στα Σχολεία
24/6/2020

Μακάρι λέω κι' εγώ αλλά μην απελπίζεστε! Και αν σας εμποδίσουν, τα παιδάκια θα συνεχίζουν να ζωγραφίζουν και να πλάθουν όνειρα έστω και δύσκολα όπου σταθούν κι' όπου βρεθούν, όπως έκαναν εδώ και χιλιάδες χρόνια σ' αυτό το σταυροδρόμι των πολιτισμών που έφτιαξαν μια γλώσσα λειτουργική που αύξησε τον πλούτο τον υλικό και τον ξεπέρασε μαζί με τον εαυτό της, αναβαθμίστηκε σε εννοιολογική με τον ελεύθερο χρόνο, απλώθηκε παντού και ανέβηκε στους ουρανούς για να την αγκαλιάσουν όλοι! Τότε σμιλεύτηκαν και οι πτυχές στους χιτώνες των Καρυάτιδων υπογράφοντας την αθανασία της χώρας που έχουμε την τύχη να ζούμε! Οι εμποδιστές θα ξεχαστούν, θα σβήσουν σαν όνειρο κακό και θλιβερή παρένθεση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Όλοι θα βολτάρουμε ανέμελοι!
22/6/2020

Κάθε μεγαλόπνευστης σκέψης, προηγείται αυτή που μας γεννά το πρώτο σκόνταμμα των αισθήσεων έξω από την πόρτα μας!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Τα πλούτια
29/5/2020

Συμβαίνει συχνά αλλά αυτό είναι ο άνθρωπος: Ελεύθερος και απρόβλεπτος!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Καλά Χριστούγεννα!

"Είναι το σκοτάδι που ’ναι τυφλό ή το φως που σκοντάφτει πάνω του; "

Η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ σας εύχεται ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! Τι νιώθει η έρημος όταν μακρινός άνεμος αποθέτει πάνω της ένα σπόρο; Ξεδιψάει ποτέ το γεμάτο ποτήρι; Ο δρόμος που τελειώνει σ’ αδιέξοδο ονειρεύεται άραγε μακρινές αποστάσεις; Τρέμουν ποτέ τα γόνατα του πανίσχυρου Χάρου; Οι μεγάλες ψυχές γνωρίζουν άραγε ότι υπάρχει μόνον ένα μέγεθος θανάτου; Τα ψηλά βουνά νιώθουνε τάχα ότι ο κόκκος άμμου είν’ αδερφός τους; Η μετάνοια θυμάται αλήθεια ότι κάποτε λεγόταν τόλμη; Το χέρι που δίνει και το χέρι που παίρνει ξέρουν ότ’ είναι δυό γλάροι που ζυγιάζονται πάνω από το κενό της έλλειψης; Πώς νιώθει τάχα η νύχτα μ’ όλα τούτα τ’ άστρα στο κορμί της ωραία ή σημαδεμένη; Το φεγγάρι όταν το λεν σελήνη διχάζεται; Τι κρύβει το κρεβάτι κάτω απ’ το προσκέφαλό του περίστροφο ή όνειρα; Τα πούπουλα του μαξιλαριού ονειρεύονται ακόμα τα ύψη; Πώς πεθαίνει ο μόνος άνθρωπος πώς τρίζει η ψυχή του ερημίτη όταν την αγγίζει ο θάνατος τι κρότο κάνει ένα δέντρο που πέφτει όταν κανείς δεν είν’ εκεί για να τ’ ακούσει; Είναι το σκοτάδι που ’ναι τυφλό ή το φως που σκοντάφτει πάνω του; Απορίες Αργύρης Χιόνης Πηγή: ologramma.art Ο Αργύρης Χιόνης (1943 - 2011) είναι ένας από τους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του '70. Εικόνα: Γιώργος Σικελιώτης, (Σμύρνη 1917- Αθήνα 1984), "Γέννηση"

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
 1. Λάμπης Λαζάνης
  26 Δεκεμβρίου 2019, 15:27

  ...και καλή Ανάσταση! (ας μη ξεχνάμε και τούτη την ευχή-"παρασύνθημα" που αποδίδει το πλήρες νόημα της πρώτης αλλά και της Δράσης για μια Άλλη Πόλη!)

 2. Τάκης Μάτσας
  25 Δεκεμβρίου 2019, 12:17

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.Εξαιρετική η επιλογή του Αργύρη του Χιονη και των "Αποριών" του. [Σαν σήμερα "έφυγε"]

 3. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
  25 Δεκεμβρίου 2019, 11:32

  Αβεβαιότητα.

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Σ’ αυτές τες σκοτεινές κάμαρες, που περνώ / μέρες βαρυές, επάνω κάτω τριγυρνώ / για νά ‘βρω τα παράθυρα. Όταν ανοίξει / ένα παράθυρο θά ‘ναι παρηγορία. / Μα τα παράθυρα δεν βρίσκονται, ή δεν μπορώ / να τά ‘βρω. Και καλλίτερα ίσως να μην τα βρω. Ίσως το φως θά ‘ναι μια νέα τυραννία. Ποιος ξέρει τι καινούρια πράγματα θα δείξει.

Κωνσταντίνος Καβάφης, Τα Παράθυρα
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter