Σχόλια
Τα πλούτια
29/5/2020

Συμβαίνει συχνά αλλά αυτό είναι ο άνθρωπος: Ελεύθερος και απρόβλεπτος!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
29/5/2020

Νοιώθω συνδημότης σας!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Τα πλούτια
29/5/2020

Ναι. Χρηστακο. Γλαφυρο. Δθνατες εικονες. Προχωραμε.!!!!!

Νικος βυθουλκας
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
29/5/2020

Για αυτό το γαλατικό χωριό είχε αφιέρωμα πριν 2 χρόνια η ΕΡΤ3, στην εκπομπή Αντιδραστήριο (webtv.ert.gr/ert3/antidrastirio/11ion2018-antidrastirio-stagiates-pilioy-ena-aytodiacheirizomeno-chorio). Περίληψη: Εδώ και εννέα χρόνια, κάτοικοι του χωριού εργάζονται για να ξαναφυτέψουν το σπόρο του κοινοτικού τρόπου ζωής. Μέσα από συνελεύσεις του χωριού, αποφασίζουν και υλοποιούν από κοινού δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την προάσπιση και δημοκρατική διαχείριση των κοινών αγαθών, την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό, με στόχο, η κοινότητα να αυτοδιαχειρίζεται τα εγχειρήματά της, μέσα από την ενδυνάμωση και τη συμμετοχή όλων.

Δημήτρης Καλαμπούκας
6 προαπαιτούμενα για μια ουσιαστική διαβούλευση
26/5/2020

Κάποιοι μπερδεύουν τη διαβούλευση με την ανάκριση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Βασιλική

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

Τα φιλιά της Βασούλας ήταν του αέρος, σαν το σαλάμι που προτιμούσε, αλλά κατά τ' άλλα δε μπορώ να πω • Εκλεκτά. Γνωριστήκαμε στο πανεπιστήμιο, εκείνη πρωτοετής κι εγώ πολυετής πολυπαθής με χαμένο το λογαριασμό. Η έλξη καθώς λένε υπήρξε αμοιβαία κι έτσι δεν αργήσαμε να συγκατοικήσουμε στη μικρή μου γκαρσονιέρα. Η Βάσω πειθαρχημένη και συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις κι εγώ ανάμεσα σε πραγματικότητα και ιδέες, ανίκανος να τις συνταιριάξω και να πετύχω αυτή τη σπάνια αρμονία. Ο καιρός κυλούσε και τα όποια προβλήματα κουκουλώνονταν μέχρι που έμεινε έγκυος. Η αλήθεια είναι - προς τιμήν της - ότι μου το ανακοίνωσε μέσα σε πλαίσια υψηλής αξιοπρέπειας, χωρίς καμία απαίτηση από μέρους μου. Στην αρχή σώπασα, αλλά μέσα μου μ' έτρωγαν τα φίδια της ντροπής, έτσι που ένα βράδυ της το ξεφούρνισα: Θα σε ζητήσω. Η συγκρατημένη αρχικά χαρά της ράγισε και ξεσπώντας βαθμιαία εξελίχθηκε σ' ένα όργιο χρωμάτων, μετατρέποντας το μικρό δωμάτιο σε παιδικό σταθμό. Μέχρι το γάμο μας είχα σταθεροποιηθεί σε μια δουλειά και η Βασούλα περίμενε το δεύτερο καρπό μας. ...Έως εδώ καλώς. Αυτό που δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω, ήταν γιατί θέλησε να ενώσει την πραγματικότητά της μαζί μου. Η μήπως τελικά ήταν η ιδέα μου... ΠΙΝΑΚΑΣ: Childe Hassam, Το παράθυρο με το χρυσόψαρο. 1916. ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    2 Μαΐου 2020, 21:23

    Γιατί αναζητούσε αυτό που της έλειπε.

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό.

Γιώργος Σεφέρης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter