Σχόλια
Ausencia
29/6/2020

Όπου και ο μεγάλος πόνος είναι, φαίνεται και λέγεται βουβός!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ΕυαγγελάτοςΌ
Για τα Καλλι-τεχνικά στα Σχολεία
24/6/2020

Μακάρι λέω κι' εγώ αλλά μην απελπίζεστε! Και αν σας εμποδίσουν, τα παιδάκια θα συνεχίζουν να ζωγραφίζουν και να πλάθουν όνειρα έστω και δύσκολα όπου σταθούν κι' όπου βρεθούν, όπως έκαναν εδώ και χιλιάδες χρόνια σ' αυτό το σταυροδρόμι των πολιτισμών που έφτιαξαν μια γλώσσα λειτουργική που αύξησε τον πλούτο τον υλικό και τον ξεπέρασε μαζί με τον εαυτό της, αναβαθμίστηκε σε εννοιολογική με τον ελεύθερο χρόνο, απλώθηκε παντού και ανέβηκε στους ουρανούς για να την αγκαλιάσουν όλοι! Τότε σμιλεύτηκαν και οι πτυχές στους χιτώνες των Καρυάτιδων υπογράφοντας την αθανασία της χώρας που έχουμε την τύχη να ζούμε! Οι εμποδιστές θα ξεχαστούν, θα σβήσουν σαν όνειρο κακό και θλιβερή παρένθεση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Μια θέση στον Ήλιο
22/6/2020

Διάλειμμα.

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Όλοι θα βολτάρουμε ανέμελοι!
22/6/2020

Κάθε μεγαλόπνευστης σκέψης, προηγείται αυτή που μας γεννά το πρώτο σκόνταμμα των αισθήσεων έξω από την πόρτα μας!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Τα πλούτια
29/5/2020

Συμβαίνει συχνά αλλά αυτό είναι ο άνθρωπος: Ελεύθερος και απρόβλεπτος!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Ausencia

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

..." Από την ώρα που έχυσε το αίμα του σ' αυτό το χώμα, το βάφτισε πατρίδα. Η πατρίδα μου έλεγε και δάκρυζε γονατιστός και το φιλούσε. Ήρθαν όμως κι οι μέρες του ανέμου που τον έσπρωξαν μακριά κι ανακατεύτηκε με άλλα αίματα και χώματα... Μα το δικό του, το χώμα του, δε το ξέχασε ποτές. Αυτή τη μητρική μυρωδιά που ανέδυε, σαν τρίβονταν απάνω του τα σύννεφα και ξεσπούσαν φλόγες, την πήρε μαζί του, μπόλιασε τα σωθικά του, και την κρατούσε σημάδι κι οδηγό για το γυρισμό του. Ένα γυρισμό, που στοίχειωσε μες το κεφάλι μας, από τότε που αξημέρωτα τον ξέσυραν με τη βία απ' το σπιτικό μας, κι απομείναμε με τη μάνα μου να ρωτάμε... Μια ζωή να ρωτάμε και να ψάχνουμε... " - Γιατί σταμάτησες παππού; - Νόμιζα πως κοιμάσαι. - Πως να κοιμηθώ αν δε μου μιλάς; - Κι όταν σταματάω, πάλι σου μιλώ. - ... Δεν σ' ακούω... - Κλείσε τα μάτια σου και θα μ' ακούσεις. Η σιωπή, είναι η δυνατότερη φωνή του πόνου. ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ: C. David Freidrich, Περιπλανώμενος πάνω από τη θάλασσα ομίχλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος ΕυαγγελάτοςΌ
    29 Ιουνίου 2020, 21:48

    Όπου και ο μεγάλος πόνος είναι, φαίνεται και λέγεται βουβός!

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Κάθε άγαλμα και οίκημα στον δρόμο μετονομάστηκε, κάθε ημερομηνία παραποιήθηκε. Και η διαδικασία συνεχίζεται μέρα με την μέρα και λεπτό με το λεπτό. Η Ιστορία έχει σταματήσει. Τίποτα δεν υπάρχει παρά ένα ατέρμονο παρόν μέσα στο οποίο το Κόμμα έχει πάντα δίκιο.

Orwell, 1984
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter