Σχόλια
Το σπίτι στην κατηφοριά
15/6/2021

Νοσταλγία και συγκίνηση! Κείμενο και γραφή εξαιρετικά!!!

Τάκης Μάτσας
Αμάχες
28/4/2021

Ναι ΧΡηστακο!!!!

Νικος βυθουλκας
Ένας θησαυρός στα συρτάρια του Δήμου!
24/4/2021

Λόγω καιρού σήμερα δε δυσκολεύτηκα να βρω σύννεφο για να πέσω! Τέλος πάντων, είναι ευτυχές που, έστω και από καραμπόλα, μάθαμε για τη συγκεκριμένη μελέτη. Θεωρώ πως όλοι στα Βριλήσσια θα πρέπει να τη διαβάσουμε και από κει πέρα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Προτείνω: 1. Να ανοίξει επιτέλους μια πλατφόρμα διαβούλευσης, όπου όλοι οι δημότες, αλλά και συλλογικοί φορείς, να καταθέσουν την άποψή τους ώστε, μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου, να αναδειχθούν και να αποτυπωθούν οι ανάγκες, ιδέες και προτάσεις της τοπικής κοινωνίας. 2. Εάν το θέλει η κα Σταθοπούλου, να παρουσιάσει τη μελέτη της σε διαδικτυακή συζήτηση, όπου θα μπορούν να λυθούν οι όποιες απορίες. 3. Εάν είναι δυνατόν, να προκύψει μια συλλογική απόφαση (όπως οι 178 συμπολίτες μας που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο αποτέλεσαν τη μαγιά για τη συγγραφή της μελέτης, κάτι αντίστοιχο να γίνει σε ευρεία κλίμακα μέσω της συμμετοχικής διαδικασίας) που θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για το Δημοτικό Συμβούλιο. Democracy values αδέλφια!

Δημήτρης Καλαμπούκας
ΈΚΘΕΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
16/4/2021

Λήδα, για μια, ακόμα, φορά μας συγκίνησες! Σ' ευχαριστούμε πολύ! Νάσαι καλά με τις ευαι σθησίες σου αλλά παράλληλα και με τη δύναμή σου!!!

Τάκης Μάτσας
Πεζοδρόμια και δέντρα - Απόψεις: Η μεγάλη ευκαιρία που χάνεται
29/3/2021

Συμφωνώ απολύτως με τη γνώμη του κ. Δαμουλιάνου - Ευαγγελάτου. Δεν έχουμε πεζοδρόμια, έχουμε άσφαλτο με πλαϊνά από δένδρα γέρικα με ρίζες που προεξέχουν και εμποδίζουν το περπάτημα.. Όχι μόνο οι γονείς με τα καροτσάκια, αλλά ούτε οι πεζοί, ιδίως μεγάλης ηλικίας, μπορούμε να περπατήσουμε, με αποτέλεσμα να περπατάμε στην άσφαλτο. Μένω στην οδό Δημ. Βερνάρδου και είμαι υποχρεωμένη να περπατώ στον δρόμο και να σταματώ κάθε στιγμή που περνά αυτοκίνητο. Είμαι υπέρ της προστασίας των δέντρων, όμως αυτή η στάση δεν μπορεί να αναχθεί σε ιδεολόγημα. Όλες οι πολυκατοικίες έχουν μεγάλη πρασιά. Ας φυτέψουν δέντρα αντί για γκαζόν, θα κάνουν οικονομία και στην ύδρευση. Το πράσινο δεν θα λείψει σε ένα καταπράσινο προάστιο, αλλά θα το καταστήσει φιλικότερο στους κατοίκους του.

Ιωάννα Τσιβάκου - Ζαχαρέα

Καιόμενος

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

«Απ' όπου να πιάσεις τη φωτιά θα καείς» Να! Έδωσε μια στην καρδάρα με το γάλα και γιόμισε ο τόπος σφίγγες και γατιά. Η γυναίκα του κοίταζε αμίλητη, απηυδισμένη. Τι να ειπεί η καψερή. Από τότε που την επήρε ο προκομένος - πράγματι δουλευτής καλός, άξιος σα μουλάρι - μόλις εγέμιζε με μύρια βάσανα και κόπους την καρδάρα τηνε κλώτσαγε. Λες κι αυτός ήταν ο καημός του. Να τηνε γεμίσει και να τηνε στείλει στους χίλιους διαβόλους. Σάμπως και κείνη να την είχε παντρευτεί για να πιαστεί από τον κόσμο, να μην αλαργέψει. Αρχίνισε με το μαραγκούδικο του πατέρα του. Μόλις το ανάλαβε και το ανέστησε, του 'δωσε μια και το 'στειλε στο πάτο. Τα ίδια με το λιοτρίβι που νοίκιασε, πάνω που πήρε ν' αφήνει τ' άφησε, κι άλλα πολλά «γαλακτερά» που δεν έχεις που να πιάσεις και που ν' αφήσεις. Η μάνα του χαροκαμένη, πάλευε να ιδεί τι μάχαιρες στρίβουν στα σωθικά του, ποιος σατανάς τον έχει φλογισμένο. Αλλά κι αυτός δε σήκωνε κουβέντα. Πάνω που τον έπιανε να του πει δυο λόγους έφευγε. Κι καρδάρες όπως γιόμιζαν έτσι άδειαζαν, σα συννεφιές. Κυριακάτικα σηκώθηκε αχάραγα. Πήρε δυο μπουκιές στο πόδι κι ανακοίνωσε τελειωμένα στη γυναίκα του, Θα πάγω στη πόλη, εδώ δεν έχει ψωμί. Εκείνη το 'νιωσε που δε θα ματαγύριζε. ... Καλά, του 'πε χαμένη... Καλά εγώ, τα μωρά; Τα μωρά είν' Ελπίδα, κοίτα νάβρεις καλό πατέρα. ΠΊΝΑΚΑΣ: Γιάντες, Ν. Γύζης. ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΎΣΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πιστεύω σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει. Μα πιστεύοντας τον, τον δημιουργώ.

Ν. Καζαντζάκης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter