Σχόλια
Το σπίτι στην κατηφοριά
15/6/2021

Νοσταλγία και συγκίνηση! Κείμενο και γραφή εξαιρετικά!!!

Τάκης Μάτσας
Αμάχες
28/4/2021

Ναι ΧΡηστακο!!!!

Νικος βυθουλκας
Ένας θησαυρός στα συρτάρια του Δήμου!
24/4/2021

Λόγω καιρού σήμερα δε δυσκολεύτηκα να βρω σύννεφο για να πέσω! Τέλος πάντων, είναι ευτυχές που, έστω και από καραμπόλα, μάθαμε για τη συγκεκριμένη μελέτη. Θεωρώ πως όλοι στα Βριλήσσια θα πρέπει να τη διαβάσουμε και από κει πέρα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Προτείνω: 1. Να ανοίξει επιτέλους μια πλατφόρμα διαβούλευσης, όπου όλοι οι δημότες, αλλά και συλλογικοί φορείς, να καταθέσουν την άποψή τους ώστε, μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου, να αναδειχθούν και να αποτυπωθούν οι ανάγκες, ιδέες και προτάσεις της τοπικής κοινωνίας. 2. Εάν το θέλει η κα Σταθοπούλου, να παρουσιάσει τη μελέτη της σε διαδικτυακή συζήτηση, όπου θα μπορούν να λυθούν οι όποιες απορίες. 3. Εάν είναι δυνατόν, να προκύψει μια συλλογική απόφαση (όπως οι 178 συμπολίτες μας που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο αποτέλεσαν τη μαγιά για τη συγγραφή της μελέτης, κάτι αντίστοιχο να γίνει σε ευρεία κλίμακα μέσω της συμμετοχικής διαδικασίας) που θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για το Δημοτικό Συμβούλιο. Democracy values αδέλφια!

Δημήτρης Καλαμπούκας
ΈΚΘΕΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
16/4/2021

Λήδα, για μια, ακόμα, φορά μας συγκίνησες! Σ' ευχαριστούμε πολύ! Νάσαι καλά με τις ευαι σθησίες σου αλλά παράλληλα και με τη δύναμή σου!!!

Τάκης Μάτσας
Πεζοδρόμια και δέντρα - Απόψεις: Η μεγάλη ευκαιρία που χάνεται
29/3/2021

Συμφωνώ απολύτως με τη γνώμη του κ. Δαμουλιάνου - Ευαγγελάτου. Δεν έχουμε πεζοδρόμια, έχουμε άσφαλτο με πλαϊνά από δένδρα γέρικα με ρίζες που προεξέχουν και εμποδίζουν το περπάτημα.. Όχι μόνο οι γονείς με τα καροτσάκια, αλλά ούτε οι πεζοί, ιδίως μεγάλης ηλικίας, μπορούμε να περπατήσουμε, με αποτέλεσμα να περπατάμε στην άσφαλτο. Μένω στην οδό Δημ. Βερνάρδου και είμαι υποχρεωμένη να περπατώ στον δρόμο και να σταματώ κάθε στιγμή που περνά αυτοκίνητο. Είμαι υπέρ της προστασίας των δέντρων, όμως αυτή η στάση δεν μπορεί να αναχθεί σε ιδεολόγημα. Όλες οι πολυκατοικίες έχουν μεγάλη πρασιά. Ας φυτέψουν δέντρα αντί για γκαζόν, θα κάνουν οικονομία και στην ύδρευση. Το πράσινο δεν θα λείψει σε ένα καταπράσινο προάστιο, αλλά θα το καταστήσει φιλικότερο στους κατοίκους του.

Ιωάννα Τσιβάκου - Ζαχαρέα

Ματίνα

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

Όταν την πρωτοπήγε στους γονιούς του έλαμπε σα γύφτικο σκεπάρνι. Η Ματίνα τους είπε κι έμειναν αγάλματα, ρωτώντας και ξαναρωτώντας αμήχανοι τα νέα της πρωτεύουσας. Η μάνα του παλαβώθηκε να στρώνει και να ξεστρώνει το τραπέζι κι πατέρας του πάγαινε κι αρχόταν τάχα μου να βλέπει τον κόκορα π' αρρώστησε και δεν κάνει τη δουλειά του. Πέρασε με το στανιό η ώρα, τέλειωσαν το φαγητό, έπιασαν τον καφέ κι απόμειναν να κοιτάζονται βράζοντας ο καθένας στη φωτιά του. Η μάνα νιώθοντας τον άντρα της να φουσκώνει μες την βαριά αντάρα της σιωπής, πήρε κομπιάζοντας το λόγο, Ε, και πότε λες με το καλό γιέ μου; Το γοργόν μάνα, το γοργόν και χάριν έχει, αφού βλέπω και σεις πως είστε σύμφωνοι... Τι 'ταν να τ' ακούσει ο πατέρας, πνίγηκε με τον καφέ και βγήκαν τα μάτια του απόξω ν' αγναντέψουν καλλίτερα τον κόσμο, σάμπως και μες τις τρύπες τους δε καταλάβαιναν τι έβλεπαν και τι άκουγαν. Πετάχτηκε απ' το σκαμνί της η μάνα, έφτυνε και σταύρωνε, και δώστου να τον χτυπά στην πλάτη να φύγει το κακό, είδε κι έπαθε να τον συνεφέρει και τον έβαλε μέσα να ξαπλωθεί, καθώς λέει ήταν ξεθεωμένος απτ' αχάραγα στα χωράφια. Αφού βράδιασε πια και τακτοποίησε τους μουσαφιραίους, πήγε κι αυτή να γείρει σιμά του αντρός της, χτυπημένη απ' τα μαντάτα και το μόχθο του σπιτιού. Τόνε βρήκε ανάσκελα, ακίνητο με τα μάτια καρφωμένα στο ταβάνι, να μετράει τ' άστρα που γυρόφερναν το νου του, Τι λες...; του ψιθύρισε. ...Τι να πω... Ακούστηκε σα να μιλούσε του εαυτού του. Δεν έχω δει - μα το θεό - δεν έχω δει ασχημότερη γυναίκα... Ναι, μα δείχνει καλή, κι αυτό θα μείνει σα σπάσει το βάζο, θ' απομείνει το μέλι να γλυκαίνει τα σωθικά τους, κοιμήσου... ΠΊΝΑΚΑΣ: Sir John William Waterhouse, Γλυκό Καλοκαίρι. 1912 ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΎΣΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πιστεύω σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει. Μα πιστεύοντας τον, τον δημιουργώ.

Ν. Καζαντζάκης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter