Σχόλια
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο
23/6/2022

Οι παρατηρήσεις για τη Ρωσία και το Αιγαίο, είναι ενδιαφέρουσες. Καταδίκασε όμως ποτέ η Ρωσία το casus belli για τα 12 μίλια; Αναγνωρίζει ελληνικό εναέριο χώρο πέρα από τα 6 μίλια από τις ακτές μας; Αν σε αυτά τα δύο κρίσιμα σημεία συντάσσεται ΚΑΙ η Ρωσία με την Τουρκία και με τη Δύση, μήπως αξίζει να ξαναδούμε τι συμφέρει πραγματικά τη χώρα μας και τι όχι; Η Ρωσία όντως δεν θέλει (κι άλλο) πόλεμο, που θα έκλεινε το Αιγαίο και τα Στενά. Τη συμφέρει όμως να μένουν ανοικτά όλα τα ελληνοτουρκικά, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ούτε μερική επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, που θα περιόριζε τα σημερινά διεθνή ύδατα προς όφελος της χώρας μας. Επιπλέον, φαίνεται να θεωρεί ότι τα ανοικτά θέματα των δύο χωρών αποδυναμώνουν το ΝΑΤΟ και ενισχύουν την ίδια.

Γιάννης Παρασκευόπουλος
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο
19/6/2022

Σκέφτομαι τους αιγαιοπελαγίτες και αιγαιοπελαγίτισσες. Τους πιο παλιά πλασμένους Έλληνες στον τόπο τους!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Αγιά Μαρίνα
12/6/2022

Πάλι καλά που βρέθηκε σε κάτι να χρησιμεύουν οι φυλλάδες!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Lyubov
18/5/2022

Ο καλλιεργημένος ανθρωπισμός δίνει τις εξετάσεις του την στιγμή του αβάστακτου πόνου! Και ας θυμόμαστε: Η κάρτα της δωρεάς οργάνων να συντροφεύει πάντα την αστυνομική μας ταυτότητα στην ίδια θήκη...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Συλλυπητήρια στον Αργύρη Ντινόπουλο
3/5/2022

Συλληπητήρια στην οικογένεια του Αργύρη Ντινόπουλου. Η μητέρα του σφράγισε με την αξιοπρέπεια της μια ολόκληρη γενιά μαθητών και μαθητριών στα Βριλήσσια. Να ζήσουν να θυμούνται πάντα το παλικάρι τους με αγάπη.

Μαριάννα Χρυσικάκου

Είδωλα Ηδονής

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

Αγωνιούσαν λέγω, Αγωνιούσαν; Ρωτώ... Τις πταίει; Ποιος πόθος, ποιος νόθος καημός βαλαντώνει τα δύσμοιρα κανιά που παραπατούν στο χείλος της ανάγκης; Ρευστή, καυτή απόλαυση ζητούσαν τα κορμιά, μέσα σε κόλπους ελαφρών κυμάτων - καθώς ελαφρές υπήρξαν και οι βουλές μας. Αδημονούσαν λέγω, Αδημονούσαν ρωτώ; Τον καιρό των σχημάτων, που ρίγη εφώλιαζαν κάτω από ίσκιους πλατύφυλλων συκεών, κάτω από ίσκιους λέγω, σεμνότυφων συλλήψεων. Δεν θυμούμαι πότε, ποιος έβαλε την πρώτη σφραγίδα... Άνθρωπος, Ω, ναι, Άνθρωπος ήτο η πρώτη λέξη. Και κάπου εκεί αρχινάει, ξεγλιστρώντας αυτή η ερυθρόμορφη la historia de un amor... - Πότε τους είδες για τελευταία φορά; - ... Δεν θυμάμαι - Πότε; Λέγε! - Ήταν ωραία - Πότε ήταν; - Τότε, στα ψηλά... - Μίλα! - Ας μπορούσα να σωπάσω - Πόσοι ήταν; - Ήταν ωραία... - Ώρες, ώρες μου 'ρχεται - Έρχεται ωραία - Ποιος; - Η ώρα... - Ποιος! Ποιανού; - Του θανάτου - Δεν θα γλιτώσεις έτσι - Εύκολα; - Δεν θα γλιτώσεις, Μίλα! - Δεν σταμάτησα ποτέ - Πότε ήρθαν; - Τους κουβαλούσα πάντα μαζί μου - Τι σου έλεγαν; - Ότι έβγαινε απ' το στόμα μου - Τι τους είπες; - Ότι φώλιαζε στην καρδιά μου - Ήρθαν κι άλλοι; - ...Κι άλλοι, κι άλλοι, σταματημό δεν έχουν - Πόσοι ήταν; - Ήταν ωραία - Ποιοι ήταν; Λέγε! - Οι Άνθρωποι. ΠΊΝΑΚΑΣ: Ουμβέρτος Αργυρός, Η λουόμενη. ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΎΣΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Μπροστά στη ράχη της Σέριφος, όταν ανεβαίνει ο ήλιος, τα πυροβόλα όλων των μεγάλων κοσμοθεωριών παθαίνουν αφλογιστία. Ο νους ξεπερνιέται από μερικά κύματα και λίγες πέτρες - κάτι παράλογο ίσως, παρ' όλα αυτά ικανό να φέρνει τον άνθρωπο στις πραγματικές του διαστάσεις. Επειδή, τι άλλο θα του ήτανε πιο χρήσιμο για να ζήσει; Αν του αρέσει να ξεκινά λάθος, είναι γιατί δεν θέλει ν' ακούσει. Ερήμην του το Αιγαίο λέει και ξαναλέει, εδώ και χιλιάδες χρόνια, με το στόμα του φλοίσβου, σ' ένα μήκος ακτών απέραντο: αυτός είσαι!

Οδυσσέας Ελύτης, Εν Λευκώ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter