Σχόλια
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο
23/6/2022

Οι παρατηρήσεις για τη Ρωσία και το Αιγαίο, είναι ενδιαφέρουσες. Καταδίκασε όμως ποτέ η Ρωσία το casus belli για τα 12 μίλια; Αναγνωρίζει ελληνικό εναέριο χώρο πέρα από τα 6 μίλια από τις ακτές μας; Αν σε αυτά τα δύο κρίσιμα σημεία συντάσσεται ΚΑΙ η Ρωσία με την Τουρκία και με τη Δύση, μήπως αξίζει να ξαναδούμε τι συμφέρει πραγματικά τη χώρα μας και τι όχι; Η Ρωσία όντως δεν θέλει (κι άλλο) πόλεμο, που θα έκλεινε το Αιγαίο και τα Στενά. Τη συμφέρει όμως να μένουν ανοικτά όλα τα ελληνοτουρκικά, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ούτε μερική επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, που θα περιόριζε τα σημερινά διεθνή ύδατα προς όφελος της χώρας μας. Επιπλέον, φαίνεται να θεωρεί ότι τα ανοικτά θέματα των δύο χωρών αποδυναμώνουν το ΝΑΤΟ και ενισχύουν την ίδια.

Γιάννης Παρασκευόπουλος
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο
19/6/2022

Σκέφτομαι τους αιγαιοπελαγίτες και αιγαιοπελαγίτισσες. Τους πιο παλιά πλασμένους Έλληνες στον τόπο τους!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Αγιά Μαρίνα
12/6/2022

Πάλι καλά που βρέθηκε σε κάτι να χρησιμεύουν οι φυλλάδες!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Lyubov
18/5/2022

Ο καλλιεργημένος ανθρωπισμός δίνει τις εξετάσεις του την στιγμή του αβάστακτου πόνου! Και ας θυμόμαστε: Η κάρτα της δωρεάς οργάνων να συντροφεύει πάντα την αστυνομική μας ταυτότητα στην ίδια θήκη...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Συλλυπητήρια στον Αργύρη Ντινόπουλο
3/5/2022

Συλληπητήρια στην οικογένεια του Αργύρη Ντινόπουλου. Η μητέρα του σφράγισε με την αξιοπρέπεια της μια ολόκληρη γενιά μαθητών και μαθητριών στα Βριλήσσια. Να ζήσουν να θυμούνται πάντα το παλικάρι τους με αγάπη.

Μαριάννα Χρυσικάκου

Αγιά Μαρίνα

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

Το δέντρο το γνωρίζουμε απ’ τον καρπό του. Και τι καρπούς άφησε ο συχωρεμένος ο κύρης σου κυρά Ρωξάνη μου, μου λες; Τι; Πέντε παλιοβιβλία που δεν τα καταλάβαινε κανείς πέρα απ’ την κεφαλή του. Ούτε γυναίκα, ούτε μωρά - ο μωρός - τι να πάρει, τι ν’ αφήσει ο καταφρονημένος. Εσύ τα νιώθεις καλλίτερα γι’ αυτό και στα λέγω. Τόσα χρόνια στη δούλεψή του, οικονόμα του, τονε ξέρεις πιότερο απ’ όλους, κι απ’ τη καλή κι απ' τη στραβή του. Παράξενος, μονόχνοτος και νεραϊδοπαρμένος σ' όλη του τη ζήση. Με το ζόρι, με το στανιό να σου πει ένα λόγο, μια κουβέντα, άμα δε σε κοίταζε έτσι στα μουγκά, με τα όλο ειρωνεία και ξιπασιά, γκριζογάλανα εωσφορικά μάτια του. Μιαν αδερφή μονάχα - τη θυμάσαι τη Τασούλα; - ποιος να τη θυμάται πια τη δόλια, και της έφαγε τα συκώτια με τη στριμάδα του και τη μισαθρωπιά του. Την ξαπόστειλε κι αυτή πριν την ώρα της, κι απόμεινε σα το βράχο να τρώγεται με τα σωθικά του. Τι με κοιτάς; Έχω άδικο; Μα ήταν λόγος κι αυτός που της είπε ο αφορισμένος, τότε που η άμοιρη δεν υπόγραφε να δοθεί το κτήμα... Ήταν λόγος; " Ούτε τα κόκκαλά μας να μην ανταμωθούν, στον αιώνα τον άπαντα". Φτου, να πάρει ο διάολος κι ανατρίχιασα, να, πως να στο πω, ώρες - ώρες θαρρώ πως καλά και τη μάνα του τη λέγανε Μαρίνα, κι έτσι μου θυμίζει την Αγία, που στο εικόνισμα κρατεί τον έξω από δω απ’ τα κέρατα. Έτσι, καλά κι άξια τα 'χει ταιριαγμένα ο Κύριος, εμείς δε τα νοούμε. Όλα είναι καλά κι άγια καμωμένα, βάση της βουλής και του νόμου Του. Ας πάει στα καζάνια, δε με μέλλει, κι όσο για τις παλιοφυλλάδες που με ρώτηξες, μη κάθεσαι και χολοσκάς, ριξ' τις στη πυροσιά, να φανεί κι η χρησιμάδα τους. ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΎΣΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    12 Ιουνίου 2022, 14:00

    Πάλι καλά που βρέθηκε σε κάτι να χρησιμεύουν οι φυλλάδες!

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Μπροστά στη ράχη της Σέριφος, όταν ανεβαίνει ο ήλιος, τα πυροβόλα όλων των μεγάλων κοσμοθεωριών παθαίνουν αφλογιστία. Ο νους ξεπερνιέται από μερικά κύματα και λίγες πέτρες - κάτι παράλογο ίσως, παρ' όλα αυτά ικανό να φέρνει τον άνθρωπο στις πραγματικές του διαστάσεις. Επειδή, τι άλλο θα του ήτανε πιο χρήσιμο για να ζήσει; Αν του αρέσει να ξεκινά λάθος, είναι γιατί δεν θέλει ν' ακούσει. Ερήμην του το Αιγαίο λέει και ξαναλέει, εδώ και χιλιάδες χρόνια, με το στόμα του φλοίσβου, σ' ένα μήκος ακτών απέραντο: αυτός είσαι!

Οδυσσέας Ελύτης, Εν Λευκώ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter