Σχόλια
Τα νησιά του Αιγαίου στο όριο της διάλυσης από την επέλαση της κτηματαγοράς και του μαζικού τουρισμού
8/8/2022

Τουλάχιστον να έκτιζαν τα τερατουργήματα τους με φθαρτά υλικά ανακυκλώσιμα (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, σίδηρο, γυψοσανίδες)! Όπως φθαρτοί θα είναι αυτοί και οι ιδέες τους.

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Έλα να Παίξουμε
31/7/2022

Στο νέο δέντρο της ζωής, το μπόλι της λύπης δύσκολα πιάνει... Το πνίγουν οι χυμοί της!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο
23/6/2022

Οι παρατηρήσεις για τη Ρωσία και το Αιγαίο, είναι ενδιαφέρουσες. Καταδίκασε όμως ποτέ η Ρωσία το casus belli για τα 12 μίλια; Αναγνωρίζει ελληνικό εναέριο χώρο πέρα από τα 6 μίλια από τις ακτές μας; Αν σε αυτά τα δύο κρίσιμα σημεία συντάσσεται ΚΑΙ η Ρωσία με την Τουρκία και με τη Δύση, μήπως αξίζει να ξαναδούμε τι συμφέρει πραγματικά τη χώρα μας και τι όχι; Η Ρωσία όντως δεν θέλει (κι άλλο) πόλεμο, που θα έκλεινε το Αιγαίο και τα Στενά. Τη συμφέρει όμως να μένουν ανοικτά όλα τα ελληνοτουρκικά, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ούτε μερική επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, που θα περιόριζε τα σημερινά διεθνή ύδατα προς όφελος της χώρας μας. Επιπλέον, φαίνεται να θεωρεί ότι τα ανοικτά θέματα των δύο χωρών αποδυναμώνουν το ΝΑΤΟ και ενισχύουν την ίδια.

Γιάννης Παρασκευόπουλος
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο
19/6/2022

Σκέφτομαι τους αιγαιοπελαγίτες και αιγαιοπελαγίτισσες. Τους πιο παλιά πλασμένους Έλληνες στον τόπο τους!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Αγιά Μαρίνα
12/6/2022

Πάλι καλά που βρέθηκε σε κάτι να χρησιμεύουν οι φυλλάδες!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Μια γόνιμη ανοιχτή εκδήλωση μετά από καιρό!

Το βίντεο της συζήτησης με τον καθηγητή Βασίλη Καραποστόλη στο You tube

Ανάσα! Την περασμένη Πέμπτη 23 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ, στο προαύλιο του 2ου Γυμνασίου Βριλησσίων, η ΔΡΑΣΗ διοργάνωσε την πρώτη φετινή της ανοικτή εκδήλωση. Με τους γνωστούς περιορισμούς λόγω covid, από τον Μάιο του 2020 μέχρι σήμερα, το μόνο που αποδείχτηκε εφικτό να κάνουμε, ήταν οι προβολές του Cine-Δράση (κι αυτές σταδιακά) και ορισμένες διαδικτυακές συζητήσεις ή «μαθήματα». Η επαναφορά στις ανοιχτές εκδηλώσεις μετά από καιρό, είχε τις αγωνίες της! Αλλά το αποτέλεσμα υπήρξε παραπάνω από θετικό! Εισηγητής ο καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Βασίλης Καραποστόλης, που με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου του βιβλίου Ο παλμός του κόσμου: Αγώνες της αγάπης στον καιρό μας, ανέπτυξε «Το πρόβλημα της αγάπης στον καιρό μας». Μια ομιλία – σταθμός στις δραστηριότητές μας, που άγγιξε το κοινό, στραμμένη στα σύγχρονα ζητήματα, σε βαθύτερα ερωτήματα και στα προαπαιτούμενα των καιρών. Με έναν ομιλητή που δεν αρκείται να περιγράφει, δεν είναι ταξιδευτής μέσα στον κόσμο, αλλά αποπειράται να εντοπίσει το καίριο αξιακό πρόβλημα, την εκάστοτε ηθική συγκρότηση, τον συλλογικό άνθρωπο της εποχής του, και να μιλήσει γι’ αυτόν, να τον κατανοήσει. Δημιουργώντας στον ακροατή «εικόνες» και συναισθήματα που παραπέμπουν σε διεξόδους. Ο κ. Καραποστόλης εισήγαγε μεθοδικά το θέμα του. Από τον έρωτα, στο πάθος της κατοχής και στην προσφορά της αγάπης, και από την φυγοπονία του εγώ, στο αίτημα της ομορφιάς και στην έλξη του ιδεώδους. Επιχείρησε να συνδυάσει ερωτήματα, που απασχολούν (ή θα έπρεπε να απασχολούν), ακόμη και συνοικιακές προσπάθειες όπως η ΔΡΑΣΗ, όλα εκείνα που και οι συλλογικότητες συναντούν στο δρόμο τους και στη μαζική τους πρακτική: Γιατί ο κόσμος δεν αντιδρά; Γιατί είναι παθητικοποιημένος; Γιατί δεν είναι διαθέσιμος να αγωνιστεί για οτιδήποτε; Πώς θα μπούμε στη «φάση της όρεξης»; Πώς τίθενται τα πράγματα στα σύγχρονα ήθη; Ακολούθησε συζήτηση επί ώρες, με εύστοχες και εποικοδομητικές επισημάνσεις, ένας αναπάντεχα ζωντανός και απαιτητικός διάλογος, από ένα κοινό συντονισμένο σε όσα πολύτιμα τέθηκαν. Και η βραδιά έκλεισε με το καθιερωμένο κέρασμα του Cine – Δράση. Μην χάσετε την εισήγηση του Βασίλη Καραποστόλη και τη συζήτηση που ακολούθησε! Ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης από το κανάλι της ΔΡΑΣΗΣ στο You tube: Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Όλα τα δώρα ο Αύγουστος τα έφερε. Το κόκκινο του έρωτα και της φωτιάς. Το μαύρο της προσφυγιάς και του θανάτου. Το γαλανό της Αμμοχώστου και της προδοσίας. Και το λευκό της αθωότητας και της απελπισίας. Όλα τα χρώματα από τον Αύγουστο τα πήρανε κι αφήσανε ασπρόμαυρα τα καλοκαίρια.

Αγγέλα Καϊμακλιώτη, Εκ του σύνεγγυς
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter