Σχόλια
Μακριά
26/1/2023

...Και με τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά και το φως σβηστό η αναμμένο στα πέρατα του νου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ευαγγελάτος
Απεβίωσε ο Αιμίλιος Ζαχαρέας
21/1/2023

Συλλυπητήρια στη σύζυγό του και συνδημότισσά μας Ιωάννα Τσιβάκου.

Χαράλαμπος Λαζάνης
Πάντα να ανταμώνουμε με ανοιχτές καρδιές !
11/1/2023

Μαζί για μια ΠΟΛΗ ΑΛΛΗ, διαφορετική, καλύτερη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, με ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ
19/11/2022

...με ρίζες βαθιές και ασύνορες ελπίδες...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
H επίδραση της Τραγωδίας στο σινεμά και την τηλεόραση
14/9/2022

Έξοχη η παρέμβασή σας. Συμπληρώσατε ιδανικά το μικρό μου κείμενο και δώσατε αυτήν την διαλεκτική διάσταση της εξέλιξης του σινεμά που δεν τόνισα επαρκώς. Βεβαίως η κριτική στάση είναι σημαντικότατη, στην εξέλιξη συμμετέχουν ισότιμα δημιουργοί και θεατές. Από τη μεριά μου οφείλω να διευκρινίσω ότι δεν παίρνω θέση υπέρ των τραγικών ποιητών ή του Πλάτωνος, όπως δεν παίρνω θέση ας πούμε υπέρ της αποστασιοποίησης του Μπρεχτ. Όλες αυτές οι θέσεις και αντιθέσεις συμβάλλουν στην εξέλιξη, όπως, σε άλλη ασφαλώς κλίμακα, συμβάλλει και ο διάλογος από αυτό το βήμα. Ευχαριστώ εσάς και την Δράση για την ευκαιρία.

Γιώργος Σκιάνης

Τέλος Παιχνιδιού

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

Επτά βραχείς κι ένας μακρύς συριγμοί η ζωή μας. Τώρα, να, ακούγεται ο μακρύς μαζί με τη φωνή του πλοιάρχου, που διατάσσει εγκατάληψις πλοίου. Μέχρις εδώ ήταν ο πλους, ο δρόμος, η διαδρομή, όπως αποβιβαστείτε λοιπόν, με το καλό ή με το άσχημο. Φτάσαμε, τέλος και οι ανακοινώσεις, οι προτροπές συμβουλές, οι προσδοκίες τέλος. Ως εδώ ήταν, κατεβαίνουμε, και ο προορισμός, το φθάσιμον δεν είναι η Ιθάκη, είναι ένας τόπος που όλα μπερδεύονται και αναμιγνύονται άτσαλα μες στο κεφάλι μας. Είναι οι ανασφάλειες, οι πίστεις, οι φόβοι και οι ελπίδες που φτιάχνουν και δίνουν όνομα και εικόνα σε τούτο τον τόπο. Έκαστος στο είδος του, στο είδος των ψευδαισθήσεών του. Μην ψάχνεστε και απορείτε - Καθυστερούμε! Με το ίδιο εισιτήριο ταξιδέψαμε όλοι. Μιας διαδρομής, χωρίς επιστροφή. Τώρα βέβαια, άλλοι έβγαλαν ή τους δόθηκε Α θέσις που μπερδεύτηκε με την Β, άλλοι Γ που στριμώχτηκαν στη ζούλα μέσα στη νύχτα στο σαλόνι της Α, άλλοι καμπίνες και την έβγαλαν στο κατάστρωμα ή τ' αντίθετο και πάει λέγοντας. Πόσοι όμως απόλαυσαν το ταξίδι; Αδιάφορο για τον καπετάνιο. Πάντως, σε όλους έδωσε την ευκαιρία, ακόμα και για αλλαγή θέσης, κατάστασης ή συντροφιάς. Άλλοι κοιμήθηκαν, άλλοι κόλλησαν στο κινητό τους κι άλλοι στο ρολόι τους. Ελάχιστοι όπως παρατήρησα (και δυστυχώς δεν ανήκω ανάμεσά τους) γεύτηκαν και έζησαν τη χαρά του ταξιδιού με τα απρόοπτα και τα γέλια του, τη ρέμβη και τα δάκρυά του, τις δυνατότητες και τη φαντασία του. Ίσως γελαστήκαμε, νομίζοντας πως θα πηγαίναμε λίγο, λίγο, να, τόσο λίγο μακρύτερα, ίσως... Μα δεν υπάρχει άλλος χρόνος, συρίζει τόσο έντονα ο μακρύς, ακούτε; " Εγκατάληψις πλοίου, Εγκατάληψις πλοίου..." για ν' ανέβουν οι επόμενοι "Γελασμένοι". Α, κι όσο για τις αποσκευές, μη νοιάζεστε, δε θα χρειαστείτε τίποτα, αφήστε τα όλα όπως είναι, θα αναλάβουν οι επόμενοι. ΠΊΝΑΚΑΣ: W. Homer, Σκηνή στην παραλία. 1869. ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΎΣΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πολλές φορές στου δειλινού τη μυστική την ώρα, Όταν γυρνώ με την ψυχή βαριά συλλογισμένη, Πολλές φορές στην ερημιά βγαίνει μια άυλη χώρα, Μια χώρα πάντα σιωπηλή και πάντα θαμπωμένη.

Λάμπρος Πορφύρας, Η θαμπωμένη χώρα
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Ξεκινάμε! ΚΥΡΙΑΚΗ πρωί στο ΤΥΠΕΤ. Η πρώτη προεκλογική εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ. Πρώτες σκέψεις, οπτικές, απολογισμοί, κάλεσμα, γιορτή!

Newsletter