Σχόλια
S.O.S. για το ρέμα Βριλησσού!
25/9/2023

Θα ξεκινήσω με την τελευταία παράγραφο, ο κάτοικος της περιοχής κρατάει την ανωνυμία του για να μην μπλέξει στα προεκλογικά κουτσομπολιά των τοπικών διαχειριστών της εξουσίας. Κατανοητό και σεβαστό. Τι τον κάνει όμως να πιστεύει πως μια καλογραμμένη επιστολή διαμαρτυρίας θα τύχει της ανάλογης ανταπόκρισης από το απερχόμενο ή το επόμενο ΔΣ; Θα πρότεινα, εφόσον δεν τίθεται θέμα περισυλλογής υπογραφών, όπως πρόσφατα ξεκίνησε επώνυμα ένας συν-δημότης μας για άλλη υπόθεση, ο ίδιος, αλλά και όποιος άλλος θέλει να διαμαρτυρηθεί ανώνυμα -τώρα που γυρίζει μέσα στο προεκλογικό πανηγυράκι-, να διαβάσει τις προγραμματικές προτάσεις των παρατάξεων, όπως υπάρχουν στα ιλουστρασιόν φυλλάδια τους, στην Ενότητα «Καθαριότητα, Πράσινη Ανάπτυξη, Έξυπνες πόλεις, κλπ) και να επισκεφτεί τα περίπτερά τους, επισημαίνοντας το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά και να ζητήσει εξηγήσεις θέτοντας ερωτήματα, π.χ. «τι εννοείτε όταν λέτε ανάπλαση της παραρεματίου ζώνης του Βριλησσού»;

Δημήτρης Καλαμπούκας
Αντιδρόμηση οδού Κρήτης: Δεν είμαστε ελέφαντες!
21/9/2023

Ναι, η ΔΡΑΣΗ τα λέει εδώ και χρόνια, έχω διαβάσει όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις σας επί του θέματος (βρίσκονται στην ετικέτα «Δημοτικό Συμβούλιο). Αν μη τι άλλο, σας χαρακτηρίζει η συνέπεια στην πολιτική σας παρουσία όλα αυτά τα χρόνια. Μπράβο στον δημότη που πήρε την πρωτοβουλία για την συλλογή των υπογραφών, τέτοιες ενέργειες πρέπει να ενθαρρύνονται στα πλαίσια της αμοιβαίας αλληλεγγύης. Σήμερα εσύ, αύριο εγώ. Μην ξεχνάμε πως, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (Αριθμός Απόφασης 118/ 2014) «Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.»

Δημήτρης Καλαμπούκας
24ωρη απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης
21/9/2023

Επίσης, το νομοσχέδιο αυτό δίνει το πράσινο φως στις επιχειρήσεις να έχουν εργαζόμενους με ελαστικό ωράριο εργασίας ,ανάλογα με τις ανάγκες του εργοδότη. Τέτοιες πρακτικές πρωτοεφάρμοσε η κινεζική Cosco και στη συνέχεια άρχισαν να υιοθετούν και ευρωπαϊκές εταιρείες , με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει το πράσινο φως ώστε αντιλαϊκές κυβερνήσεις ,όπως η ελληνική, να κατεβάζουν αυτές τις διευκολύνσεις προς την εργοδοσία μέσω νομοσχεδίων- εκτρωμάτων όπως αυτό. Μιλώ, δυστυχώς, εκ πείρας διότι η μικρή μου κόρη ( 30 χρονών) έχει την ατυχία να δουλεύει σε μια τέτοια εταιρία ( start up και με νέους σε ηλικία εργοδότες.....) ,που την προσέλαβαν πριν τρία χρόνια βαζοντάς την να υπογράψει μια σύμβαση εργασίας, παρόμοια με αυτές που θα επιτρέπει πλέον και με νόμο το ελληνικό κράτος!!!! Οι συνθήκες εργασίας ,που διαμορφώνονται για τα νέα παιδιά με τέτοια νομοσχέδια, θα τις χαρακτήριζε κανείς συνθήκες "γαλέρας" , γιατί -πάλι μιλώντας απο το παράδειγμα των εργασιακών συνθηκών της κόρης μου- η εταιρία νόμιμα προσλαμβάνει συνεχώς νέα παιδιά για την ίδια θέση εργασίας μειώνοντας τις ώρες παρεχόμενης εργασίας στους ...παλαιότερους, φτάνοντας στο σημείο κάποιους μήνες να προσφέρει ...0 ώρες εργασίας ( λόγω αναδουλιάς), και να κρατά εγκλωβισμένα τα εργαζόμενα παιδιά ,τα οποία με τις παραπανω τακτικές δε μπορούν να συμπληρώσουν ούτε τα απαραίτητα ένσημα για να μπούν στο ταμείο ανεργίας...... Και μόνο γι αυτό το λόγο, συμπαραστεκόμενη στη νέα γενιά ,ως συνταξιούχος εκπαιδευτικός, θα κατέβω στη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 11:00, όπου με καλεί ευτυχώς το σωματείο μου ( Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών). Γιατί το σύνθημα "Στους δρόμους,στους δρόμους γεννιούνται συνειδήσεις " δυστυχώς είναι πάντα επίκαιρο και αληθινό......

Τασία Μάρη
Για ακόμη καλύτερες μέρες!
14/9/2023

Γι αυτο παλευουμε απο το 2006! Ως Κίνηση Ενεργών πολιτών για μια ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ! ( με μια άλλη φιλοσοφία και πραγματικό γνοιάξιμο για το δημότη!) Ο κόσμος, ανεξάρτητα με το αν τελικά μας δίνει την ψήφο του, αυτό μας το αναγνωρίζει και είναι προς τιμή μας Γιάννη!

Τασια Μαρη
«Με αξιοπρέπεια»: Και πρώτη προβολή και παρουσία του σκηνοθέτη
26/8/2023

ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΛΑΦΑΚΗΣ

Κατήφορος και κατάντια χωρίς τέλος

Μια δημοσκόπηση ψευδόμενη... πριν καν τη διεξαγωγή της!

Την ώρα που η χώρα ολόκληρη καίγεται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, κάποιοι στα Βριλήσσια παραγγέλλουν τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις – απάτες σχετικά με τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, στο όνομα μάλιστα της GPO! Πολλοί φίλοι μας ενημέρωσαν σχετικά. * Χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης είναι ότι στα ερωτήματα που αφορούν την πρόθεση ψήφου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, δεν συμπεριλαμβάνονται ως επιλογές οι υποψήφιοι δήμαρχοι της «ΔΡΑΣΗΣ» Γιάννης Τσούτσιας και της «Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων» Βασίλης Αρχιμανδρίτης! Δεν αναφέρονται, «εξαφανίστηκαν» δύο παρατάξεις που εκπροσωπούνται και σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο! Αντιθέτως, περιλαμβάνονται ως υποψήφιοι δήμαρχοι (και όχι ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι όπως πραγματικά είναι, με την «Νέα Πνοή» του Γιάννη Πισιμίση), οι κ.κ. Χρηστάκης και Φαράκλας!! Άραγε, τι άλλο θα σκαρφιστούν για να καθοδηγήσουν τις εξελίξεις; Αγνοούμε τους σκοπούς και τον εντολέα της «δημοσκόπησης». Ωστόσο η δική μας ερμηνεία είναι, ότι η έρευνα δεν αποσκοπεί στην πρόβλεψη των εκλογικών αποτελεσμάτων του Οκτωβρίου, αλλά στο να καταγράψει τους συσχετισμούς εντός του συστημικού κόσμου της περιοχής! Το ζητούμενο δηλαδή, δεν είναι το τι προτίθεται να ψηφίσει ο κόσμος, αλλά ποια είναι η επιρροή και το «βάρος» των τοπικών παραγόντων! Γι’ αυτό απουσιάζει η «ΔΡΑΣΗ» και η «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ συμπεριλαμβάνονται κάποιοι που δεν είναι καν υποψήφιοι! Σε κάθε περίπτωση, πρώτη φορά συναντάμε μια δημοσκόπηση που ψεύδεται, όχι σε ότι αφορά την μεθοδολογία της ή το «μαγείρεμα» των αποτελεσμάτων της, αλλά εξαρχής! Εκ προοιμίου, από την ίδια τη διεξαγωγή της! Έχουμε διαπιστώσει επανειλημμένως τα τελευταία χρόνια την κατηφόρα του συστημικού πολιτικού προσωπικού των Βριλησσίων, τις χωρίς ηθικό όριο αντιπαραθέσεις τους. Είναι οι ίδιοι που θέλουν αύριο να διοικήσουν τον Δήμο! Με τέτοιες συμπεριφορές! Δεν εξισώνουμε, δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν, αλλά όλοι μετέχουν με τον τρόπο τους και αναπαράγουν αυτές τις καταστάσεις. Και θα ακολουθήσουν κι’ άλλα. Ήδη αυτή δεν είναι η μόνη δημοσκόπηση που διεξάγεται. Ούτε και τα μοναδικά ψέματα που διακινούνται. Κατήφορος και κατάντια χωρίς τέλος. Διαβεβαιώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι η ΔΡΑΣΗ θα είναι εδώ, μέχρι τέλους, πιο επίμονη και πιο προετοιμασμένη από κάθε άλλη φορά, απέναντι στη δυσοσμία που παράγουν αυτές οι πρακτικές, για να διατηρήσει ανοιχτό ένα παράθυρο ελπίδας και προοπτικής στον Δήμο μας. Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη (Δείτε και το ρεπορτάζ από τα «Βριλησσιώτικα νέα»).

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικές Εκλογές 2023
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Είναι πάντα φρονιμότερο να σηκώνουμε εμείς τις κουρτίνες πριν τις σηκώσουν οι άνεμοι.

Οι κουρτίνες – Κώστας Μόντης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Η Ρέα Γαλανάκη στα Βριλήσσια για το Cine - Δράση.

Newsletter