Σχόλια
Ξημέρωσε 21η Απριλίου...
21/4/2021

Τους χρωστάμε και θα τους χρωστάμε!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ΕυαγγελάτοςT
Βασίλης Δημάκης: Αγάπη και λαχτάρα για τη ζωή
20/4/2021

Συγχαρητήρια για τον αγώνα σου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
«Ιδανικές μορφές»
19/4/2021

Καλώς όρισες στον αγνωστικισμό μας φίλε Χρήστο, ποιητή μας! Και ας χαιρετίσουμε μαζί την ασίγαστη των ματιών μας αλλαγή, στο κυνήγι μιας αντικειμενικότητας που σαν χέλι από τα χέρια μας αδιάκοπα γλιστράει... Αναρωτήθηκες ποτέ μήπως και αυτό περιέχει ένα νόημα, έναν σκοπό ζωής;

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
ΈΚΘΕΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
16/4/2021

Λήδα, για μια, ακόμα, φορά μας συγκίνησες! Σ' ευχαριστούμε πολύ! Νάσαι καλά με τις ευαι σθησίες σου αλλά παράλληλα και με τη δύναμή σου!!!

Τάκης Μάτσας
Τα πουλιά
8/4/2021

Η ομορφιά της απομόνωσης έχει το κόστος της! Λέγεται φυγή...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Στο YouTube το 2ο διαδικτυακό μάθημα με την Ιωάννα Τσιβάκου

Παρακολουθείστε το όποτε επιλέξετε, μαζί με το 1ο μάθημα!

Στο κανάλι της ΔΡΑΣΗΣ στο YouTube έχει αναρτηθεί το βίντεο από το 2ο διαδικτυακό μάθημα με την καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Ιωάννα Τσιβάκου, που έγινε την Τρίτη 23 Μαρτίου, με θέμα «Διαδικασίες εξατομίκευσης στις δυτικές κοινωνίες από τον Μεσαίωνα έως τα μέσα του εικοστού». Παρακολουθείστε το (μαζί με το 1ο μάθημα), πληκτρολογώντας τη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=gxLszoL2YsM ή πατώντας το εικονίδιο του YouTube από την κεντρική σελίδα της ιστοσελίδας της ΔΡΑΣΗΣ: https://www.drasivrilissia.gr/ Στο 2ο μάθημα, μέρος του γενικότερου κύκλου με τίτλο «Διαφορές και συγκλίσεις μεταξύ του Έλληνα και του δυτικού ατόμου», εξηγήθηκε η έννοια του δυτικού ατομικισμού από το τέλος του Μεσαίωνα έως την εμφάνιση της ψηφιακής τεχνολογίας και το πώς αυτή η διαδικασία συνέβαλε, αφ’ ενός, στην άνοδο της βιομηχανίας και ιδίως στο τρόπο διοίκησης που καλούμε «γραφειοκρατία, και, αφετέρου, στην άνοδο του κλασικού φιλελευθερισμού και στην εργαλειακή λογική, δηλαδή τις δομικές και πνευματικές προϋποθέσεις που άλλαξαν τις κοινωνικές σχέσεις και διαμόρφωσαν το σύστημα που καλούμε «καπιταλισμό». Το 3o και τελευταίο μάθημα «Οι μεγάλες αλλαγές της σύγχρονης εποχής και οι επιρροές τους στο ανθρώπινο υποκείμενο», θα γίνει την Τρίτη 6 Απριλίου 2021 στις 8.00 το βράδυ και θα μεταδοθεί και πάλι ελεύθερα από τη σελίδα της Κίνησης στο Facebook: https://www.facebook.com/groups/drasivrilissia Υπενθυμίζουμε ότι τα τρία διαδικτυακά μαθήματα που διοργανώνει η «ΔΡΑΣΗ» τιμώντας τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, έχουν ως στόχο την ανάδειξη των πολιτισμικών και κοινωνικών συνιστωσών που διαμόρφωσαν το ελληνικό υποκείμενο κατά τη στιγμή της εθνικής επανάστασης και αυτές που το διαμορφώνουν σήμερα, στον Έλληνα δηλαδή, την εποχή που άρχισε ο επαναστατικός αγώνας και στον σημερινό Έλληνα, ιδίως στη νέα γενιά. Με αυτόν τον τρόπο η «ΔΡΑΣΗ» συμβάλει με μια διαφορετική οπτική στον εορτασμό του 1821, όχι μέσω μιας εξιστόρησης των γεγονότων, αλλά μέσω της πολιτισμικής και θεσμικής ανάλυσης της εποχής και του επαναστατημένου λαού.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πιστεύω σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει. Μα πιστεύοντας τον, τον δημιουργώ.

Ν. Καζαντζάκης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter