Σχόλια
Τα νησιά του Αιγαίου στο όριο της διάλυσης από την επέλαση της κτηματαγοράς και του μαζικού τουρισμού
8/8/2022

Τουλάχιστον να έκτιζαν τα τερατουργήματα τους με φθαρτά υλικά ανακυκλώσιμα (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, σίδηρο, γυψοσανίδες)! Όπως φθαρτοί θα είναι αυτοί και οι ιδέες τους.

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Έλα να Παίξουμε
31/7/2022

Στο νέο δέντρο της ζωής, το μπόλι της λύπης δύσκολα πιάνει... Το πνίγουν οι χυμοί της!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο
23/6/2022

Οι παρατηρήσεις για τη Ρωσία και το Αιγαίο, είναι ενδιαφέρουσες. Καταδίκασε όμως ποτέ η Ρωσία το casus belli για τα 12 μίλια; Αναγνωρίζει ελληνικό εναέριο χώρο πέρα από τα 6 μίλια από τις ακτές μας; Αν σε αυτά τα δύο κρίσιμα σημεία συντάσσεται ΚΑΙ η Ρωσία με την Τουρκία και με τη Δύση, μήπως αξίζει να ξαναδούμε τι συμφέρει πραγματικά τη χώρα μας και τι όχι; Η Ρωσία όντως δεν θέλει (κι άλλο) πόλεμο, που θα έκλεινε το Αιγαίο και τα Στενά. Τη συμφέρει όμως να μένουν ανοικτά όλα τα ελληνοτουρκικά, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ούτε μερική επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, που θα περιόριζε τα σημερινά διεθνή ύδατα προς όφελος της χώρας μας. Επιπλέον, φαίνεται να θεωρεί ότι τα ανοικτά θέματα των δύο χωρών αποδυναμώνουν το ΝΑΤΟ και ενισχύουν την ίδια.

Γιάννης Παρασκευόπουλος
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο
19/6/2022

Σκέφτομαι τους αιγαιοπελαγίτες και αιγαιοπελαγίτισσες. Τους πιο παλιά πλασμένους Έλληνες στον τόπο τους!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Αγιά Μαρίνα
12/6/2022

Πάλι καλά που βρέθηκε σε κάτι να χρησιμεύουν οι φυλλάδες!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Ο Κοκός

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

Ο θάνατος γι' αυτόν είχε όνομα. Τον έλεγαν Κοκό. Γι' αυτό και μισούσε τις κότες. Μιά με τις πέτρες, μιά με κάτι μαντρόσκυλα, μιά τσ' αλεπούς, δεν είχε αφήσει κοτέτσι για κοτέτσι όρθιο στο χωριό. Έτσι του κόλλησε το παρανόμι ο Κοκός, που τον έκανε ν' αφρίζει ακόμα περισσότερο. Οι χωριανοί, μιά του τα μάζευαν και μιά τα ξεχνούσαν, χαλάλι στην παλαβομάρα του, στα χρόνια του, και στην καλή του την καρδιά. Το τι ραβδί είχε αρπάξει, όταν ξεχείλιζε το ποτάμι της υπομονής των νοικοκυραίων, δε λέγεται, τι κλάματα, τι φωνές και τι μετάνοιες ξεστόμιζε πάνω στην ανάγκη της φυγής... Αλλά η λόξα - Λόξα. Ένα απομεσήμερο τον έπιασε η κυρά Ρήνη, να κυνηγάει δυο πουλερικά μες στο περβόλι της... - Έι, αφορεσμένε, τι σου 'καναν μαθές πάλι οι όρνιθες και τρώγεσαι με δαύτες; - Αααα... Αυτές είναι ο έξω απ' δω, αυτές είναι ο Αρχάγγελος ο ίδιος με το δρεπάνι... - Μωρ' δε βουτάς το κεφάλι σου στο πηγάδι, μπας και συνέρτεις, και βρούμε και ' μεις και του λόγου τους λίγη ησυχία, να ιδούμε και κάνα αυγό που λύσσιαξε το μάτι μας; - Αχ, δε βαστώ κυρά Ρήνη, δε βαστώ τον Κοκό... - Ε, καλά λένε, σα δεις γέρο παλαβό, από τα νιάτα τ' ήνταν. Τον Κοκό και τον Κοκό... Που να κοκοριάσεις να ξεμπερδεύουμε. - Μη! Μη το λες, μη το λες και μας έβρει... Ελάτε σεις εδώ... Ελάτε δω... κο...κο... ΠΊΝΑΚΑΣ: Jean - Francois Millet, ο ξυλοκόπος κι ο θάνατος. ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΎΣΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Όλα τα δώρα ο Αύγουστος τα έφερε. Το κόκκινο του έρωτα και της φωτιάς. Το μαύρο της προσφυγιάς και του θανάτου. Το γαλανό της Αμμοχώστου και της προδοσίας. Και το λευκό της αθωότητας και της απελπισίας. Όλα τα χρώματα από τον Αύγουστο τα πήρανε κι αφήσανε ασπρόμαυρα τα καλοκαίρια.

Αγγέλα Καϊμακλιώτη, Εκ του σύνεγγυς
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter