Σχόλια
Γιάννης Τσούτσιας στην εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ: «Παρόλα αυτά, πάμε!»
13/2/2023

Η αλήθεια ΟΛΗ!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Εξ Αίματος
9/2/2023

Μετα-Δημοκρατία!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Περί βιβλιοθηκών ο λόγος...
7/2/2023

Ή μπορούμε εμείς οι δημότες να εκμεταλλευτούμε το Άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινήστε αυτή την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ τη συλλογή υπογραφών, θα είμαι εκεί να υπογράψω.

Δημήτρης Καλαμπούκας
Για ένα αναγνωστήριο!
7/2/2023

Κε Μπάμπη, όμορφα λόγια, όπως και εκείνα στο πρόσφατο άρθρο της κας Μάρη («Περί βιβλιοθηκών ο λόγος»). Τα είπε και ο κος Κρητικός στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου τον Δεκέμβριο του 2021 (το θυμάται κανείς;). Λόγια, λόγια, λόγια… Η μόνη λύση είναι να εκμεταλλευτούμε το Άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινήστε αυτή την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ τη συλλογή υπογραφών, θα είμαι εκεί να υπογράψω. ----Άρθρο 6 "Δημοσιότητα των συνεδριάσεων. Αναφορές - Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών " : Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.---

Δημήτρης Καλαμπούκας
Μακριά
26/1/2023

...Και με τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά και το φως σβηστό η αναμμένο στα πέρατα του νου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ευαγγελάτος

Μαύρα Κοράκια... Κόκκινα Κοράκια...

της Λουσουσού

...το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ελλάδα ήταν πρώτη εντός της ΕΕ στην τιμή χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος, με το σύνολο των επιβαρύνσεων να περνούν απευθείας στον καταναλωτή. Και τώρα αντί να καταργήσετε τη ρήτρα αναπροσαρμογής που επιφέρει αυτές τις τεράστιες αυξήσεις, αντί να σπάσετε αυτό το άτυπο ολιγοπώλιο στον τομέα της ενέργειας, μας επιδοτείτε με δικά μας χρήματα και με δανεικά που πάλι εμείς και τα παιδιά μας θα κληθούμε να πληρώσουμε, ώστε να αντέχουμε εις το διηνεκές να ξηλωνόμαστε να πληρώνουμε τη ΔΕΗ. «Είστε Συριζαίοι, αναπαράγετε αμάσητη την επιχειρηματολογία των λαϊκιστών που κατέστρεψαν τη χώρα.» …Ο μέσος Έλληνας επιτηδευματίας δίνει αγώνα να επιβιώσει οικονομικά μετά από τόσα χρόνια κρίσης, μνημονίων, πανδημιών και τα golden boys της ΔΕΗ παίρνουν bonus και 1.000 ημερομίσθιο για να πίνουν martini dry με θέα το ηλιοβασίλεμα στη Τζιά τα δειλινά, επειδή υπηρετούν το ελληνικό κράτος. Οι γιατροί του ΕΣΥ που τόσα χρόνια δίνουν μάχη για να σώζουν και να ανακουφίζουν καθημερινά συνανθρώπους μας, δίχως ανθρώπινο και ιατροτεχνικό εξοπλισμό δεν υπηρετούν; Με αυτή τη λογική πόσο θα έπρεπε να αμείβονται; Αφού αυτά τα διαπρεπή στελέχη από το εξωτερικό κόπτονται να υπηρετήσουν τη χώρα και να καταστήσουν τη ΔΕΗ ανταγωνιστική γιατί δεν δέχονται έναν βασικό μισθό και αν θέλουν να υπηρετήσουν, να το κάνουν pro bono; «Τέτοιες παλαιολιθικές απόψεις πηγαίνουν τη χώρα πίσω στον διεθνή στίβο της ανάπτυξης και by the way τα bonus στη ΔΕΗ για φέτος πάγωσαν, μας πρήξατε...» Η χώρα κατηγορείται πια ανοιχτά από τη Διεθνή Αμνηστία και άλλα φόρα για τα παράνομα push backs στο Αιγαίο και στο πλαίσιο αυτών των κατηγοριών παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Frontex. Δεν είναι απάνθρωπο να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά στη διαχείριση του μεταναστευτικού; «Διαβάζετε πολύ στα social κάτι ακούρευτους ακτιβιστές διασώστες, ενημερωθείτε από επίσημες πηγές και όχι από αυτούς που σκοπίμως παραπληροφορούν τον Ελληνικό λαό...» Η Ελλάδα βρέθηκε πρόσφατα τελευταία στη λίστα των χωρών της ΕΕ σχετικά με την ελευθερία του Τύπου. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μάλιστα έφθασε σε σημείο να αποκρύψει την είδηση. «Η διεθνής πολιτική συγκυρία και ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργούν καθεστώς έντονης βιοτικής επισφάλειας για το μέλλον. Μην ρωτάτε περισσότερα από αυτά που χρειάζεται να γνωρίζετε. Οι καιροί είναι δύσκολοι.» Μαύρα κοράκια, κόκκινα κοράκια... Τι πρέπει να είναι τα μαύρα και τα κόκκινα κοράκια... Έλα ντε... η Λουσουσού

ΣΧΕΤΙΚΑ: Άρθρα
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Τὸ χάραμα ἐπῆρα / τοῦ Ἥλιου το δρόμο, κρεμῶντας τὴ λύρα / τὴ δίκαιη στὸν ὦμο,— κι ἀπ’ ὅπου χαράζει / ὼς ὅπου βυθά, τὰ μάτια μου δὲν εἶδαν τόπον ἐνδοξότερον ἀπὸ τοῦτο τὸ ἁλωνάκι.

Απόσπασμα από τους «Ελευθέρους Πολιορκημένους» του Διονύσιου Σολωμού
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter