Σχόλια
S.O.S. για το ρέμα Βριλησσού!
25/9/2023

Θα ξεκινήσω με την τελευταία παράγραφο, ο κάτοικος της περιοχής κρατάει την ανωνυμία του για να μην μπλέξει στα προεκλογικά κουτσομπολιά των τοπικών διαχειριστών της εξουσίας. Κατανοητό και σεβαστό. Τι τον κάνει όμως να πιστεύει πως μια καλογραμμένη επιστολή διαμαρτυρίας θα τύχει της ανάλογης ανταπόκρισης από το απερχόμενο ή το επόμενο ΔΣ; Θα πρότεινα, εφόσον δεν τίθεται θέμα περισυλλογής υπογραφών, όπως πρόσφατα ξεκίνησε επώνυμα ένας συν-δημότης μας για άλλη υπόθεση, ο ίδιος, αλλά και όποιος άλλος θέλει να διαμαρτυρηθεί ανώνυμα -τώρα που γυρίζει μέσα στο προεκλογικό πανηγυράκι-, να διαβάσει τις προγραμματικές προτάσεις των παρατάξεων, όπως υπάρχουν στα ιλουστρασιόν φυλλάδια τους, στην Ενότητα «Καθαριότητα, Πράσινη Ανάπτυξη, Έξυπνες πόλεις, κλπ) και να επισκεφτεί τα περίπτερά τους, επισημαίνοντας το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά και να ζητήσει εξηγήσεις θέτοντας ερωτήματα, π.χ. «τι εννοείτε όταν λέτε ανάπλαση της παραρεματίου ζώνης του Βριλησσού»;

Δημήτρης Καλαμπούκας
Αντιδρόμηση οδού Κρήτης: Δεν είμαστε ελέφαντες!
21/9/2023

Ναι, η ΔΡΑΣΗ τα λέει εδώ και χρόνια, έχω διαβάσει όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις σας επί του θέματος (βρίσκονται στην ετικέτα «Δημοτικό Συμβούλιο). Αν μη τι άλλο, σας χαρακτηρίζει η συνέπεια στην πολιτική σας παρουσία όλα αυτά τα χρόνια. Μπράβο στον δημότη που πήρε την πρωτοβουλία για την συλλογή των υπογραφών, τέτοιες ενέργειες πρέπει να ενθαρρύνονται στα πλαίσια της αμοιβαίας αλληλεγγύης. Σήμερα εσύ, αύριο εγώ. Μην ξεχνάμε πως, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (Αριθμός Απόφασης 118/ 2014) «Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.»

Δημήτρης Καλαμπούκας
24ωρη απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης
21/9/2023

Επίσης, το νομοσχέδιο αυτό δίνει το πράσινο φως στις επιχειρήσεις να έχουν εργαζόμενους με ελαστικό ωράριο εργασίας ,ανάλογα με τις ανάγκες του εργοδότη. Τέτοιες πρακτικές πρωτοεφάρμοσε η κινεζική Cosco και στη συνέχεια άρχισαν να υιοθετούν και ευρωπαϊκές εταιρείες , με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει το πράσινο φως ώστε αντιλαϊκές κυβερνήσεις ,όπως η ελληνική, να κατεβάζουν αυτές τις διευκολύνσεις προς την εργοδοσία μέσω νομοσχεδίων- εκτρωμάτων όπως αυτό. Μιλώ, δυστυχώς, εκ πείρας διότι η μικρή μου κόρη ( 30 χρονών) έχει την ατυχία να δουλεύει σε μια τέτοια εταιρία ( start up και με νέους σε ηλικία εργοδότες.....) ,που την προσέλαβαν πριν τρία χρόνια βαζοντάς την να υπογράψει μια σύμβαση εργασίας, παρόμοια με αυτές που θα επιτρέπει πλέον και με νόμο το ελληνικό κράτος!!!! Οι συνθήκες εργασίας ,που διαμορφώνονται για τα νέα παιδιά με τέτοια νομοσχέδια, θα τις χαρακτήριζε κανείς συνθήκες "γαλέρας" , γιατί -πάλι μιλώντας απο το παράδειγμα των εργασιακών συνθηκών της κόρης μου- η εταιρία νόμιμα προσλαμβάνει συνεχώς νέα παιδιά για την ίδια θέση εργασίας μειώνοντας τις ώρες παρεχόμενης εργασίας στους ...παλαιότερους, φτάνοντας στο σημείο κάποιους μήνες να προσφέρει ...0 ώρες εργασίας ( λόγω αναδουλιάς), και να κρατά εγκλωβισμένα τα εργαζόμενα παιδιά ,τα οποία με τις παραπανω τακτικές δε μπορούν να συμπληρώσουν ούτε τα απαραίτητα ένσημα για να μπούν στο ταμείο ανεργίας...... Και μόνο γι αυτό το λόγο, συμπαραστεκόμενη στη νέα γενιά ,ως συνταξιούχος εκπαιδευτικός, θα κατέβω στη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 11:00, όπου με καλεί ευτυχώς το σωματείο μου ( Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών). Γιατί το σύνθημα "Στους δρόμους,στους δρόμους γεννιούνται συνειδήσεις " δυστυχώς είναι πάντα επίκαιρο και αληθινό......

Τασία Μάρη
Για ακόμη καλύτερες μέρες!
14/9/2023

Γι αυτο παλευουμε απο το 2006! Ως Κίνηση Ενεργών πολιτών για μια ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ! ( με μια άλλη φιλοσοφία και πραγματικό γνοιάξιμο για το δημότη!) Ο κόσμος, ανεξάρτητα με το αν τελικά μας δίνει την ψήφο του, αυτό μας το αναγνωρίζει και είναι προς τιμή μας Γιάννη!

Τασια Μαρη
«Με αξιοπρέπεια»: Και πρώτη προβολή και παρουσία του σκηνοθέτη
26/8/2023

ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΛΑΦΑΚΗΣ

Violeta Parra και Λευτέρης Βιριράκης

του Μπάμπη Δαμουλιάνου - Ευαγγελάτου

Όταν ξέρεις καλά τη δουλειά σου, όταν αυτό καλά το γνωρίζεις, τότε δικαιούσαι να αρνείσαι ευγενικά την παρουσίαση σου ακόμη και από τον οικοδεσπότη που σε προσκάλεσε να μιλήσεις για ένα θέμα. Αφήνεις το ίδιο το έργο σου να σε παρουσιάζει καθώς κυλάει και συνεπαίρνει το κοινό στη μέθεξη μαζί του, κρατώντας αδιάπτωτο το ενδιαφέρον του από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, στις δύο περίπου ώρες που κρατάει. Αυτό συνέβη το βράδυ της 19ης του Σεπτέμβρη 2022 στην αίθουσα προβολών του ΤΥΠΕΤ από το «Cine Δράση» όταν ο καλεσμένος της, αξιόλογος με περγαμηνές αρχιτέκτονας Λευτέρης Βιριράκης με την ήρεμη, σταθερή και ορθοφωνημένη φωνή του παρουσίασε σε συναρπαστικό κρεσέντο τη ζωή και το έργο της Χιλιανής λαογέννητης καλλιτέχνιδας Violeta Parra, από τα πρώτα της βήματα στον κόσμο της μουσικής μέχρι τον αυτοχειριασμό της. Μιας ζωής και ας μου επιτραπεί ο αντιφατικός όρος «χαρούμενης ελεγείας», όπως με μπρίο έπληττε τις χορδές της κιθάρας της και τραγουδούσε τους καημούς και τα βάσανα του χιλιάνικου λαού και των ιθαγενών των Άνδεων. Πολύτιμο κληροδότημα γι' αυτούς και όχι μόνο. Σε αυτή του την προσπάθεια βρήκε πρόθυμους συνεργάτες για μετάφραση των Ισπανικών (Χιλιάνικων) στίχων και σε ότι άλλο, από το πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Βύρωνα «Λαμπηδόνα», όπως μας ανέφερε. Ένα υπόδειγμα ζωντανής διδαχής από συνανθρώπους μας που ξεχώρισαν με την προσφορά τους για όλους εμάς και γι’ αυτούς που θα μας ακολουθήσουν, χωρίς καμία εξαίρεση. Για όλους εκείνους στους οποίους χρωστάμε με τον άλφα ή βήτα τρόπο την ύπαρξη και την ομορφιά της ζήσης μας στο σύνολο της. Και ήταν η δεύτερη φορά που ο ίδιος παρουσιαστής μας άφησε άφωνους με την τέλεια μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια δουλειά του. Είχε προηγηθεί μερικές εβδομάδες πριν ένα ισάξιο ντοκιμαντέρ για τον Ισπανό ποιητή Fenterico Garsia Lorca στον ίδιο χώρο. Ένα τρίτο επίσης από τον ίδιο είναι ήδη έτοιμο για την επανάσταση των γαρυφάλλων στην Πορτογαλία και του αποσπάσαμε την υπόσχεση να μας το παρουσιάσει προσεχώς. Προκαταβολικά θερμά τον ευχαριστούμε. Στο πρόχειρο τούτο σχόλιο με έσπρωξε η ανάγκη που νοιώθουμε κάποιοι, λίγοι ή πολλοί, να μνημονεύονται όχι μόνο οι προσφορές μικρές, μεγάλες, ακόμη και θυσίες συνανθρώπων μας για το κοινό καλό αλλά και αυτοί που αναλαμβάνουν να μας κάνουν γνωστά αυτά τα φωτεινά παραδείγματα σαν οδηγούς για έναν κόσμο ανώτερο, καλύτερο για όλους μας, στους σκοτεινούς καιρούς που περνάμε τους αγχώδεις και στερημένους από ελεύθερο χρόνο και σωστή πληροφόρηση, με έναν τρόπο σύντομο, εύληπτο και αξέχαστο. Αξέχαστος ο Λόρκα, αξέχαστη και η Βιολέτα Πάρρα σε όσους είχαμε την τύχη να δούμε τα δύο αυτά ντοκιμαντέρ από τον Λευτέρη Βιριράκη και τους συνεργάτες του. Ευχής έργο η προσπάθεια τ ου αυτή να περπατήσει πολύ στη χώρα μας, σε άλλους τόπους και να συνεχιστεί. Ας του ευχηθούμε υγεία και δύναμη! Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, Βριλήσσια.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Άρθρα
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Είναι πάντα φρονιμότερο να σηκώνουμε εμείς τις κουρτίνες πριν τις σηκώσουν οι άνεμοι.

Οι κουρτίνες – Κώστας Μόντης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Η Ρέα Γαλανάκη στα Βριλήσσια για το Cine - Δράση.

Newsletter